AktieanbefalingerAktier

5 IPO’s du burde holde øje med i 2021

By 10/02/2021May 11th, 2022No Comments

2020 var et fantastisk år for teknisk IPOS. Virksomheder som Snowflake, Airbnb, Doordash og Palantir * har været enestående IPOS i år. Snowflake IPO var den største amerikanske software-IPO i historien, mens Palantir’s aktiekurs er mere end fordoblet, siden den blev offentliggjort i september.

Det ser ud til, at denne IPO-tendens kan fortsætte langt ind i 2021 med nogle af de største navne inden for teknologi, der forventes at blive offentliggjort. Her er 5 af de mest ventede IPOS til 2021.

* Bemærk: Palantir blev offentliggjort via en direkte notering, ikke en IPO.

IPO, Initial Public Offering

1.Robinhood

Platformen ser ud til at blive offentlig handlet i 2021.

2020 har været et enormt år for Robinhood. I 2. Kvartal 2020 havde de en omsætning på 180 millioner dollars. Op fra $91 millioner i 1. Kvartal i år. En omsætningsvækst på 100% i et enkelt kvartal er utrolig imponerende.

Robinhood har ikke været uden polemik i år. Mange nævner appens popularitet som en stor medvirkende faktor til den høje markedsvolatilitet, vi har set.

Robinhood’s vækstplaner synes at fokusere på at levere flere finansielle produkter til sine kunder i USA i modsætning til at udvide sig til internationale markeder. Det lancerede Robinhood Crypto i 2018 og en rentebesparelse på 1,8% i 2019. Det var omkring samme tid, at planerne om at lancere i Storbritannien og Australien blev udsat. Det vil være interessant at se, hvordan denne vækststrategi udspiller sig, og om den internationale ekspansion får fornyet fokus i fremtiden.

Alle tegn synes at pege på en IPO i første halvdel af 2021. I en Reuters-rapport står der, at Robinhood har indgået et partnerskab med Goldman Sachs om at påbegynde IPO-forberedelserne til en forventet vurdering på over USD 20 milliarder.

Dog har Robinhood oplevet en smule backlash siden hele Gamestop episoden hvor de stoppede alle købstransaktioner i en periode på både margin calls, men også generelle køb af Gamestop aktien. Dette førte til en stor internetstorm på b.la. Reddit og de skal nu foran kongressen i USA for at forsvare denne beslutning.

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

2.Gitlab

Selv om det ikke er et husstandsnavn, er Gitlab en imponerende virksomhed, der ser ud til at blive offentlig i 2021. Gitlab er en SaaS-virksomhed, der markedsfører en DevOps-platform, som gør det muligt for deres kunder at opbygge software mere effektivt.

Gitlab er en interessant virksomhed at sige det mildt. Alle medarbejdere er helt væk. Det betyder, at Gitlab ikke har et virksomhedskontor, og at medarbejderne kan arbejde overalt i verden. Gitlab er en fortaler for “open-source”-softwaremodellen og sælger sin software under en “open-core” forretningsmodel. Det er her kernefunktionaliteten frigives under en open source-licens (mit), mens den ekstra funktionalitet er under en beskyttet licens.

Gitlabs virksomhed har præsterer meget godt. Da den sidste gang hævede penge i september 2019, meddelte den, at dens vækst i omsætningen var 140% år over år. I januar 2020 nåede Gitlab en årlig omsætning på USD 120 millioner.

Gitlab havde oprindeligt planlagt at blive offentliggjort i november i år. Men i maj besluttede de at holde fast i disse planer på grund af de usikre økonomiske udsigter på det tidspunkt. Men med de seneste resultater af tekniske IPO’er kan du forvente, at de vil blive offentliggjort hurtigere end senere.

Gitlab er i øjeblikket vurderet til over USD 6 milliarder, efter at aktierne blev solgt på det sekundære marked i september i år. Det er mere end det dobbelte af værdifastsættelsen, da den hævede penge i september 2019.

3. Stripe

Stripe er en SaaS-virksomhed, der leverer betalingstjenester og andre finansielle produkter til virksomheder af alle størrelser.

Stripe er en af de mest værdifulde stjerner i verden. Den seneste finansieringsrunde vurderede virksomheden til 36 mia. dollars.

Det er svært at finde indtægtsnumre for Stripe, men et nyligt interview med medstifter John Collison viser virksomhedens omfang:

Hr. Collison sagde, at 200.000 nye virksomheder har tilmeldt sig Stripe siden marts. “Disse virksomheder har siden marts allerede behandlet mere end USD 20 milliarder i omsætning,” sagde han.

Stripe opkræver typisk 2,9% pr. transaktion. Så en back-of-the-kuvert beregning viser, at Stripe siden marts KUN tjente næsten 600 millioner dollars fra virksomheder, der har tilmeldt sig Stripe siden marts. Deres faktiske indtægter er naturligvis meget højere.

Der er ingen hårde beviser på, at Stripe vil blive offentliggjort i 2021. Faktisk sagde hr. Collison i samme interview, at “vi har ingen planer om at IPO”. Et nyligt stort partnerskab med Salesforce og ansættelse af en økonomidirektør med høj profil fra General Motors synes dog at signalere, at en børsintroduktion måske ikke er for langt væk.

 4.Bumble

Bumble er en dating app med et twist-on Bumble, kun kvinder kan lave det første træk, når en mand og en kvinde ‘matcher’.

Match Group (ejere af Tinder) er den største spiller i online dating rummet. Men Bumble ser ud til at indhente det forsømte. En samlet bogført omsætning på USD 240 millioner i 2019 og har 100 millioner brugere pr. 2020.

Bumpbles vækststrategi ligner Tinder-strategien, da den indeholder førsteklasses funktioner som f.eks. “Bumble Boost”. Men en vigtig del af deres vækststrategi synes også at være at bevæge sig uden for netop datering. De lancerede for nylig to store produkter. BFF hjælper dig med at møde nye venner, mens BIZZ hjælper dig med at netværke mere effektivt.

Ifølge en Bloomberg-rapport indleverede Bumble for nylig fortrolige oplysninger til en børsintroduktion i februar 2021. Det forventede værdiansættelsesinterval er $6-8 milliarder.

5.Instacart

2020 har været et enormt år for madleveringsvirksomheden Instacart.

I lighed med andre leveringsselskaber som Doordash, førte pandemien en massiv stigning i efterspørgslen efter Instacart. I marts steg ordrevolumen på platformen med over 500 %.

Instacarts vurdering er vokset i takt med ordremængden i år. Den voksede fra 7,9 milliarder dollars i begyndelsen af 2020 til mere end 17 milliarder dollars i oktober.

Instacart ser ud til at planlægge en IPO for 2021. I en nylig Financial Times-rapport blev det oplyst, at virksomheden rådfører sig med banker forud for en potentiel børsintroduktion i begyndelsen af 2021.

Vi holder os løbende opdateret på disse IPO og vil skrive enkelte artikler og analyser om alle fem selskaber så du kan vurdere om du vil investere i deres IPO’er


I mellemtiden kan du læse om de bedste investeringsplatforme her, så du er klar til at handle når de går public.

Leave a Reply