Investering

Ejendomsinvestering Crowdfunding – Invester i ejendomme igennem Crowdfunding

crowdfunding, crowdsourcing, crowd inveterings

Hvad er Ejendoms Crowdfunding?

Fast ejendoms crowdfunding (også kaldet real estate crowdfunding) er en måde at skaffe penge til investering i faste ejendomme ved at række ud til en kreds af investorer for at bidrage med et lille beløb til et projekt. Kort sagt, det er en form for at rejse midler, der giver små ejendomsinvestorer mulighed for at finansiere store projekter.

Ejendomsmæglerfinansiering bliver også henvist til os fast ejendom peer-to-peer lån eller finansiering af ejendomsprojekter. Processen med at skaffe penge foregår via en online crowdfunding platform. En part (låntager) tilslutter sig en platform med det formål at få midler til at starte eller forbedre et ejendomsprojekt. En anden part (investor/långiver) indgår i en platform for at investere kapital til gengæld for et højt afkast af investeringen.

Hvorfor bruger folk det?

En levedygtig mulighed for at rejse kapital blandt ejendomsinvestorer er ejendoms crowdfunding, hvilket indebærer at rejse penge til at købe ejendomme til salg eller leje. Denne fremgangsmåde er blevet et muligt alternativ til traditionelle måder at skaffe midler til investeringer på. Det samler små finansielle beløb fra forskellige investorer (långivere) til finansiering af en ejendoms- eller ejendomsportefølje. Som investor kommer du til at investere dine midler enten gennem egenkapital (du ejer en andel af ejendomsaktivet) eller gæld (du låner penge som lån) til gengæld for en forholdsmæssig andel af projektets afkast (salgsværdi stigning eller lejeindtægter).

Det store attraktive punkt for peer-to-peer-lån i ejendomsinvesteringer er, at det giver små investorer mulighed for at deltage i højindkomstprojekter og meget sofistikerede ejendomsprojekter. For store ejendomsudviklere bruger de crowdfunding-platforme som et middel til at opfordre til investeringer fra akkrediterede investorgrupper. På den anden side lancerer ejere af mindre ejendomme crowdfunding-kampagner for at skaffe penge til mindre investeringsaftaler.

Uanset formålet bliver peer-to-peer-lån i stigende grad en mulighed for at skaffe penge til investeringer i fast ejendom. Industrien har oplevet et stigende antal investorer, der har fordelt deres portefølje på crowdfunding. I en rapport fra 2019 fra Transparency Market Research fremgik det, at antallet af lån, der blev ydet under crowdfunding, stiger med 10% årligt og transaktionsværdien med 27,4%. Med en sådan vækst forventes det globale peer-to-peer-udlånsmarked at vokse til en markedsværdi på 900 mia. EUR i 2024. Alene i Europa (ekskl. Storbritannien) er crowdfunding-industrien vokset til 211 euro i egenudlån, 159 euro i belønning-udlån og 53 euro i donation-udlån.

Fordele

Det er normalt en stor udfordring for både begyndere og erfarne investorer at få låst de økonomiske midler, der er nødvendige for investeringer i fast ejendom. Finansiering af fast ejendom kan være et udmærket alternativ til at rejse midler. Den tiltrækker også andre bemærkelsesværdige fordele for både låntagere og investorer/långivere , der omfatter følgende.

For låntagere:

 1. Fast ejendom crowdfunding øger finansieringskilderne, mens du øger dit investornetværk
 2. Peer-to-peer-lån gør det muligt for ejendomsselskaber i de tidlige faser at starte driften hurtigere
 3. Vellykkede projekter fra en peer-to-peer-udlånsplatform resulterer i et positivt ord af mund-til-mund-ord og eventuel kundeloyalitet
 4. Crowdfunding omfatter direkte markedsføring, der hjælper med at fremme din virksomhed inden for fast ejendom
 5. Din virksomhed kan få adgang til værdifuld feedback fra dit online crowdfunding-fællesskab, så du kan håndtere mulige forretningsmæssige fejl
 6. Du kan spare penge og tid ved at bruge en brugervenlig investeringsplatform

For investorer:

 1. Du får adgang til lave investeringsniveauer med nogle projekter, der tilbydes for så lidt som €10.
 2. Du kan foretage kortfristede investeringer, nogle mellem 2 og 48 måneder
 3. Peer-to-peer-udlånsmuligheder tiltrækker ikke investeringsgebyrer, hvilket medfører et højere afkast på din side (i Europa er det gennemsnitlige afkast 12-14%)
 4. Crowdfunding har fordelen af gennemsigtighed i transaktionerne , da medlemmerne ved nøjagtigt, hvor deres midler vil blive investeret
 5. Crowdfunding giver mulighed for at sprede din investering til forskellige aktivklasser og lande

Investeringstyper

Hvis du er en ejendomsinvestor med en vis kapital, kan du øge din formue passivt gennem crowdfunding. Du har to muligheder: Egenkapital og gæld investering.

Egenkapital (kapitalbaseret) Crowdfunding

Investering i egenkapital giver et højt afkast sammenlignet med investering i gæld. Når du investerer på denne måde, vil du blivesnyde afkast baseret på ejendommens lejeindtægter minus crowdfunding platform gebyrer. Udbetalingene for denne type sendes normalt kvartalsvis, og investorerne optjener en del af ejendommens værdiforøgelse, hvis de sælges. Den største risiko forbundet med denne type investering er, at investorerne har en aktiepost i ejendommen, hvilket betyder, at de kan miste penge, hvis værdien af aktivet falder.

Gæld (baseret på udlån) Crowdfunding

Dept Investment er den mest almindelige vej for investorer, da det er nemmere at investere. I denne type investering, låner du penge til ejeren af ejendommen. Til gengæld får du en fast rente baseret på ejerens realkreditlån og det beløb, du har investeret. Betalinger for låneinvesteringer gives normalt kvartalsvis eller månedligt. Ved ejendomsudbetaling (som normalt er en fast dato) vil du modtage dit investerede beløb (hovedstol).

Hvem skal investere i det?

Crowdfunding er perfekt for ejendomsinvestorer, der ønsker en passiv indkomst fra projekter, som de ikke ville få adgang til eller ikke havde råd til alene. Det er også en mulig mulighed for investorer, der ønsker at øge deres gældseksponering. Nogle af de personer, der kan drage fordel af denne investeringsformular, omfatter:

 • Investorer, der er interesseret i at investere i ejendomsmarkedet, men mangler tilstrækkelig kapital til at outrirettelig købe en ejendom
 • Investorer, der ønsker at undgå lederen af at være udlejer eller selv at arbejde
 • Personer, der søger et alternativ til investeringer på aktiemarkedet , da denne mulighed giver dem mulighed for at eje ejendom, der ellers ville være uopnåelige
 • Personer, der er interesseret i at investere i ejendomsprojekter uden for deres område, men mangler logistik eller midler til at gøre det.

Selv om peer-to-peer-lån kan være en levedygtig mulighed for personer, der er interesseret i investering i fast ejendom, er det ikke den rigtige mulighed for enkeltpersoner, der ønsker at eje aktivet, outrigrimt. Det er heller ikke de rigtige muligheder for dem, der ønsker at være hands-on investorer og stå for budgettering, deadlines, valg af finish og administration af entreprenører. Denne form for investering er bedst egnet til investorer i fast ejendom, der er interesseret i en mere passiv indtægtskilde.

Bedste Real Estate Crowdfunding platforme

Der findes flere crowdfunding-platforme for investorer i fast ejendom. Uden passende information kan man nemt gå tabt i et hav af muligheder. Når du vælger en platform, skal du se på dens troværdighed, funktionalitet på webstedet, kvalitet i kundeservice og dokumentation. Du kan vælge en platform, der fungerer som mægler-forhandler i stedet for en listetjeneste, og platform med tidligere erfaring med håndtering af investeringer i fast ejendom.

Før du vælger en platform til at crowlere fast ejendom, skal du sikre dig, at stedet har solid venture kapital opbakning. I de fleste tilfælde kan din investering blive låst fast i platformen i en længere periode. Du skal sikre dig, at den platform, du vælger, er troværdig og vil forblive i drift i lang tid. Se også, hvordan platformen udfører sin due diligence og stil alle relevante spørgsmål. Find ud af, hvilken form for dokumentation platformen indsamler, før du lukker potentielle handler, og om de som virksomheder skal yde skadesløsholdelse til investorer, når noget går galt. Hvad angår kundeservice, skal du kontrollere eksistensen og kvaliteten af den kundeservice, der leveres af platformen.

I betragtning af det store antal tilgængelige platforme, vil du sandsynligvis nøjes med en verificeret og gennemset en. Hvis du vil have en masse fast ejendom, kan følgende investeringsplatforme være dit bedste valg:

 • Ejendomsinvesteringer i Letland og for det meste i Riga
 • + 14,75 % afkast af investering (ROI)
 • + 23’900 investeringer foretaget
 • Minimumsinvestering på 50 EUR.

BulkeState er en Litauisk Crowdlending platform

 • Investeringer i fast ejendom i Estland, Letland, Litauen, Finland, Tyskland, Portugal, Spanien
 • +11,3% investeringsafkast (ROI)
 • + 205 mio. € 000 af de samlede investeringer
 • Minimumsinvestering på 50 EUR.

Estateguru er en Estisk Crowdlending platform

 • Ejendomsinvesteringer
 • + 10 % afkast af investering (ROI)
 • +12 mio. EUR af de samlede investeringer
 • Minimum investering på €100

ProfitUs er en Litauisk Crowdlending platform

Takeaways

Crowdfunding eller peer-to-peer lån er en stigende tendens i ejendomsbranchen. Det giver investorerne mulighed for at diversificere deres investeringsportefølje ved at investere i projekter, som de ellers ikke havde råd til. Køberne får også adgang til mere kapital, som de ellers ikke ville få adgang til, og i en kortere tidsramme. Når den anvendes korrekt, kan denne form for finansiering være til gavn for både dem, der søger at finansiere et projekt, og dem, der søger at få finansiering. Når man søger efter levedygtige investeringsplatforme, er det afgørende at udføre grundig forskning og rettidig omhu. Dette vil hjælpe med at vælge en velrenommeret og let-at-arbejde-med-platform.

SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Brugervenlig App 

✔️ Dansk kundesupport

✔️ Lav kurtage på dansker aktier

eToro

VORES BEDØMMELSEDER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til 0 kr. 

✔️ Copytrading   

✔️ Stort udvalg af forskellige investeringer

Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. Besøg etoro.com/trading/fees for mere information. 

Vi anbefaler

Nordnet

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Danske aktier + mange indeksfonde

✔️ Månedsopsparing automatisk indbetaling

✔️ Pensionsdepot med automatisk indberetning

Leave a Reply