Udbytte aktierAktieanbefalinger

3M Aktie (NYSE:MMM Aktie) – Et Hurtigt Review – En Udbytte Konge

By 09/12/2020November 10th, 2022No Comments
3M Aktie, 3M Logo

3M Aktie Overblik

3M (3M Aktie), der tidligere var kendt som Minnesota Mining & Manufacturing, er måske ikke den mest ikoniske virksomhed, men den er en af de største i USA, faktisk er de en af de få virksomheder, der faktisk stadig er i DOW Jones. 3M har været en utrolig innovativ virksomhed siden sin beskedne begyndelse, og virksomheden har i øjeblikket over 118.000 patenter. De er i stor udstrækning involveret i industri, arbejdstagersikkerhed, sundhedsvæsen i USA og forbrugsvarer, producerer over 60.000 forskellige produkter og opererer i over 70 lande.

Lige nu er 3M organiseret i disse fire forretningssegmenter:

  • Sikkerhed og industri
  • Transport og elektronik
  • Sundhedspleje
  • Forbrugerens diskretionære
Køb 3M Aktier
Lav kurtage på aktier hos eToro.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Virksomhedens styrker og risici

Styrker:

3M er en Udbyttekonge med 62 år i træk med øget udbytte.

3M har en stærk branding, stærk kontrol over et stort antal patenter og teknologi og er en lavprisproducent af gode. Virksomheden er godt diversificeret blandt sine 4 segmenter, hvilket beskytter dem mod cykliske indtægtskilder. Desuden ekspanderer 3M hurtigt ind på nye markeder, og har været god til at lave små opkøb, der driver vækst/produktkøb.

Risici:

Antallet af patenter er også en ulempe for virksomhederne, og det medfører, at virksomheden skal afsætte flere penge til retssager. Desuden kræver de lave priser, som andre virksomheder producerer, at 3M er mere forsigtig med sine priser. Endelig har de produkter, de producerer, en livscyklus, så der skal afsættes flere penge til forskning og udvikling for at producere relevante produkter og kvalitetsprodukter. (Ikke at de har haft problemer med dette)

3M Nøgletal

BEMÆRK: Tallene er i øjeblikket for november 2020 og vil sandsynligvis ændre sig.

Aktuel årlig udbetaling/aktie$ 5,88
Udbytte3,46 %
10 års udbytte vækstrate10,9 %
3 års udbytte vækstrate9,1%
1 års udbytte vækstrate5,9 %
Nuværende udbetalingsforhold for EPS66,67 %
Fri likviditet/aktie$ 10,86
Omsætning$8,35 milliarder
Gæld/Egenkapitalandel1,91 (sund)

Du kan læse mere om 3M’s Nøgletal på deres Investor Relations side.

3M har nogle sunde økonomiske tal på trods af COVID. Dette har meget at gøre med diversificeringen, mens de har mistet penge i Industrials og Consumer products, de har bufret dette med deres eksponering for Health Care, faktisk producerer virksomheden mange af de N95 masker, der bruges nu.

3M har meget stærke udsigter til udbyttsstigning. Deres EPS-udbetaling på 66% indikerer, at de stadig har nok vrik plads til at fortsætte med at øge udbyttet, og 3, 5 og 10 års stigninger har været fremragende. De kan få et adgangskort til deres 1-årige stigning på grund af COVID.

Hvis fakta, lad os tage deres 3-årige gennemsnit og projekt, der frem til at gætte, hvad deres fremtidige udbetalinger kunne være. (Dette er estimater! De faktiske udbetalinger kan være meget anderledes.)

År.                     Potentiel udbetaling (baseret på 9 %)

2021                 $6,40

2022                 $6,61

2023                 $ 6,84

2024                 $ 7,03

Konklusion

3M er en fremragende udbytteaktie. Virksomheden har en bred vifte af stærke indtægter, er smart med sine opkøb og har et sundere gældsniveau sammenlignet med mange lignende virksomheder. Selskabet vil på det kraftigste blive anbefalet til en hvilken som helst udbytte-/udbyttevækstfokuseret portefølje.

Du kan supplere dette med din egen analyse, der er flere tal derude, plus virksomheden har en interessant historie, og det er værd at læse op på, hvis du er interesseret.

For mig er det en af mine større positioner. Brug dog ikke dette som grundlag for din portefølje, lav altid din egen analyse og kom til dine egne konklusioner om, hvorvidt du ønsker og ønsker at investere i en virksomhed.

Hvis du vælger at investere i 3M aktien vil vi varmt anbefale at du starter på eToro, da du kan handle den billigst og derved forøge dit afkast over tid.

Har du ikke et aktiedepot? Find det bedste aktiedepot her

Leave a Reply