Udbytte aktierAktieanbefalinger

Equinor Aktie (OB: EQNR aktie) – En god investering i 2021?

By 22/03/2021May 12th, 2022No Comments

Equinor Aktie er et attraktivt norsk energi atkie med større diversificering inden for energisektoren og meget populært i Danmark. Skal du købe Equinor aktien / Statoil aktien?

Equinor aktie, statoil aktie, equinor stock

Equinor aktie – Firmaprofil

Equinor ASA , også kendt som Statoil, et energiselskab, udforsker, producerer, transporterer, raffinerer og markedsfører olie- og mineraloliebaserede produkter samt andre former for energi i Norge og internationalt. Virksomheden opererer gennem udvikling og produktion Norge, udvikling og produktion Brasilien, udvikling og produktion International, marketing, midstream & processing, nye energiløsninger, teknologi, projekter og boring, udforskning og globale segmenter for strategi og forretningsudvikling. Det transporterer, forarbejder, fremstiller, markedsfører og handler også med olie- og gasvarer, såsom råvare og kondensatprodukter, gasvæsker, naturgas og flydende naturgas, markeder og handel med elektricitet og emissionsrettigheder samt raffinaderier, forarbejdnings- og kraftværker og terminaler. Derudover udvikler virksomheden vind- og CO2-indfangnings- og aktieprojekter samt andre vedvarende energiløsninger og energiløsninger med lavt kulstofindhold. Den 31. December 2019 havde det vist sig, at olie- og gasreserverne udgjorde 6.004 mio. tønder olie-ækvivalent. Virksomheden blev tidligere kendt som Statoil ASA og skiftede navn til Equinor ASA i maj 2018. Equinor ASA blev grundlagt i 1972 og har hovedsæde i Stavanger i Norge.

Køb Equinor Aktier
Kurtagefrit aktiehandel på 0 kr. hos eToro
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Equinor aktie kurs

equinor aktie kurs, equinor kursmål, equinor aktie kursmål

Med et P/E ratio på 24,27 vil du føle, at Equinor i øjeblikket er overvurderet, hvilket kun er konsensus hos analytikeren af denne aktie. Selvom den stadig vurderes som et stærkt køb. 

Det gjorde 16 kommercielle olie- og gasopdagelser i 2019, hvilket afspejler en betydelig stigning i forhold til de ni opdagelser, der blev gjort i 2018. I løbet af tredje kvartal 2020 gjorde energigiganten også 13 kommercielle opdagelser. Nogle af de bemærkelsesværdige opdagelser blev gjort i den amerikanske offshore-bugt i Mexico og Brasiliens Santos-bassin. Alle opdagelser vil sandsynligvis hjælpe Equinor med at nå en samlet årlig olieækvivalent produktionsvækst på 3% til 2026 fra 2019.

Energimajor har modtaget godkendelse fra bestyrelsen for et kvartalsmæssigt udbytte på 11 cent pr. aktie, svarende til en stigning på 22,2% fra det tidligere udbytte. Dividenden udbetales 26. Februar 2021 til navnenoterede aktionærer pr. 12. Februar 2021. Udbyttestigningen kom på et tidspunkt, hvor nogle af de europæiske energigiganter som BP plc BP og Royal Dutch Shell plc RDS.A var tvunget til at skære deres udbyttebetalinger ned. Som sådan kan flytningen øge investorernes tillid til aktien.

Køb equinor ved hjælp af copy trading på eToro

Equinor vedvarende energi

Det integrerede firmas vigtigste strategi er især at udnytte det vedvarende energiområde og tilpasse driften til Paris Climate Agreement. For at bekæmpe klimaændringer investerer virksomheden således aktivt i vedvarende energiprojekter, der omfatter energiproduktion fra sol- og vindenergi. Equinor forventer at øge produktionskapaciteten fra vedvarende energikilder til 4-6 gigawatt (GW) i 2026. Virksomheden planlægger også at blive nettoudleder af drivhusgasser inden 2050. I 2035 planlægger den desuden at øge kapaciteten af vedvarende projekter yderligere til 12-16 GW.

Virksomheden genererer tilstrækkelig energi fra vindmølleparker, der ligger ud for Tysklands og Storbritanniens kyst, til at forsyne mere end 1 million boliger i Europa. Det er vigtigt, at det for nylig meddelte, at den italiensk baserede energimajor, ENI S.p.A. E, har indvilget i at tilslutte sig det berømte Dogger Bank Wind Farm-projekt. Equinor har indgået en aftale om at afhænde 10 % til ENI for 202,5 mio. £. Aftalen understreger Equinors bestræbelser på at generere værdi fra vedvarende aktiver. Uden for Europa er Empire Wind virksomhedens første vindprojekt. Desuden producerer havmølleparken i New York op til 2000 megawatt elektricitet.

Equinor aktie kursmål

19 Wall Street-analytikere har udstedt “buy”-, “hold”- og “sælg”-ratings for Equinor ASA i det sidste år. Der er i øjeblikket 4 sell rating, 6 hold rating og 9 køb rating for bestanden, hvilket resulterer i en konsensus anbefaling af “hold.”

Der er derfor en neutral konsensus omkring Equinor aktien. En bull-case kunne Analytiker korpset ser da også potentiale i aktien hos Equinor i modsætning til Ørsted. For Equinor har 14 af i alt 35 analytikere en købsanbefaling, mens fem anbefaler et salg. De resterende 16 anbefaler hold. Det gennemsnitlige kursmål på 151 indikerer et beskedent potentiale på 4 pct. fra nuværende kursniveau, viser data fra Bloomberg. Skriver EuroInvestor.

Kursmålet er derfor i gennemsnit 151 DKK

Equinor aktie konklusion

Ved udgangen af tredje kvartal 2020 rapporterede selskabet en samlet gæld på USD 37,470 mio. og likvide beholdninger på USD 7.844 mio. Gælden til kapitaliseringen udgjorde næsten 52,3 %, hvilket afspejler en niveauindestående balance. Dette kan påvirke virksomhedens økonomiske fleksibilitet.

For at opsummere

På trods af de store udsigter er Equinors massive gæld og et svagt råprismiljø bekymrende. Ikke desto mindre mener vi, at en systematisk og strategisk handlingsplan vil drive den langsigtede vækst.

Læs mere om Equinor på deres Investor Relations

Equinor ASA (NYSE:EQNR) ofte stillede spørgsmål

HVORDAN ER EQUINOR ASA’S AKTIEKURS BLEVET PÅVIRKET AF CORONAVIRUS?

Equinor ASA’s aktier handlede til $ 11,15 den 11. Marts 2020, da coronavirus opnåede pandemisk status ifølge Verdenssundhedsorganisationen. Siden da er EQNR-aktierne steget med 48,2 % og handles nu til $16,52.

HVORNÅR ER EQUINOR ASA’S NÆSTE INDTJENINGSDATO?

Equinor ASA har planlagt at offentliggøre sin næste kvartalsmeddelelse torsdag den 4. Februar 2021.

HVORDAN BLEV EQUINOR ASA’S INDTJENING I SIDSTE KVARTAL?

Equinor ASA (NYSE: EQNR) udgav sine indtjeningsresultater torsdag den 7. Maj. Selskabet rapporterede en indtjening pr. aktie på $ 0,17 (EPS) for kvartalet, hvilket slog konsensusestimatet på $ 0,16 med $ 0,01. Virksomheden tjente $15,07 milliarder i løbet af kvartalet. Equinor ASA havde et positivt egenkapitalafkast på 7,24 % og en negativ nettoavance på 6,75 %.

HVOR OFTE UDBETALER EQUINOR ASA UDBYTTE? HVAD ER UDBYTTET FOR EQUINOR ASA?

Equinor ASA offentliggjorde et kvartalsvist udbytte fredag den 23. Oktober. Investorer af rekord fredag den 13. November vil få udbetalt et udbytte på $ 0,09 pr. aktie onsdag den 25. November. Det svarer til et årligt udbytte på $ 0,36 og et afkast på 2,18%. Udbyttedatoen for dette udbytte er torsdag den 12. November.

SHORTER INVESTORER EQUINOR ASA?

Equinor ASA oplevede et fald i korte renter i november måned. Den 15. November var der en kort rente på i alt 6.110.000 aktier, et fald på 33,9% fra den 31. Oktober i alt 9.250.000 aktier. Baseret på en gennemsnitlig daglig omsætning på 4.490.000 aktier er dag-til-dag forholdet i øjeblikket 1,4 dage. Ca. 0,2% af selskabets aktier sælges ikke.

HVEM ER EQUINOR ASA’S VIGTIGSTE LEDERE?

Equinor ASA’s ledelsesteam omfatter følgende personer:

  • Hr. Anders Opedal, pres & administrerende direktør (alder 52, betal $756)
  • MS Jannicke Nilsson, Exec. VP & CO (alder 55, betal $656)
  • MS Irene Rummelhoff, udf. VP for marketing, midstream og behandling (alder 53, betal $ 705k)
  • Hr. Eldar Sætre, Exec. VP (alder 64, betal $ 1,43 M)
  • MS Margareth Ovrum, udf. Vicedirektør for devel. & Produktion Brasilien (62 år, betal $1M)
  • Hr. Lars Christian Bacher, udf. Officer (alder 56, betal $ 771k)
  • Hr. Torgrim Reitan, udf. Vicedirektør for devel. & Produktion International (Alder 51, Betal $799k)
  • Hr. Arne Sigve Nylund, Exec. Vicedirektør for devel. & Produktion – Norge (Alder 60, Betal $774.000)
  • Hr. PÃ¥ l Eitrheim, Exec. VP for nye energiløsninger (alder 49, betal $ 572k)
  • Hr. Alasdair Cook, Exec. Vicedirektør for global strategi og Bus. Devel. (Alder 45, betal $ 1,19 M)

HVAD ER EQUINOR ASA’S AKTIESYMBOL?

Equinor ASA handler på New York Stock Exchange (NYSE) under ticker-symbolet “EQNR.”

HVEM ER EQUINOR ASA’S STØRSTE AKTIONÆRER?

Equinor ASA’s beholdning ejes af mange forskellige detail- og institutionelle investorer. Top institutionelle aktionærer omfatter Folketrygdfondet (3,62%), Earnest Partners LLC (0,19%), BlackRock Inc. (0,17%), Point72 Asset Management L.P. (0,14 %), Fisher Asset Management LLC (0,06 %) og Sei Investments Co. (0,04 %).

HVORDAN KØBER JEG AKTIER I EQUINOR ASA?

Dele af EQNR kan købes via en hvilken som helst online-mæglerkonto. Populære online mæglere med adgang til det amerikanske aktiemarked – vi anbefaler eToro eller SaxoInvestor.

HVAD ER EQUINOR ASA’S AKTIEKURS I DAG?

En del af EQNR-aktieet kan i øjeblikket købes for ca. $16,52.

HVOR STOR EN VIRKSOMHED ER EQUINOR ASA?

Equinor ASA har en markedsværdi på 55,15 mia. USD og genererer en omsætning på 64,36 mia. USD hvert år. Virksomheden tjener $ 1,84 milliarder i nettoindkomst (overskud) hvert år eller $ 1,48 på en indtjening pr. aktie basis. Equinor ASA beskæftiger 21.412 medarbejdere over hele verden.

HVAD ER EQUINOR ASA’S OFFICIELLE HJEMMESIDE?

Den officielle hjemmeside for Equinor ASA er www.equinor.com.

HVORDAN KAN JEG KONTAKTE EQUINOR ASA?

Equinor ASA’s postadresse er FORUSBEEN 50, STAVANGER Q8, N 4035. Virksomheden kan kontaktes via telefon 011-47-5199-0000 eller via e-mail på irpost@statoil.com.

Leave a Reply