Pengetips

15 måder at sænke din energiregning på i 2020

Energiregning, spar penge på elregningen, spar penge på energiregningen, spar på energien

Mange af eller alle de produkter, der vises her, er fra vores partnere, som kompenserer os. Dette kan påvirke, hvilke produkter vi skriver om, og hvor og hvordan produktet vises på en side. Det har dog ikke indflydelse på vores evalueringer. Vores holdninger er vores egne.

Det er ikke billigt at holde lysene tændt – husk aircondition, ovn og varmt vand. Faktisk bruger den typiske danske familie mere end 9500 kr. om året på forsyningsselskaber, ifølge Energistyrelsen.

Hvis du ændrer dit forbrug, kan det reducere din regning med helt op til 25 %, altså 2500 kr. Prøv disse effektive måder at spare penge på:

 1. Kontroller tætningerne på vinduer, døre og apparater.
 2. Reparer utætte duktwork.
 3. Giv din termostat et skub.
 4. Juster temperaturen i køleskabet og fryseren.
 5. Tag kortere brusere.
 6. Udskift brusehovedet.
 7. Vask ikke tøj i varmt vand.
 8. Fastgør utætte haner.
 9. Juster temperaturen på vandvarmeren.
 10. Køb energieffektive apparater.
 11. Spørg om rabatpriser.
 12. Byt dine elpærer ud.
 13. Montér lysdæmperkontakterne.
 14. Brug smarte strømskinner.
 15. Foretag en energirevision.

Opvarmning og afkøling

Opvarmning og afkøling af hjemmet er de største skyldige bag store elregninger – og de bedste steder at lede efter omkostningsbesparende muligheder.

1. Kontroller forseglinger på vinduer, døre og apparater: Sørg for, at dit køleskab og din fryser er godt forseglet for at holde den kolde luft, der hvor den hører til. Det samme gælder døre og vinduer. Et dårligt segl lader energien sive ud og dræne din pung under processen.

2. Reparer utætte kanaler: Øg effektiviteten af varme- og kølesystemer ved at reparere utætte varme-, ventilations- og airconditionkanaler.

3. Giv din termostat et skub: Sæt termostaten 10 til 15 grader tilbage, når du sover eller er væk hjemmefra. Hvis du gør det i otte timer, kan du reducere dine årlige omkostninger til opvarmning og afkøling med ca. 10 %. En programmerbar termostat gør arbejdet for dig.

4. Juster køle- og fryserens temperatur: Indstil køleskabet til 38 grader, og din fryser til mellem 0 og 5 grader. Dette holder maden frisk, men dit køleskab og din fryser behøver ikke at arbejde så hårdt for at opretholde temperaturen.

Vand

Varmt vand er ifølge Energiafdelingen den næststørste omkostning ved at drive de fleste hjem. Hvis du skærer ned på dit brug af varmt vand – i brusebadet, vasketøjet og opvaskemaskinen – kan du få en stor del af din samlede energiregning.

5. Brug kortere brusere: Hvis du trimler to minutter væk fra dit brusebad, kan du spare op til 5 gallons vand.

6. Udskift brusehovedet: Et effektivt brusehoved kan reducere dit vandforbrug med 2.700 gallons om året. Se efter en med WaterSense -mærket, som er certificeret til at opfylde effektivitetskriterier, der er fastsat af Miljøstyrelsen.

7. Vask ikke tøj i varmt vand: Hold dig til varmt eller koldt vand, når du vasker tøj, og skær energiforbruget pr. last ned med mindst halvdelen.

8. Reparer utætte haner: Det dryp, dryp, dryp er ikke bare irriterende, det spilder gallons vand.

9. Juster temperaturen på vandvarmeren: Standardtemperaturindstillingen på vandvarmere er typisk 140 grader. Hvis du sænker den til 120 grader, kan du reducere omkostningerne til opvarmning af vand med op til 10 %. Forlader byen i et par dage? Drej vandvarmeren til den laveste indstilling for at spare på energiforbruget.

10. Køb energieffektive apparater: Hvis du er på markedet for en ny vaskemaskine, opvaskemaskine eller vandvarmer, kan du købe en energieffektiv model for at opnå langsigtede besparelser. Der kræves en opvaskemaskine med Energy Star-mærket for at bruge 3,5 gallons vand eller mindre pr. cyklus sammenlignet med de mere end 10 gallons, der bruges af nogle ældre modeller. Prioriter apparater, der kører oftest, f.eks. køleskab, HVAC-system, vandvarmer, affugter, TV, vaskemaskine og tørretumbler.

11. Spørg om rabatpriser: Nogle udbydere tilbyder billigere priser på bestemte tidspunkter af dagen, hvilket gør vasketøj og andre energiintensive gøremål 5-25% billigere i perioder uden for myldretiden.

Strøm og belysning

At holde lys og elektronik tændt tegner sig for ca. 11 % eller mere af et hjemmes energiforbrug.

12. Byt dine elpærer ud: Spar 75 $ om året ved at udskifte pærerne i dine fem mest brugte lysarmaturer med kompakte lysstofrør eller LED-pærer, der bærer Energy Star-mærket.

13. Installer lysdæmpere: Lysdæmpere giver dig mulighed for at indstille lysstyrken i et rum, så den passer til dine behov, indstille stemningen og spare elektricitet.

14. Brug smarte strømskinner: Nogle elektroniske gadgets slukker aldrig helt. I stedet sidder de i standby-tilstand ved hjælp af en strøm, der kan blive mere og mere strøm end enheder og tid. Disse er normalt – men ikke udelukkende – elementer med en fjernbetjening, fordi fjernbetjeningssensoren har brug for strøm, mens du venter på din indgang. Slut disse elektroniske komponenter til en smart strømskinne, som afbryder strømmen, når enhederne ikke er i brug.

15. Foretag en energirevision: Udbydere af elproduktion vil ofte gennemføre en energirevision i hjemmet, nogle gange gratis, og kan identificere yderligere måder at reducere dit energiforbrug på.

Flere måder at spare penge på?

Vil du gerne finde andre måder du kan spare penge i dit budget på? Nedenfor har vi listet nogle andre gode penge tips, som giver mere luft i dit budget

Leave a Reply