Growth aktierAktieanbefalinger

Burde du investere i Fiverr Aktien? Fiverr analyse 2021

By 27/02/2021May 12th, 2022No Comments

Fiverr aktien

Fiverr er et førende marked for onlinetjenester. Fiverr aktien drager fordele af netværkseffekter og -administration mener, at det samlede adresserbare marked er mere end USD 100 milliarder. Platform forretningsmodellen er utrolig interessant og ofte tilbyder eksponentiel vækst.

Fiverr aktie, fiverr stock

Forretningsoversigt

Fiverr er et onlinemarked, der forbinder freelancere og købere (virksomheder, iværksættere og andre). Købere på Fiverr’s platform kan købe tjenester på tværs af en lang række tjenester, der spænder fra en af otte forskellige brancher:

 1. Grafik og design
 2. Digital marketing
 3. Skrivning og oversættelse
 4. Video og animation
 5. Musik og lyd
 6. Programmering og teknik
 7. Forretning
 8. Livsstil

Disse lodrette linjer dækker mere end 300 forskellige koncerter. Antallet af koncerter, der tilbydes, udvides kun hvert år. Nogle eksempler på “gigs” (hvad Fiverr henviser til som et job/en tjeneste) er logodesign, webstedsudvikling og blogskrivning. Disse “gigs” er standardiseret gennem en defineret omkostning, arbejdsomfang og leveringsdato. Forskellige sælgere vil have forskellige priser for en identisk service, men hver sælger vil tilbyde samme service til forskellige købere på samme vilkår. Fiverr’s ledelsesteam har gjort dette til formålet for at få det til at føles som en typisk e-handelstransaktion. Selvom navnet Firverr angiver 5 $, kan projekter være mellem 5 $ og tusindvis af dollars.

Hvorfor vælger freelancers Fiverr?

 • Fiverr samler efterspørgsel efter sælgere, så freelancere kan få job uden at skulle sælge deres tjenester proaktivt. Fiverr hjælper freelancere med kontraktforhandlinger, betalingsopkrævning og andre administrative opgaver.

Hvorfor vælger købere Fiverr?

 • Købere ønsker et tæt talent. Købere kan se gennem anmeldelser fra forskellige sælgere for at finde en talentfuld freelancer. I stedet for at skulle gå ud og lede efter talenter samler Fiverr udbuddet af talenter på sin platform. Gennem en e-handel-lignende oplevelse undgår køberne besværet med at forhandle priser, arbejdsbetingelser og leveringsdatoen.
Køb Fiverr Aktier
Kurtagefri aktiehandel på 0 kr. hos eToro
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Samlet adresserbart marked

Ledelsen forventer, at den samlede markedsmulighed er omkring $100 milliarder, hvilket synes rimeligt. Jeg tror, at det bedste scenario er, at denne virksomhed kunne være et par hundrede milliarder dollars i markedsværdi. Hvis freelancing starter, som det har været tilfældet i det sidste årti, og flere organisationer både store og små ser på at udnytte talenter over en kort periode, vil flere købere bruge penge på Fiverr. Små virksomheder har ikke den luksus at ansætte fuldtidsansatte medarbejdere, men vil være villige til at betale for en person, der er kvalificeret nok til at gennemføre et projekt. Der er en anden opstart kaldet Lemon.io , som har fjernudviklere på sin platform til at hjælpe ikke-tekniske iværksættere med at starte og starte en virksomhed. Jeg tror, at markedet kan være meget større, end mange forstår.

Fiverr kan være den vindende freelanceplatform. Fiverr drager fordel af netværkseffekter, der kan give Fiverr en konkurrencemæssig fordel i forhold til konkurrenterne. Hvem ved, hvordan dette rum vil se ud, men jeg tror, at flere mennesker vil være selvstændige/arbejde for nogle kontantsiden end det nuværende beløb i dag.

Fiverr’s forbrug pr. køber er også steget hvert år. Det normale ved at bruge en platform som Fiverr vil sandsynligvis vokse i fremtiden, efterhånden som flere mennesker og virksomheder forsøger at outsource små og store opgaver som logodesign, voice-overs, sociale medier, website-bygning og masser af andre opgaver.

Konkurrencemæssige fordele

 1. Markedspladsen

Hvis Fiverr bliver det største freelancemarked i verden, kan denne virksomhed være enorm. Fiverr synes at være det vindende marked, men de har stærk konkurrence fra Upwork og Toptal.

Markedspladser drager fordel af netværkseffekter. Efterhånden som flere købere er på platformen, tiltrækkes flere sælgere af at bruge platformen, og omvendt. Hvis Fiverr får den største markedsandel i denne branche, vil mindre konkurrenter ikke kunne konkurrere med dem.

 1. Omkostninger ved skift

Sælgerne kan etablere en “butik”, hvor de kan fremvise færdigheder, oprette en track record og udvikle et professionelt omdømme.

Hvis sælgerne ønskede at skifte platforme, ville de være nødt til at overveje omkostningerne ved grundlæggende at starte forfra på en anden platform. Nogle sælgere kan bruge flere platforme, men hvis Fiverr er den mest aktive platform for de fleste sælgere, hvorfor så ikke fokusere mest tid på Fiverr.

Fiverrr momentum

 1. Gig Economy

En 2016 McKinsey Independent Work Study fandt ud af, at op til 162 millioner mennesker i USA og Europa var engageret i “selvstændigt arbejde”. Der var ikke andre detaljer i forbindelse med dette nummer, men flere og flere vil se på at automatisere arbejdet gennem professionelle med bedre færdigheder end en amatør (som en professionel grafisk designer, der laver et logo i forhold til et sjusket logo, der er lavet af en amatør). Flere og flere mennesker vil blive freelancere (selvom det kun er deltid) for at få ekstra penge og arbejde på nogle færdigheder på siden.

Jeg tror, at COVID-19 har vist folk, at det ikke altid er en garanti at stole på et typisk 9-5 job. Folk er mere end nogensinde på udkig efter ekstra kontanter.

 1. Arbejd hvor som helst

Gennem platforme som f.eks. Fiverr, Substack og mange andre kan folk arbejde hvor som helst, når de vil arbejde, og hvordan de vil arbejde for. Det er en modvind, som COVID-19 har accelereret, og jeg tror, at det er her for at blive. Fiverr giver købere og sælgere mulighed for at oprette forbindelse uden nogensinde at skulle mødes personligt, og meget af kommunikationen kan ske via meddelelser eller lejlighedsvise Zoom-opkald.

Økonomi

Der er en håndfuld finansielle tal og kategorier, som jeg mener er vigtige for Fiverr. Som forord har Fiverr ligesom de tidlige innings af mange markedspladser ikke været rentabel i de sidste tre år. Dette er blot et øjebliksbillede af resultatopgørelsen, og et komplet investeringsnotat vil dække mere af dette billede.

2019

 • GMV: $401 millioner
 • Omsætning: 107 mio. $
 • Driftsindtægter : – 35 mio. $
 • Aktive købere: 2,4 millioner
 • Forbrug pr. indkøber: $170
 • Take rate: 26,7%
 • Tilbagevendende købere: 58% af omsætningen
 • Købere, der har brugt mere end $500: 54% af omsætningen
 • Servicegebyrer : 27% af omsætningen
 • Transaktionsgebyrer : 73% af omsætningen

2018

 • GMV: $294
 • Omsætning: 76 mio. $
 • Driftsindtægter : – 36 mio. $
 • Aktive købere: 2,1 mio.
 • Forbrug pr. indkøber: $145
 • Take rate: 25,7%
 • Tilbagevendende købere: 57% af omsætningen
 • Købere, der har brugt mere end $500: 50% af omsætningen
 • Servicegebyrer : 27% af omsætningen
 • Transaktionsgebyrer : 73% af omsætningen

2017

 • GMV: 213 millioner dollars
 • Omsætning: 52 mio. $
 • Driftsindtægter : – 20 millioner dollars
 • Aktive købere: 1,8 millioner
 • Forbrug pr. indkøber: $119
 • Take rate: 24,5%
 • Tilbagevendende købere: 55% af omsætningen
 • Servicegebyrer : 25% af omsætningen
 • Transaktionsgebyrer : 75% af omsætningen

Fiverr har en virkelig stor vækst, og jeg mener, at COVID-19 har fremskyndet omsætningen og GMV. Den stigende take rate er også et smukt billede. GMV vokser fint, og jeg tror, at der er en utrolig bane for denne virksomhed. Der vil altid være behov for arbejde, og folk, der er villige til at betale for det.

Fiverr opkræver købere 5% og sælgere 20%. For en $100 koncert, købere betale $105 og sælgere modtage $80. Fiverr gør forskellen. Det er en samlet take rate på 25%. De ekstra procentpoints er fra ekstra indtægtskilder som reklame og tjenester, der tilbydes både til virksomheder og freelancere.

Køb / Indkøber -diagram

Fremtidige spørgsmål

 1. Konkurrenter

Jeg ved, at Fiverr har konkurrenter som Upwork, Toptal og mere traditionelle personaleselskaber. Jeg ville undersøge disse andre virksomheder og mest Upwork, fordi Fiverr og Upwork synes at være de to største freelancer markeder. Fiverr og resten af online freelancemarkedet er i de tidlige innings af sit fremtidige potentiale.

 1. TAM

Selv om ledelsen nævner det samlede adresserbare marked omkring 100 mia. USD, er hele arbejdsindustrien i millionerne af dollars. Hvis Fiverr hele tiden skulle erobre en lille del af dette marked i mange år fremover, tror jeg, at denne industri kan have en lang vækstbane for Fiverr og for andre, der konkurrerer i denne branche.

Konklusion

Fiverr er en meget attraktiv virksomhed for mig personligt. Jeg ville være interesseret i at fortælle om Fiverr i en mere dybtgående forskningsrapport i fremtiden. Fiverr har en markedsværdi på ca. $ 9,5 mia. på tidspunktet for denne e-mail (27. Februar 2021). Jeg tror, at Fiverr nemt kan øge sin markedsstyrke med mere end 10x i fremtiden. Mega  bull case er, at størstedelen af online-tjenesterne udføres på Fiverr’s platform. Hvis Amazon sælger de fleste fysiske varer, sælger Fiverr størstedelen af online-tjenesterne. Det er et stærkt udsagn, men jeg tror ikke, at det er umuligt. Fiverr vil klart være en interessant tilføjelse til en portefølje med større risiko.

Køb fiverr aktien på den bedste investeringsplatform her.

Leave a Reply