Growth aktierAktieanbefalinger

Fordele og ulemper ved at investere i 5 kommende tech IPOs fra Airbnb til Roblox

By 02/12/2020September 29th, 2021No Comments

December og januar er typisk ikke travle måneder for de første IPOs, men denne gang vil de være en undtagelse. Næsten en halv snes velkendte teknologiske stjerner, som alle allerede er vurderet privat til over $1 milliard, har for nylig indsendt ansøgning til IPOS, herunder Airbnb, DoorDash og Roblox.

IPO, AirBnB IPO, Roblox IPO, DoorDash IPO, WISH IPO

De håber på at få fordel af stærk investorappetit på teknologiaktier på trods af pandemien og gøre som mange andre nylige tech IPOs der for nylig har gjort succesfulde debuter. Aktierne i cloud-databasefirmaet Snowflake er 129% oppe siden sin IPO i september, og andelen af data mining-virksomheden Palmyr er 215% oppe siden sin notering i september.

Her er de vigtigste detaljer at overveje, om man skal investere i den nyeste serie af offentlige teknologivirksomheder. Finansielle data er fra de første ni måneder af 2020, medmindre andet er angivet.

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer kan forekomme. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Affirm

Symbol:AFRM
Omsætning i regnskabsåret 2020: 510 mio. $ (regnskabsår afsluttet 30. Juni)
Vækst i omsætningen: 93%
Dækningsbidrag: N/A.
Nettotab: $113 millioner

Bekræft S-1-filing

Grundlagt i 2012 af PayPal medstifter Max Levchin, Affirms har målet at give kredit og udlån til kunder af alle slags online-forhandlere. Ofte nye lanceringer af produkter i USA er finansieret af Affirm, som arbejder bag kulisserne til at behandle lånene og dækker ofte omkostningerne af genstanden (i nogle tilfælde partnerbanker finansierer lånene). Affirm har indtil videre tilmeldt sig over 6.500 detailhandler og hjulpet forbrugerne med at betale for næsten 11 milliarder dollars af produkter i løbet af de sidste tre år.

Fordele: Affirm siger, at “Køb nu, betal senere” systemet er bedre end kreditkort, uden skjulte gebyrer eller høje renter (de fleste Affirm tilbud er nul rente). Som andre hotte forbrugervirksomheder har Affirm også en høj net promotor score på 78, hvilket tyder på, at mere end tre fjerdedele af kunderne vil anbefale virksomheden. Efterhånden som e-handel vokser, er der masser af plads til vækst på markedet – mindre end 1 % af e-handelstransaktioner i Nordamerika var baseret på “køb nu betal senere”-aftaler. Og bekræfte siger sin dataanalyse af forbrugernes evne til at betale gør det muligt for den at undgå store tab.

Ulemper: De største e-handelswebsteder, som Amazon og Walmart, har ikke brug for Affirm og kan endda lancere deres egne långivningstjenester. Så kunne store banker eller andre finansielle institutioner, der kan låne penge billigere end at bekræfte. Og mere end en fjerdedel af alle bekræftede lån er indtil videre kommet fra kunder hos en enkelt detailpartner: Peloton.

Airbnb

Symbol: ABNB
De første ni måneder af 2020-omsætningen: 2,52 milliarder dollars
Omsætningsvækst: -32 %
Dækningsbidrag: 74%
Nettotab: 697 mio. $

Airbnbs S-1-filing

Da den nu berømte historie går, besluttede Airbnb medstiftere Brian Chesky og Joe Gebbia at leje nogle luftmadrasser i deres lejlighed i San Francisco efter en stor designkonference at reservere lokale hoteller fuldt ud. Deres lille websted AirBedandBreakfast.com, voksede til sidst til titan, der har lejet plads til 825 millioner kunder kumulativt over 220 lande.

Fordele: Den hurtigt voksende opstart tog et stort hit, da COVID-19 ramte rejsebranchen, men har siden næsten tilbage på tidligere niveauer. Bookinger faldt 72% i april sammenlignet med samme måned i 2019, men for juni til september faldt faldet til 19% til 23%. Virksomheden har også bremset sine lovgivningsmæssige krav om, at pandemirelaterede udgiftsnedskæringer, herunder 25 % reduktion af medarbejderstaben, gør den mere effektiv fremover med lavere overhead omkostninger.

Ulemper: Pandemien viste, at rejsebranchen er udsat for skarpe nedture, der skærer ind i Airbnbs salg, og infektioner er på vej igen over hele verden. Virksomheden har også kæmpet mod restriktive regler i mange byer og lande, der søger at forbyde korttidsudlejning. Airbnb’s IPO offentliggjorde også at de er også i en kamp med den IRS i USA, der kan koste dem $ 1,4 milliarder, hvis det taber sagen. Og selv efter at have været i drift i mere end et årti, er Airbnb stadig i gang med at tabe omkring USD 1 milliard i år.

DoorDash

Symbol: DASH
De første ni måneder af 2020-omsætningen: 1,92 mia. dollars
Omsætningsvækst: 226%
Dækningsbidrag: 53 %
Nettotab: 149 mio. $

DoorDash S-1-filing

Efter at have flyttet til USA som barn arbejdede DoorDash medstifter og administrerende direktør Tony Xu som en opvaskemaskine i en kinesisk restaurant for at hjælpe med at få enderne til at mødes. Han siger, at det er DoorDash, der har til formål at hjælpe virksomheder og små virksomheder med at trives. Nu i branchen i syv år leverer DørDash “bilers” mad og andre ting fra næsten 400.000 virksomheder til 18 millioner forbrugere pr. måned pr. september.

Fordele: DoorDash er den førende udbyder af levering med over dobbelt så stor markedsandel som andenpladsen Uber Eats pr. oktober 2020. Pandemien har startet en meget hurtigere vækst i mad leveringer, da folk undgår at gå ud og spise. Nogle mindre spillere er allerede solgt til DoorDash (DoorDash købte Squares Caviar-service for USD 410 millioner sidste år), men yderligere konsolidering kunne lade DoorDash opkræve mere for sine tjenester.

Ulemper: Når pandemien er forbi, kan mange DoorDash -kunder vende tilbage til at spise på restauranter. Selv om de californiske vælgere godkendte en lov til fortsat at klassificere gigarbejdere som DoorDash’s medarbejderne som selvstændige entreprenører, forsøger andre lande stadig at klassificere gigarbejdere som medarbejdere, hvilket kunne ødelægge DoorDash’s forretningsmodel, især i lande som Danmark med stærke overenskomster.

Overvejer du at investere i Palantir? Læs Palantir Aktieanalyse her

Roblox

Symbol:RBLX
De første ni måneder af 2020-omsætningen: 589 millioner dollars
Omsætningsvækst: 68%
Dækningsbidrag: 74%
Nettotab: 206 mio. $

Robox S-1-filing

Roblox er meget mere end et videospil og er blevet et virtuelt miljø for millioner af mennesker og virksomheder til at skabe deres egne spil. Medgrundlæggerne David Baszucki og Erik Cassel gik fra at lave softwaresimuleringer til fysiklaboratorier til at skabe Roblox i 2004. Nu spiller ca. 31 millioner mennesker dagligt, herunder tre fjerdedele af alle amerikanske børn i alderen 9 til 12 år, siger virksomheden (forskningsfirmaet Dubit satte tallet til halvdelen af børnene 9 til 12 i sommer).

Fordele: Roblox har masser af grunde til, at udviklere kan holde sig til, herunder den store dedikerede kundebase og Lua-scriptsproget, der gør det nemmere at lave nye spil. Omkring to tredjedele af de nuværende brugere er fra USA og Canada, så der er plads til en betydelig udvidelse i udlandet.

Ulemper: Den pandemiske superladede Roblox-vækstrate. Mange brugere spiller på enheder, der kører Apple – eller Google -software, hvilket gør Robox til en vis grad afhængig af de to tekniske titaners app-politikker. Andre spil er blevet forbudt, og app-butikkerne bestemmer, hvor meget af hvert salg de har ret til. Et joint venture med Tencent om at bringe Roblox til Kina kan blive påvirket af stigende handelsspændinger eller nye restriktioner. Og spil- og sociale medieplatforme kommer og går afhængigt af de nyeste reklamer. Roblox kunne være MySpace af spil.

Wish (ContextLogic)

Symbol: WISH
De første ni måneder af 2020-omsætningen: USD 1,75 milliarder
Omsætningsvækst: 32%
Dækningsbidrag: 65%
Nettotab: 176 mio. $

Ønsker S-1-filing

Wish overskygges af bedre kendte konkurrenter som Amazon, Alibaba og eBay og fokuserer sine e-handelstjenester på det “prisbillige” segment af forbrugere. Wish blev grundlagt i 2010 og hjælper nu mere end 500.000 online-sælgere med at høge varer til 100 millioner aktive handlende om måneden. Moderselskabet ContextLogic har sit navn på IPO-registreringsansøgningen.

Fordele: Online-shopping er ikke kun for de rige. Wish siger, at det er rettet mod 44 % af de amerikanske forbrugere og 85 % af europæerne, som har en husstandsindkomst på 75.000 dollars eller mindre, plus handlende i udviklingslandene. Wish’s platform er først mobil, og 90 % af købene sker via sin mobilapp. Selv om ønsket ikke giver overskud, genererede det gratis cash flow (eller kontanter fra driftsaktiviteter minus køb af ejendom og udstyr) på USD 23 millioner i de første ni måneder af 2020.

Ulemper: WISH står over for mange større rivaler, såsom Amazon, Alibaba og eBay, plus Shopify og Walmart. For at konkurrere mod giganterne bruger vi i 2020 enorme summer på markedsføring, over USD 1 milliarder. Med dybe forbindelser i Kina kan amerikansk baserede ønsker blive skadet af forværrede handelsmæssige spændinger. Og som med andre startups, der er afhængige af mobilapps, kan Google og Apple underminere ønskernes forretning med nye regler eller krav.

Herudover har de mange dårlige kundeanmeldelser da de ofte promoverede produkter på Facebook sjældent lever op til den forventning forbrugerne har.

Find den billigste investeringsplatform her.

Leave a Reply