Aktiesparekonto

Aktiesparekonto 2023 – Lavere beskatning af aktier

By 24/11/2020February 2nd, 2021No Comments

Aktiesparekontoen blevet introduceret i starten af 2019 med formålet om at øge antallet af danske investorer med den lave attraktive beskatning på 17% (normalt 27% op til 54.000, herefter 42%). Det Aktie spare kontoen er altså markant billigere end traditionelle aktiedepoter og derfor en must-have for danske investorer. Oprindeligt kunne man indbetale op til 50.000 kr. på sin aktiesparekonto, men i juli 2020 blev beløbsgrænsen hævet til 100.000 kr.

Vi gennemgår alle reglerne for aktiespare kontoen, hvordan du opretter en, så du kan nyde den lavere beskatning af dit overskud. Du kan oprette en Aktiesparekonto hos Saxo Bank eller gennem din egen bank – vi foretrækker Saxo Bank.

Sådan opretter du en aktiesparekonto

 1. Vælg en investeringsplatform som tilbyder en aktiesparekonto. Saxo Bank er vores foretrukne valg
 2. Opret dig med NemID
 3. Overfør penge til din konto (op til 100.000 kr.)
 4. Køb ETF’er eller aktier
 5. Saxo Bank vil stå for alt indberetning til SKAT.

Guide – Opret en aktiesparekonto

Følg vores guide nedenfor og kom i gang med at oprette din Aktiesparekonto vi guider dig hele vejen så du sørger for at få oprettet den korrekt – det tager kun et øjeblik.

Du kan oprette en aktiesparekonto på under 10 minutter med disse 4 trin.

Trin 1 – Gå til SaxoInvestors hjemmeside

Først skal du ind på SaxoInvestors hjemmeside. Opret din konto herefter og følg resten af guiden for at på din aktiesparekonto oprettet i dag.

Du starter ved at trykke på knappen nedenfor. Kom I gang ved at trykke ”Opret en konto nu”

Aktiesparekonto - SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Dansk Handelsplatform

Trin 2 – Udfyld dine detaljer og log ind med NemID

opret konto saxo bank

For at bekræfte din identitet bedes du at logge ind med NemID på SaxoInvestor, som også er obligatorisk. Dette gør at din konto er sikker og at du hurtigt bliver verificeret.

Du kan nu herefter udfylde alle dine detaljer som navn, telefonnummer, e-mail osv.

OBS: Du vil undervejs blive tilbudt at oprette en aktiesparekonto i forbindelse med din oprettelse på SaxoInvestor. Sørg for at krydse den lille boks af så du automatisk får oprettet din aktiesparekonto ved din registrering.

Trin 3 – Overfør dit valgte beløb til at investere med (op til 100.000 kr.)

Når din konto er oprettet kan du nemt indsætte penge du kan investere på din nye aktie spare konto på SaxoInvestor og du kan enten overføre med hævekort eller bankoverførsel.

Platformen er heldigvis meget intuitiv og nem at navigere, hvis du støder på nogen problemer er der altid dansk kundeservice klar til at hjælpe dig.

Når du har indbetalt dit valgte beløb op til 100.000 kr. er du klar til at investere gennem din nye aktiesparekonto.

Trin 4 – Invester på aktiesparekonto

Det er hurtigt og nemt at investere gennem din aktiesparekonto.

Det er hurtigt og nemt at investere gennem din aktiesparekonto.

Du kan søge i toppen af menuen på den aktie, ETF eller indeks som du gerne vil investere i. I eksemplet her har jeg valgt at investere i Danske Bank A/S, som er en fornuftig udbytte aktie for danske investorer

Hvad er en Aktiesparekonto?

Aktiesparekontoen er en investeringskonto med en lavere beskatning på 17% sammenlignet med et traditionelt aktiedepot. Man kan indbetale op til 100.000 kr. på sin aktiesparekonto.

Aktiesparekontoen blev vedtaget i januar 2019 af Folketinget. Alle banker som tilbyder denne kontoform er underlagt de samme regler (Se regler for aktiesparekonto her).

Aktiesparekontoen er dog en meget likvid konto og du kan derfor frit sælge, købe og udbetale din eventuelle gevinst uden der sker en beskatning. Du vil først beskattes 17% af din gevinst i slutningen af året, som Saxo Bank automatisk indberetter for dig – det er altså super nemt.

Hvordan fungerer Aktiesparekontoen?

En aktiesparekonto fungerer stort set som et normalt aktiedepot, dog er der nogle regler som gør at det ikke er muligt at handle alle produkter på en aktiesparekonto da de skal godkendes først. Derudover er der indbetalingsgrænserne. Hvis du er helt ny indenfor aktier anbefaler vi at du læser vores indlæg om aktier for begyndere eller hvis du gerne vil vide hvordan du foretager dig en handel har vi skrevet om hvordan man køber aktier her.

Du kan kun oprette én Aktiesparekonto og vi anbefaler at du benytter Saxo Bank, da de har den laveste kurtage af danske handelsplatform, som er de eneste der tilbyder en aktiesparekonto.

Aktiesparekontoen lagerbeskattes med en skattesats på 17% og samtidigt med 17% i fradrag af eventuelle tab, som fratrækkes fremtidige afkast. Den skat du skal betale afregnes hvert år automatisk af Saxo Bank pr. 31 december og trækkes fra kontoen senest d. 22 januar.

Du kan se alle de ETF’er du kan handle på din aktiesparekonto her.

Hvad er fordelene ved en Aktiesparekonto?

Aktiesparekontoen giver dig en skattemæssig fordel sammenlignet med andre konti. Du betaler kun 17% i skat af dit afkast, hvilket er markant lavere end den normale skat af aktieindkomst på 27% op til 52.000 kr. og herefter 42%.

Endnu en fordel ved en aktiesparekonto er at beskatning foregår markant nemmere for dig. Der hvor du registrerer din konto f.eks. Saxo Bank vil nemlig automatisk registrere din værdistigning i slutningen af året – så du kan blot læne dig tilbage og se din formue vokse.

Du behøver altså ikke at føre regnskab med dine tab og gevinst på køb og salg af aktier da det automatisk bliver registreret, så du kan fokusere på det sjove mens din bank tager sig af den kedelige bogføring. Det er derfor en perfekt måde for nybegyndere at komme i gang med at handle aktier.

Læs vores anmeldelse af SaxoInvestor her.

Passer en Aktiesparekonto til dig?

En aktiesparekonto kan benyttes af alle – om du er erfaren investor, som gerne vil supplere dine nuværende investeringer eller hvis du er nybegynder og gerne vil komme nemt og billigt i gang.

Aktiesparekontoen har et loft på 100.000 kr. på nuværende tidspunkt. Det passer perfekt til nye investorer der har under 100.000 kr. at investere da de kan maksimere deres aktiesparekonto og derved deres afkast ved den lavere beskatning. Det er ofte en markant bedre løsning end at skulle betale negative renter på en opsparingskonto (du taber penge til inflation og negative renter).

Hvad koster en Aktiesparekonto?

Det er fuldkommen gratis at oprette en Aktiesparekonto hos Saxo Bank. Du betaler herudover intet depotgebyr og kan nyde godt af den laveste kurtage indenfor danske investeringsplatforme (Bedste investeringsplatforme 2021)

aktiesparekonto, aktie spare konto, aktiespare konto, aktie konto

Udover alle de fordele SaxoInvestor tilbyder kan du også se overblikket de har dannet over kurtage her:

Saxo Bank kurtage, SaxoInvestor kurtage, SaxoTraderGO kurtage, Saxo kurtage

Fakta om Aktiesparekonto

 • En Aktiesparekonto er en speciel konto, hvorfra du nemmere og billigere kan investere i aktier.
 • I 2020 kan du indbetale op til 100.000 kr. på en Aktiesparekonto
 • Lavere beskatning på 17% efter lagerbeskatningsprincippet.
 • Eventuelle tab kan både modregnes årets gevinster eller modregnes senere års gevinster

Hvor kan jeg få en aktiesparekonto 2021?

Stort set alle danske banker tilbyder muligheden for at oprette en aktiesparekonto med et depot. Oprettelsen er nem, da du blot skal kontakte din rådgiver og så vil de få den oprettet til dig.

Problemet med størstedelen af danske banker er at de tager et depotgebyr og har en højere kurtage end f.eks. Saxo Bank. Derfor er det en no-brainer at få oprettet din aktiesparekonto hos SaxoInvestor, da det er gratis og billigere på lang sigt.

I skrivende stund er indbetalingsgrænsen stadig 100.000 kr., men folketinget reevaluerer indbetalingsloftet hvert år og det kan stige næste år.

På Saxo Banks to online aktie platforme SaxoInvestor og SaxoTraderGO kan du hurtigt få oprettet en aktiesparekonto gratis. Nordnet planlægger at lancere deres aktiesparekonto i 2021 og andre platforme som Degiro eller eToro tilbyder desværre ikke en aktiesparekonto.

Ud af de største handelsplatforme i Danmark er SaxoInvestor den bedste løsning. De har det bredeste produktudvalg, laveste kurtage og ingen depotgebyr eller oprettelsesgebyr. Du kan altså komme i gang gratis og nemt med din Aktiesparekonto.

Saxo Bank Aktiesparekonto

Saxo har som sagt den bedste aktiesparekonto. Saxo Bank aktiesparekonto blev lanceret på deres nye handelsplatform SaxoInvestor i 2019, som også er tilgængelig på deres mere tekniske platform SaxoTraderGo.

Læs vores SaxoInvestor Review her

Hvis du allerede har en konto hos Saxo skal du blot skrive til deres kundeservice og så vil de få oprettet en gratis aktiesparekonto til dig. Hvis du ikke allerede har en Saxo Bank konto vil jeg stærkt anbefale SaxoInvestor da den er mere brugervenlig og det tager kun 5 minutter at komme i gang med den billigste aktiesparekonto.

SaxoInvestor overblik

Oprettelse

0 kr.

Kurtage (aktier)

0.10% (min. 3 USD) for amerikanske aktier

Hævegebyr

0 kr.

Depotgebyr

0 kr.

Produkttyper

Aktier, ETF’er, indeks, råvarer

Demokonto

Ja

Udvalg

Største udvalg af aktier af danske mæglere

Finanstilsyn

Under opsyn af det danske Finanstilsyn

Automatisk indberetning til skat

Ja

Nordnet Aktiesparekonto 2021

Nordnet er landets største børsmægler og blev kåret til årets børsmælger for 11. gang i 2020. De valgte dog ikke at fokusere på Aktiesparekontoen da den udkom i 2019, men nu har Nordnet planlagt at tilbyde en Nordnet aktie spare konto som de meldte ud her.

Du kan derfor forvente at kunne oprette en aktiesparekonto hos Nordnet i starten af 2021.

Hvor meget kan du spare med en Aktiesparekonto?

Er der incitament for at oprette en aktiesparekonto sammenlignet med et normalt aktiedepot?

Det korte svar er ja, men lad os gennemgå et konkret eksempel nedenfor så du kan se hvor meget det svarer til i kroner øre.

Et simpelt eksempel vil være at hvis du indsætter 100.000 kr. og tjener et gennemsnitligt afkast på 8% årligt vil du efter 5 år have 3650 kr. mere på en aktiesparekonto end et normalt depot. Tabellen nedenfor er baseret på at du sælger dine aktier efter 5 år, da du først betaler skat ved salg af aktierne.

InvesteringskontoÅr 0År 1År 2År 3År 4År 5
Aktiesparekonto100.000106.640113.721121.273129.235137.823
Alm. Aktiedepot100.000108.000116.640125.971136.048134.173

Du bliver beskattet 17% på din aktiesparekonto efter lagerprincippet. Det betyder at du betaler skat hvert eneste år af dit afkast på 8%.

Et almindeligt aktiedepot betaler man 27% i aktiebeskatning op til 52.000 kr. efter realiseringsprincippet. Det betyder at man først betaler skat når ens aktier bliver solgt.

Lagerbeskatning vs. realisteringsbeskatning er blevet udregnet fint her. Efter 21 år kan det betale sig at have en Alm. Investeringskonto, hvis du ikke sælger dine aktier i de 21 år. Det hele er blevet gennemgået og diskuteret i det danske r/dkfinance forum her.

Aktiesparekontoen bliver konstant ændret og beskatningsprincipperne kan også ændre sig, derfor vil vi fortsat holde os opdateret og reevaluere hvad der giver dig det bedste årlige afkast.

Konklusion

 • Den nuværende bedste aktiesparekonto kan oprettes hos Saxo Bank, da de har den laveste kurtage, gratis oprettelse og største produktudvalg.
 • Fordelene ved aktiesparekontoen er den lavere beskatning og automatiske indberetning til SKAT, som gør det nemt for aktie begyndere.
 • Du vil tjene 3650 kr. mere med 100.000 kr. investeret efter 5 år med et årligt afkast på 8% igennem en aktiesparekonto.
 • Du kan oprette en aktiesparekonto hos SaxoInvestor på 5 minutter.

Aktiesparekonto - SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Dansk Handelsplatform

Leave a Reply