Growth aktierAktieanbefalinger

Skal du købe Amazon Aktier, AMZN Aktier i 2021?

By 21/12/2020May 11th, 2022No Comments
Amazon aktie, Amazon aktier, Amazon aktien

AMAZON AKTIE (TICKER: AMZN) har været i spotlightet en hel del i dette kvartal, og ikke altid under lykkelige omstændigheder.

Administrerende direktør Jeff Bezos – sammen med andre Big Tech-ledere – forsvarede sin virksomhed i en antitrust høring i Udvalget for retsvæsenet i huset i slutningen af juli. Det var en stærk påmindelse til aktionærerne om, at selv om Amazon er vokset til en af de største virksomheder i verden, er regelkontrol blevet en alvorlig risiko.

Hertil kommer bekymringen for potentiel overvurdering, selv når virksomheden fortsat udkassere overskud og har rekordhøje resultater på aktiemarkedet. Aktierne er siden årets begyndelse oppe på omkring 73%.

Med al denne opmærksomhed, både god og dårlig, spekulerer investorer måske på “burde jeg købe Amazon aktier?”

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Amazon – et overblik

Efter at markedet lukkede torsdag, rapporterede Amazon omsætning og indtjening i tredje kvartal, som ikke blot slog analytikernes forventninger – de ødelagde dem ud over alle forventninger.

I løbet af 3. Kvartal havde Amazon en nettoomsætning på $96,1 mia. – en stigning på 37 % i forhold til de $70 mia., virksomheden havde i samme kvartal i 2019. Hvad angår bundlinjen, tredobledes Amazonas nettoindkomst til $6,1 milliarder i tredje kvartal, eller $12,37 pr. udvandet aktie – langt op fra $4,23 pr. aktie i samme kvartal sidste år.

På indtjeningsopkaldet bemærkede Amazon-ledelsen, at stigningen i onlineshopping på grund af COVID-19 pandemien bidrog til at øge virksomhedens performance. Et af højdepunkterne i kvartalet var virksomhedens årlige Prime Day. Selv om det årlige salg af hele webstedet blev forsinket til oktober fra den sædvanlige dato i juli, var Prime Day en succes, især for små og mellemstore virksomheder, der solgte på Amazon’s platform. Tredjepartssælgere så “mere end USD 3,5 milliarder i salg over den to-dages globale begivenhed” økonomidirektør Brian T. Olsavsky sagde under indtjeningsopkaldet. “Det er en stigning på 60 % i forhold til den første dag sidste år.”

Mens onlineshopping bidrog til Amazons imponerende kvartal, var virksomhedens største vinder dens Amazon Web Services cloud-afdeling. AWS rapporterede et salg på 11,6 mia. USD, et spring på 29 % fra tredje kvartal af 2019 og samme vækstrate fra andet kvartal. Virksomheder over hele verden fortsætter med at bruge Amazonas cloud-løsninger til at holde deres virksomheder kørende under pandemien. Som følge heraf har Amazon kun profiteret af arbejd hjemmefra boomet.

Amazon har fået det bedste ud af en dårlig situation i 2020, og det har indtjeningen til at bevise det. Deres to vigtigste segmenter – Amazon Web Services og online shopping – vil fortsat nyde store gevinster, når pandemien strækker sig ind i vinteren. Og når juleindkøbssæsonen nærmer sig, er analytikernes forventninger høje, at Amazon vil fortsætte med at se store gevinster i både salg og fortjeneste i 2021.

Fordele ved at købe Amazon aktier

På lang sigt ser Matthew Fox, grundlægger af Ithaca Wealth Management, flere fordele at eje Amazon end ulemper. En af fordelene ved at eje aktien er Amazons ledelsesteam, som Fox siger omfatter kyndige virksomhedsledere, der også er orienteret mod langsigtet i stedet for blot kvartalsvis præstation.

Amazon fortsætter med at se muligheder igennem online shopping fra folk, der ikke ønsker at gå til fysiske butikker på grund af pandemien eller generel besværlighed, siger Joanne Feeney, portfolio manager hos Capital Management.

Selv om Amazonas e-handel i høj grad afhænger af forbrugernes økonomiske sundhed og udgifter, er virksomheden diversificeret med sin eksponering for vækstforretningen af cloud computing og deres forøgelse af deres reklame platform.

“Du bliver eksponeret for en af de bedste vækstvirksomheder i hele verden,” siger Fox.

Mike Bailey, forskningschef hos FBB Capital Partners, siger Amazons langsigtede perspektiver omfatter holdbare væksttendenser for global e-handel, cloud computing og online-annoncering.

“Investorer har endnu ikke helt prissat potentialet i den positive ende af Amazons indtræden i reklamebranchen, som vokser hurtigt, men i øjeblikket er kun en brøkdel af størrelsen af Facebook og Google,” siger Bailey.

Amazons såkaldte “Other”-kategori, der hovedsagelig består af virksomhedens reklamebranchen, medførte en omsætning på USD 5,4 milliarder i tredje kvartal. Det er en stigning på 51 % i forhold til samme kvartal sidste år, og det synes at indikere, at Amazon fortsat vil drage fordel af sit intime kendskab til en enorm kundebase.

Ulemper ved at købe Amazon aktier

Mens 3. Kvartal var en succes for Amazon, står virksomheden over for risici for overvurdering ud over lovgivningsmæssige risici, siger Feeney.

Risici for Amazonas aktier omfatter en langsommere vækst end forventet, som kan forværres ved en øget e-handelskonkurrence.

“Udfordringen består i at fastholde det væksttempo, der i øjeblikket er indbygget i forventningerne,” siger Feeney.

Amazon forventer, at fjerde kvartal kan bringe ind hvor som helst fra $112 milliarder og $121 milliarder – eller 28% til 38% vækst i fjerde kvartal sidste år, mens analytikernes konsensus er på $112,3 milliarder. Amazon har brug for at fastholde disse vækstrater for at retfærdiggøre en PE ratio på over 123 – langt over, hvor den stod på 78 for blot et år siden.

Yderligere risici kan omfatte faldende entusiasme for “FAANG”-aktier – Facebook (FB), Apple (AAPL), Amazon, Netflix (NFLX) og alfabet (GOOG GOOGL), siger Bailey. De teknologiske giganter står også over for stigende lovgivningsmæssige bekymringer under en potentiel ny præsident og en potentielt langvarig, “L-formet” recession, der stiller store krav til e-handel og cloud computing.

Amazon har en dominerende stilling inden for e-handel, men det står over for en stigende direkte-til-forbruger online-salgskonkurrence fra en lang række virksomheder, både store og små. Men fordi onlinesalg stadig udgør en forholdsvis lille – omend voksende – del af det samlede detailsalg, synes der at være plads til andre spillere uden at udgøre en stor konkurrencemæssig risiko for Amazon på kort sigt.

Bailey ser Walmart (WMT) som den eneste rigtige e-handelskonkurrent til Amazon i USA, med Microsoft (MSFT) og alfabet sine vigtigste konkurrenter inden for cloud computing.

“For begge markedssegmenter ser vi den aktuelle dynamik som en vinder – alle typer af rammer, hvor skala betyder noget,” siger Bailey. “Vi ser både Amazon og Walmart som en vinder over mindre konkurrenter inden for e-handel, mens de tre største cloud computing-giganter sandsynligvis vil udvide deres leads over mindre ankelbitter.”

Konklusion: Skal du købe Amazon aktier?

Fox siger, at investorer skal have Amazon i deres porteføljer på lang sigt. “Du er nødt til at holde fast i det, eller du er nødt til at købe,” siger han.

Amazon er det største navn i online detailhandel, og bliver kun ved med at blive større. Store vækstmuligheder på vej ind i ferien, kombineret med en diversificeret forretningsmodel, der fortsætter med at profitere under pandemien, betyder Amazon er et køb i dag.

Desuden er der også store forventninger til at Amazon indtræder på det danske marked indenfor få år efter deres debut med Amazon.se

Læs mere om Amazon på deres investor relations side

En anden hot growth aktie lige nu er Palantir og vi har skrevet en dybdegående analyse om Palantir aktien her.

Leave a Reply