Investering For BegyndereAktierInvestering

5 Råd Til Investering i Aktier

By 17/11/2020May 12th, 2022No Comments

Disse fem gode råd vil hjælpe dig med at finde gode investeringer, håndtere følelser og bevare perspektivet i usikre tider.

Aktieråd, investering, investerings tips, investeringsråd

Det er ikke svært at købe aktier. Det der er udfordrende, er at vælge virksomheder, som konsekvent slår aktiemarkedet.

Det er noget, de fleste mennesker ikke kan gøre, og derfor er du på jagt efter gode råd. Nedenstående strategier vil levere afprøvede og sande regler og strategier for investering på aktiemarkedet. (Hvordan køber du aktier? Her er vores guide til , hvordan du køber aktier.)

Et investeringstip til bonus, før vi dykker i: Vi anbefaler, at du ikke investerer mere end 10 % af din portefølje i individuelle aktier. Resten bør være i en diversificeret blanding af lavomkostningsindeks-investeringsfonde. Penge, du har brug for inden for de næste fem år, bør slet ikke investeres i aktier. Følg generelle gode råd

5 tips til investeringer på aktiemarkedet

1. Tjek dine følelser inden du trykker på knappen.

2. Vælg firmaer, ikke ticker symboler.

3. Planlæg panikslagen tider.

4. Opbyg dine lagerplaceringer med et minimum af risiko.

5. Undgå overaktivitet.

1. Tjek dine følelser inden du trykker på knappen

“Success in investing doesn’t correlate with IQ … what you need is the temperament to control the urges that get other people into trouble in investing.” Det er visdom fra Warren Buffett, formand for Berkshire Hathaway, og en ofte citeret investor og rollemodel for investorer, der søger langsigtede, markedsførende, velstandsskabende afkast.

Buffett henviser til investorer, der lader hovedet og ikke dets pagter drive deres investeringsbeslutninger. Faktisk er handelsoveraktivitet udløst af følelser en af de mest almindelige måder, hvorpå investorer skader deres eget porteføljeafkast.

Dybest set er det vigtigt at holde det lange perspektiv i stedet for at handle hver gang du ser en ny dårlig nyhed ”Buy & Hold” eller ”HODL” er noget folk ofte siger og ville komme de fleste investorer til gode i stedet for at begynde at trade frem for at investere.

2. Vælg firmaer, ikke ticker symboler

Det er nemt at glemme, at bag alfabet-suppen af aktiekurser, der kravler langs bunden af hver CNBC-udsendelse, er en reel forretning. “Husk: At købe en del af en virksomheds aktie gør dig til en ejer af denne virksomhed.”

“Husk: At købe en del af en virksomheds aktie gør dig til en ejer af denne virksomhed.”

Du vil støde på en overvældende mængde oplysninger, når du screene potentielle forretningspartnere. Det er nemmere at træffe den rigtige beslutning, når du har en “business buyer”-hat på. Du vil gerne vide, hvordan denne virksomhed opererer, dens placering i den samlede industri, dens konkurrenter, dens langsigtede perspektiver, og om den bringer noget nyt til den portefølje af virksomheder, du allerede ejer.

Få mere at vide: Sådan undersøger du en aktie

3. Planlæg panikslagen tider

Alle investorer er undertiden fristet til at ændre deres holdning i forhold til deres aktier. Men at tage hurtige beslutninger lige i øjeblikket kan føre til den klassiske investerings gaffe: At købe højt og sælge lavt.

Her hjælper journalisering. (Det er rigtigt, investor: Journalisering. Kamillete er en fin detalje, men det er helt valgfrit).

Skriv ned, hvad der gør hver eneste aktie i din portefølje værdig til en forpligtelse, og mens dit hoved er klart, de omstændigheder, der ville retfærdiggøre en opsplitning. For eksempel:

Hvorfor køber jeg: Skriv ned hvad du finder attraktivt om virksomheden og den mulighed, du ser for fremtiden. Hvad er dine forventninger? Hvilke målinger betyder mest, og hvilke milepæle vil du bruge til at vurdere virksomhedens fremskridt? Katalog de potentielle faldgruber og markere, hvilke der ville være spilskiftere, og hvilke der ville være tegn på et midlertidigt tilbageslag.

Hvad ville få mig til at sælge: Nogle gange er der gode grunde til at splitte op. For denne del af din journal, komponér en investerings forud, der forklarer, hvad der ville drive dig til at sælge aktien. Vi taler ikke om aktiekursbevægelse, især ikke på kort sigt, men om grundlæggende ændringer i virksomheden, der påvirker dens evne til at vokse på lang sigt. Nogle eksempler: Virksomheden mister en større kunde, den administrerende direktørs efterfølger begynder at tage virksomheden i en anden retning, der dukker en større, levedygtig konkurrent op, eller dit investeringsprojekt ikke panorerer ud efter en rimelig periode.

4. Opbyg positioner gradvist

Tid, ikke timing, er en investors største magt. De mest succesrige investorer køber aktier, fordi de forventer at blive belønnet – via aktiekursvurdering, udbytte osv. – over flere år eller endda årtier. Det betyder altså at du også kan bruge god tid på at købe. Her er tre købsstrategier, der reducerer din eksponering for prisvolatilitet:

Dollar-cost average (DCA): Det lyder kompliceret, men det er det ikke. Dollar-cost averaging betyder at du investerer et fast beløb med jævne mellemrum, f.eks. en gang om ugen eller måneden. Det fastsatte beløb køber flere aktier, når aktiekursen falder, og færre aktier, når den stiger, men generelt er den lavere end den gennemsnitspris, du betaler. Nogle online mæglerfirmaer lader investorer oprette en automatiseret investeringsplan, så som eToro.

68 % af private investorer taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.

Køb i tredjedele: Ligesom med dollar-cost averaging “købe i tredjedele” hjælper dig med at undgå den demoraliserende oplevelse af dårlige resultater lige efter dit køb. Divider det beløb, du vil investere med tre, og vælg derefter, som navnet antyder, tre separate tidspunkter for at købe aktier. Disse kan være med regelmæssige intervaller (f.eks. månedligt eller kvartalsvist) eller baseret på resultater eller firmabegivenheder. Du kan f.eks. købe aktier, før et produkt frigives, og sætte den næste tredjedel af dine penge i spil, hvis det er et hit – eller omdirigere de resterende penge andre steder, hvis det ikke er tilfældet.

Køb “kurven”: Kan du ikke beslutte, hvilke af virksomhederne i en bestemt branche der vil være den langsigtede vinder? Køb dem alle! Ved at købe en kurv af varer tager man presset af med at plukke “den ene”. Hvis du har en indsats i alle de spillere, der klarer sig godt i din analyse, går du ikke glip af noget, hvis du tager af sted, og du kan bruge gevinster fra denne vinder til at udligne eventuelle tab. Denne strategi vil også hjælpe dig med at identificere, hvilken virksomhed der er “den ene”, så du kan fordoble din position, hvis du ønsker det. ETF’er eller indeksfonde er en god måde at eksekvere netop denne strategi.

Ingen mæglerkonto ? Lær, hvordan du åbner en her.

5. Undgå overaktivitet

Det er rigeligt at checke ind på dine aktier én gang pr. kvartal – f.eks. når du modtager kvartalsrapporter. Men det er svært ikke at holde konstant øje med resultattavlen. Dette kan føre til overreaktion på kortvarige begivenheder, med fokus på aktiekurs i stedet for virksomhedsværdi, og følelsen af, at du skal gøre noget, når der ikke er behov for handling.

Når en af dine aktier oplever en skarp prisbevægelse, kan du finde ud af, hvad der udløste begivenheden. Reagerer din beholdning som offer for følgeskader fra markedet på en ikke-relateret begivenhed? Har noget ændret sig i virksomhedens underliggende virksomhed? Er det noget, der har en meningsfuld indflydelse på dine langsigtede udsigter?

“Flere aktietips: Hvordan man begynder at handle med aktier

Sjældent er kortsigtet støj (store overskrifter, midlertidige prisudsving) relevant for, hvordan en velvalgt virksomhed klarer sig på lang sigt. Det er sådan, investorerne reagerer på den støj, der virkelig betyder noget. Her er der, hvor den rationelle stemme fra roligere tider – din investeringsjournal – kan tjene som en vejledning til at stikke den ud under de uundgåelige op- og nedture, der følger med at investere i aktier.

SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Brugervenlig App 

✔️ Dansk kundesupport

✔️ Lav kurtage på dansker aktier

eToro

VORES BEDØMMELSEDER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til 0 kr. 

✔️ Copytrading   

✔️ Stort udvalg af forskellige investeringer

Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. Besøg etoro.com/trading/fees for mere information. 

Vi anbefaler

Nordnet

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Danske aktier + mange indeksfonde

✔️ Månedsopsparing automatisk indbetaling

✔️ Pensionsdepot med automatisk indberetning

Leave a Reply