Udbytte aktierAktieanbefalinger

Allianz Aktie (ALV Aktie) – Et interessant køb i 2021?

By 29/01/2021May 12th, 2022No Comments

Allianz Aktien er fløjet under radaren hos en stor investor, men for nylig efter udbruddet af aktiens 52 uger laveste punkt har aktien modtaget massiv støtte og investeringer fra danske investorer. Vi vil tage en nærmere kig på Allianz og om det stadig er en attraktiv investering i dag.

Allianz Firmaprofil

Allianz se leverer sammen med sine datterselskaber skadesforsikring, livs- og sygeforsikring samt produkter og tjenester til administration af aktiver i hele verden. Selskabets Property-Casualty segment tilbyder forskellige forsikringsprodukter, herunder motoransvar og egen skade, ulykke, generel hæftelse, brand og ejendom, juridiske udgifter, kredit- og rejseforsikringsprodukter til private og erhvervskunder. Life/Health-segmentet tilbyder en række livs- og sygeforsikringsprodukter på individuel og koncernbasis, såsom annuiteter, begavelse og tidsforsikring, enhedstilknyttede og investeringsorienterede produkter samt privat sundhed, supplerende sundhed og langsigtede plejeforsikringsprodukter. Selskabets aktivhåndteringssegment tilbyder institutionelle og detailhandelsmæssige produkter og services til investorer fra tredjepart, der omfatter egenkapital- og kapitalindlånsfonde samt multi-aktiver og alternative produkter samt services til investeringsstyring. Selskabets Corporate and Other segment leverer banktjenester til detailkunder og alternative services til investeringsstyring i ejendomssektoren samt digitale services til investeringsstyring. Allianz se blev grundlagt i 1890 og har hovedkvarter i München, Tyskland.

Allianz aktie, Allianz Stock

Kilde: Google Finance

Køb Allianz Aktier
Kurtagefri aktiehandel på 0 kr. hos eToro
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Allianz Gruppen Aktier: 

Lad os først se på den tyske Allianz-gruppe, der udsteder aktier under samme navn og aktiviteter. 

Allianz-gruppen er faktisk en af de førende inden for forsikringssektoren på globalt plan.  Det tilbyder dog også traditionelle bankaktiviteter. I detaljer tegner livs- og sygeforsikringsaktiviteterne sig for over 54 % af dette selskabs samlede omsætning. Derefter følger skadesforsikringsaktiviteterne på 39% og aktivstyringen, som udgør ca. 5,2% af den samlede omsætning. Det resterende beløb svarer til bank- og ledelsesaktiviteter for sig selv. 

Allianz-koncernen har i øjeblikket mere end 147.425 medarbejdere over hele verden. 

De største konkurrenter til Allianz:

Allianz-koncernen har næsten 150.000 medarbejdere over hele verden og skaber i øjeblikket en stor position inden for forsikringssektoren på internationalt plan. Selskabet er i en betydelig ekspansion, som har fortsat sin markedsandel i årenes løb. Men denne gruppe må stå over for en stærk konkurrence, der er meget til stede på dette område. Derfor har vi her beskrevet de største konkurrenter til Allianz. Vi anbefaler, at du overvåger disse virksomheder for at gennemføre omfattende analyser af Allianz’ aktiekurs. Allianz’ vigtigste konkurrenter er følgende :

 • AIG
 • AON
 • Tilstanden Allastate
 • AXA-gruppe
 • Delphi Financial Group
 • MetLife
 • New York livsforsikring

Afhængigt af deres stilling kan disse konkurrenter i forskellig grad påvirke Allianz.

De vigtigste partnere i Allianz:

Allianz-koncernen har også baseret en del af sin strategi for erobring af markedet på velgennemtænkte og velforhandlede partnerskaber. Dette er f.eks. tilfældet med et partnerskab med Ford Automobilproducenten i 2014 for en periode på 5 år for den specifikke distribution af bilforsikring.

På samme måde har Allianz i flere år indgået et samarbejde med det franske SNCF-selskab om at tilbyde rejseforsikring til kunder i denne gruppe.

Allianz har for nylig også indgået en partnerskabsaftale med Uber VTC Company og er dermed blevet den officielle leverandør af førernet og dermed øget sin markedsandel på samme tid.

Ud over disse partnerskaber med store internationale virksomheder samarbejder Allianz ofte om store sportsbegivenheder, hvilket gør det muligt for virksomheden at drage fordel af et positivt image og en betydelig reklame på verdensplan.

Allianz aktie historik:

Det var i 2004, at Allianz-selskabets aktier første gang blev udbudt til offentligheden på det europæiske Euronext-aktiemarked. Det skal bemærkes, at dette firma også har været en del af DAX 30-aktieindekset i et par år nu.

Allianz Company opnåede en aktiekurs på ca. 100 euro på sit første offentlige udbud. Den fortsatte derefter med at stige med væksten i bank- og forsikringssektoren indtil 2007, hvor prisen nåede op på 180 euro pr. aktie. Derefter fulgte et fald i prisen med ankomsten af den økonomiske krise, der hærgede hele den europæiske banksektor, og aktiekursen faldt derfor drastisk til omkring 50 euro i 2008.

Heldigvis lykkedes det Allianz Company at puste nyt liv i deres aktiviteter ved at sprede deres produkt- og servicetilbud og lykkedes at genvinde de tabte point for at nå et nyt niveau på omkring 200 € i dag.

Klar til at købe aktier? Find den Bedste Investeringsplatform her.

Vigtige oplysninger om aktiemarkedet vedrørende Allianz aktier:

Ud over de oplysninger, vi netop har givet Dem om Allianz-koncernens aktiviteter og de historiske bevægelser i aktiekursen, er det vigtigt at kende visse andre oplysninger om aktiemarkedet:

 • Allianz Company’s aktiekurs er noteret på Deutsche Boerse AG’s marked for standardprodukter i Tyskland.
 • Allianz’ aktier er også inkluderet i det tyske aktieindeks, DAX 30.
 • Allianz Company’s aktiekapital udgør ca. 78,466,90 mio. EUR.
 • Institutionelle investorer tegner sig for 84,5 % af aktiebesiddelser, mens private investorer kun tegner sig for 15,5 %. 

Allianz virksomhedens økonomiske- og finansielle historie:

For at forstå de mekanismer, der har forårsaget stigende eller faldende bevægelser i Allianz-aktiekursen, er det nyttigt at se på denne virksomheds økonomiske historie. Her er derfor et par vigtige datoer at huske:

 • Fra 1990 til 2000 har Allianz Company i den internationale sektor udviklet sig stærkt med en udvidelse til Østeuropa og købet af Firemans Fonds Insurance Company i USA for 3,3 milliarder dollars i 1990 og AGF i 1998, hvilket gør Allianz til Europas førende virksomhed i denne aktivitetssektor. Sideløbende hermed udviklede Allianz i år 2000 strategiske alliancer i Asien og især i Kina med målrettede investeringer, der udviklede sin aktivitet på dette kontinent.
 • I 2000 blev Allianz-aktierne igen indført på den amerikanske NYSE (New York Stock Exchange). De blev fjernet i 2008.
 • I 2001 købte Allianz Dresdner Bank, som selskabet derefter solgte til Commerzbank med en kapitalandel og trods en stor undervurdering.
 • I 2005 indviede Allianz Allianz Arena, et fodboldstadion i München, som siden er blevet berømt.
 • Allianz-gruppen blev i 2006 den første virksomhed, der overtog den særlige status som “Societas Europaea”.
 • I 2014 registrerede Allianz et svagt fald i nettofortjenesten i første kvartal, men havde sin ledende stilling over for sin vigtigste konkurrent Axa. Koncernen vedtog derefter en ny salgsstrategi, der tog sigte på at omtilpasse forsikringen ved at skabe andre og tilbyde nye muligheder for pensionerede kontrakter. Det var med henblik på at opnå dette fald i overskuddet på næsten 3 %. Et vellykket forsøg, da følgende finansielle resultater var langt bedre end forventet.
 • I 2016 blev Allianz’ aktiviteter i Sydkorea købt af Anbang.

Den historiske analyse af listen over Allianz aktier på aktiemarkedet: 

Allianz-aktierne er noteret på Deutsche Boerse AG’s Prime Standard tyske marked.
Allianz er også et af de selskaber, der indgår i beregningerne for aktieindekset Euro Stoxx 50. 

Fra et historisk synspunkt lærer aktiemarkedsdiagrammerne fra de sidste 10 år os meget om udsvingsmulighederne for denne notering. 

Fra 2005 til juni 2007 ser vi først en stigende tendens, der hævede kursen til et niveau på € 177,57. En bilig korrektion fik den til at falde til 46,64 € i november 2008. 

Det følgende tyrefægtningsarena var langsommere og gav prisen mulighed for at nå € 108,05 i februar 2011. Vi ser så et nyt, men mindre alvorligt fald med den laveste pris på € 75,31 i maj 2012. Siden da har vi set et godt opsving, som stadig er synligt.   

Hvad er fordelene og styrken ved Allianz aktier?

Hvis du er blandt de investorer, der er interesseret i de bedste tyske aktier og ønsker at investere nogle af dine midler på Allianz’s aktier, vil dit investeringsmål i høj grad afhænge af denne virksomheds styrker og svagheder. For at hjælpe dig med at se mere tydeligt, er her en oversigt over de vigtigste styrker i denne andel.

En af Allianz-aktiernes største styrker er naturligvis dette selskabs stærke image, som er kendt af offentligheden i hele Europa og ikke kun i Tyskland. Denne berømmelse skyldes naturligvis en stærk og gennemtænkt marketingkommunikation, men også den nylige diversificering af de ydelser, virksomheden tilbyder.

Allianz er mest kendt for sin livsforsikring og kreditservice. Dette er en anden af dens stærke sider, da virksomheden i øjeblikket er den ubestridte leder af dette marked i Europa og hvert år lægger lidt større afstand mellem dem og deres vigtigste konkurrenter.

Allianz har også en yderst strategisk geografisk position, og virksomheden tilbyder således sine produkter og tjenesteydelser i mange lande og er særlig godt placeret i hver af dem. Gennem flere agenturer beskæftiger koncernen i øjeblikket mere end 150.000 mennesker over hele verden og tæller med en international ekspansionsstrategi, der sandsynligvis vil gøre det muligt for den at fortsætte med at ekspandere.

Virksomhedens økonomiske sundhed er en anden af virksomhedens vigtigste stærke punkter for denne akties gode resultater, da den har en relativt lav gældskvote sammenlignet med andre virksomheder i denne sektor.

Som konklusion kan det konkluderes, at Allianz-aktier i øjeblikket er en af de mest attraktive værdipapirer på aktiemarkedet. Der er faktisk mange investorer, der er interesseret i denne værdi, da den har en gunstig pris. Kilden til denne interesse er naturligvis selskabets mere end tilfredsstillende og forholdsvis stabile resultater fra et år til det næste.

Hvad er Allianz aktiens ulemper og svagheder?

Som de kan forestille Dem, giver Allianz naturligvis ikke kun fordele med hensyn til aktieinvesteringer. Før du begynder at spekulere over denne handling online, skal du kende virksomhedens svage punkter og kunne bruge dem til din fordel med en tilpasset strategi. Vi opfordrer Dem til at opdage nogle af manglerne ved denne værdi og de problemer, som den tyske virksomhed Allianz kan støde på i de kommende år.

For det første er det vigtigt at huske på, at de fleste af de forsikringer og finansielle aktiviteter, som virksomheden foreslår, vedrører bilindustrien, uanset om den er bestemt til bestemte personer eller fagfolk. Desuden er virksomheden stærkt udsat for dette markeds økonomiske sundhed og for den stærke konkurrence i sektoren.

Selv om Allianz i dag har et ret positivt image, har der også været nogle kontroverser om den rolle, virksomheden spillede under den anden verdenskrig, en kendsgerning, der har bremset sin vækst i nogle lande, som var præget af denne periode, og hvor de mest kræsne forbrugere stadig er skeptiske over for enheden.

Selv om Allianz i øjeblikket er førende inden for flere sektorer på forsikringsområdet i Tyskland og i resten af Europa, Vi må ikke glemme, at konkurrencen inden for denne aktivitetssektor er meget stærk, og at andre store europæiske virksomheder også forsøger at vinde berømmelse på dette marked hver dag. Det er derfor vigtigt, at virksomheden udviser en stærk konkurrenceevne.

Endelig er afmatningen i virksomhedens vækst i de seneste år blevet et af de svage punkter. Selv om resultatet viser en vis stabilitet, har den vækst, der er observeret siden 2011, en tendens til at falde, hvilket skaber frygt for, at andelen kan falde. Investorer foretrækker at vende sig mod aktier, der tæller med fremskridende potentiale og indkomster, der er højere end Allianz’. Lad os ikke glemme, at virksomheden historisk set ofte har offentliggjort resultater, der har været under forventningerne til konsensus, hvilket har ført til skuffelse på markedet og ført til større skepsis over for virksomheden.

Derfor og på grund af disse svage punkter er det ikke tilrådeligt, at investorerne indtager en langsigtet holdning i dette selskab i de kommende år. Det er snarere tilrådeligt at fokusere på kortsigtede strategier ved hjælp af passende aktiehandelsværktøjer som f.eks. FD’er.

Få mere at vide om Allianz på Allianz Investor Relations

Leave a Reply