Uncategorized

Køb Ideanomics Aktier i 2022 – En god investering i 2022?

By 04/04/2022May 11th, 2022No Comments
  • Er Ideanomics aktier en god investering i 2022? Vi gennemgår det hele her, så du bedre kan træffe en beslutning om din næste investering.
  • IDEX’s seneste kurv af investeringer og opkøb har til mål at give en betydelig del af værdifastsættelsen i et fremadrettet/FY23-perspektiv.
  • Timios og WAVE er sandsynligvis de to største bidragydere til IDEX med en positiv vækst i indtjeningen forude.
  • Fortynding er en hovedrisiko at være opmærksom på, idet flere konvertible sedler og et andet hyldeudbud finder sted i Q1.
Køb Ideanomics aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Oversigt

Ideanomics (IDEX) har flippet ind og ud af popularitet siden sidste Januar måned, men aktier har fundet en stabilitet over $1,00 i hele 1. Kvartal. Den seneste udvikling inden for de bredere markedstendenser og EV-selfers har imidlertid ført til et fald på over 40 % siden begyndelsen af februar. Selvom aktieydelsen ikke har været den bedste i de sidste par uger på baggrund af disse faktorer, fortsætter Ideanomics med at gøre fremskridt inden for investering og indhentnings-indsats, og det er værd at se på på “dele”-basis.

Ideanomics aktier, køb ideanomics aktier 2022

Ideanomics ser frem til en travl 2021, fuld af nye udviklinger inden for de eksisterende virksomheder Treeletrik, Medici Motor Works og MEG. Akkvisitioner af Timios og WAVE fra sidste år forventes at bidrage positivt med hensyn til EBITDA/indtægter; for mere detaljerede kommentarer til disse henvises til “Ideanomics: WAVE Acquisition…” og “Ideanomics’ langsigtede potentiale…” Disse tidligere erhvervelser og investeringer vil blive støttet af nylige og kommende investeringer/opkøb, som vil lægge til den samlede værdi af selskabet stykke for stykke.

Opkøb: Timios

Tilbage i november erhvervede Ideanomics online ejendomstransaktionsselskab Timios, hvor købet formelt blev lukket i begyndelsen af januar for en pris på ~40 mio. USD. Timios vil være en central hjørnesten for Ideanomics Capital, og har historisk vækst i omsætningen kombineret med en stærk modvind på boligmarkedet sammen med udvidelsesindsatsen.

Gennem 3. Kvt. ’20 havde Timios en omsætning på 54,4 mio. USD og over 60 mio. USD, da købet blev annonceret, hvilket tyder på en omsætning på omkring 65-66 mio. USD i regnskabsåret, en stigning på 20,8 % i nyj (ved 3. Kvt.) og ~44 % i de forventede indtægter. Bruttoresultatet ligger på over 29%, og nettoresultatet er på 9,9%, hvilket gør det muligt for Timios at notere omkring USD 6,5 millioner i nettoindkomsten.

I februar underskrev Timios nye kontorlejemål i Santa Clara, Lancaster og Ventura, hvor de valgte disse steder på grund af faktorer som “robuste bolignumre, boligstart og muligheder for opgradering af hjemmet”. Voksende beliggenheder i en stor befolkning, fluid boligmarkedet bør øge Timios’ kundebase og indtjening, da boligerne forbliver Varme.

Timios kunne finde nogle solide indtægter i dette regnskabsår med en afskraening på boligmarkedet, da en stram forsyning og aktive indkøb har ført til højere priser. Med en omsætning på 80-85 mio. USD i 2021 og 95-100 mio. USD i 2022 kunne Timios værdiansættes op til 400 mio. USD på en 4x salgs-/22x EBITDA-multiprofil.

WAVE

Ideanomics erhvervede trådløs flåde opladning løsning firma WAVE i en kombineret penge- og lagerhandel på i alt $50 millioner ($35 millioner lager, $15 millioner kontanter), med tre ekstra udbetalinger op til $30 millioner. Disse udbetalinger er afhængige af nøgletal for omsætning og bruttoavance for regnskabsåret 21, regnskabsåret 22 og begge dele tilsammen, hvilket bidrager til organisk vækst.

WAVE’s hovedsystem er en indbygget 250 kW robust ladestation, der gør det muligt for et køretøj at oplade ved planlagte stop, hvilket er velegnet til transportsystemet. Virksomheden arbejder også på at udvikle et system på 500 kW og 1 MW. FREM til 2020 havde WAVE en omsætning på ca. USD 7 millioner, hvilket gav den et ret dyrt prismærke.

Til sammenligning har en virksomhed som blink Charging (BLNK) ikke engang nået samme indtægtsniveau, men handler langt ud over en milliard dollar værdiansættelse. MED EN FORVENTNING om at bygge sin pipeline ud i år og fremover, er virksomheden allerede vurderet til omkring 10x salg, baseret på handlen og udbetalinger. Med en forventet omsætning på USD 15 mio. i 2022 ville en 8-10x omsætning blive vurderet til ca. USD 120-150 mio., hvis man havde et multiplum af omsætningen.

Investeringer: Solectrac

Investeringerne i Solectrac fandt sted i 2H 2020, hvor den oprindelige investering på 1,3 millioner dollars blev fordoblet kort efter, hvilket bragte Ideanomics’ kapital til 2,6 millioner dollars for 22 %’s vedkommende. Dette indebærer en vurdering på ~12,5 mio. $ for Solectrac forud for fuld tilgængelighed i Nordamerika for alle tre produkter senere på året og planlagt international tilgængelighed i 2022.

Solectrac oplever en vis efterspørgsel efter sine traktorer forud for tilgængelighed, og sent i februar annoncerede et nyt reservationssystem, der gør det muligt for kunderne at reservere deres traktor til et depositum på helt ned til $ 1.000. CET-traktoren er i øjeblikket prissat til $26.000 til $33.000 med tilføjelser, og eUtility, den anden til tidlig indbetaling, spænder fra $45.000 til $75.000. Med dette udvider virksomheden “produktionsmulighederne for at øge produktionen og imødekomme efterspørgslen”.

Da der endnu ikke er offentliggjort nogen officiel produktionskapacitet eller -mængder, er det skyerne for prognosen, men skulle Solectrac gøre omkring USD 2 millioner i omsætning i 2022, kunne en vurdering af virksomheden med en omsætning på 10-12x til USD 20-25 millioner se Ideomics’ indsats til en værdi af USD 4-5 millioner.

SilkEV

Ideanomics investerede USD 15 millioner i Silkev gennem et år, 6 % konvertible précissory note forfalder januar 2022. I øjeblikket arbejder SilkEV med FAW under en RMB10 mia. sammen med investering i at udvikle Hongqi S9-hypercar samt tre potentielle fremtidige modeller. Ideanomics’ investering i Silk har til formål at få adgang til sin erfaring inden for batteriteknologi og højtydende biler, hvilket er med til at udvide Ideanomics’ forsyningskæde og distributionssynergier inden for sin portefølje.

Energica

Senest i begyndelsen af marts investerede Ideanomics ca. 13,2 mio. USD for 20 % af aktierne i Energica Motor Company s.P. a, hvilket indebærer en vurdering på ca. 66 mio. USD for den højtydende producent af elektriske motorcykler (helt under den nuværende markedsværdi på ca. € 81 mio.). Energica bringer også “proprietære [in-House] EV-batterier og hurtige DC-opladningssystemer” til bordet.

Energica har vist en solid vækst i omsætningen, selv når den fortsætter med at vokse, og har en omsætning på € 0,5 millioner i 2017 til € 3,2 millioner i 2019. Selvom pandemien sandsynligvis havde en effekt i begyndelsen af 2020, bemærkede Energica, at der var en “ordrebeholdning  , der nåede op på EUR 3,7 mia. den 30. Juni og en omsætning på ca. EUR 4,3 mln den 31. August 2020,” hvor enhederne solgte 200 % fra 2019’s ordrebeholdning. Det globale marked for elektriske motorcykler med høj ydeevne forventes at vokse med 35 % CAGR frem til 2024.

Som sådan kunne Energica være på rette vej til at postere 8 mio. EUR i omsætning for 2020, stige til 12 mio. EUR i 2021 og nærme sig 16-18 mio. EUR i 2022 i en positiv prognose. Den nuværende vurdering af ~20x indtægter (før investering) kan falde til et 14-16x multiplum over den tidsramme, og under en omsætning midtpunktet på 15 mio. EUR, kunne Ideanomics’ indsats være en værdi på ~50 mio. USD.

TM2

I slutningen af januar investerede Ideanomics 1,5 mio. £ i Technology Metals Market Limited [TM2] i en simpel aftale om fremtidig egenkapital. TM2 er en “d råvaremittent- og handelsplatform for teknologiske metaller, der forbinder institutionelle investorer, ejendomshandlere og detailinvestorer med udstedere af digitale metaller.” TM2 har planer om at øge sin metalrørledning betydeligt i 2. Kvartal, samtidig med at den udruller flere funktioner. Da TM2 stadig er relativt ny, er det svært at sætte nogen form for værdiansættelse på den.

Sponsorater: CALSTART og NACFE

Ideanomics bruger også sponsorater til at fremme sin status i udviklingen af Clean-ENERGY/zero-emission-skiftet til elektriske og bæredygtige køretøjer i forskellige anvendelser.

Virksomheden vil være fuldt medlem af CALSTART, en nonprofitorganisation, der fokuserer på “at give tidlige brugere lederskab, forbindelser og finansiering for at fremskynde implementeringen af teknologier, der ændrer spillet”. Dette medlemskab forventes at bidrage til at fremme og fremskynde BØLGENS vækst samt Solectrac og Medici Motor Works på det nordamerikanske marked.

Ideanomics annoncerede også, at det vil blive en Gold-niveau sponsor for NACFE (North American Council for Freight Eaton), slutte sig til Eaton (ETN), Shell (RDS.A), UPS (UPS) og PepsiCo (PEP) som Gold-niveau sponsorer. NACFE samarbejder primært med vognparkoperatører, producenter og afskibere, statslige agenturer og softwareudbydere om at komme videre mod nul-emissioner og øge fragteffektiviteten. Dette kan tjene som en ekstra synergi for vækst i både WAVE og Medici Motor Works.

Udvanding, Udvanding

Udvandinger er det vigtigste at være opmærksom på med ideomanomics, da det arbejder på at udvide sin portefølje både organisk og med yderligere investeringer og opkøb. For nylig placerede Ideanomics yderligere to ultra-korte noter til YA II PN, en cabriolet  på $ 65 millioner til $ 4,12 og $ 80 millioner konvertible til $ 4,95. Virksomheden indgik også en salgsaftale med Roth Capital Partners om at sælge op til 150 millioner dollars i værdipapirer. Det er sandsynligt, at Ideanomics fortsat vil udnytte egenkapital og konvertibel finansiering til at fortsætte med investeringer og opkøb.

Det senest rapporterede tal giver 371,6 millioner aktier udestående, hvilket giver Ideanomics en værdi på USD 1,19 milliarder til USD 3,20 pr. aktie. Flere aktier, der endnu ikke er udestålet af ovennævnte scenarier, vil kun skabe mere udvanding, og sandsynligvis vil aktiekursen blive lavere for at opretholde en tilsvarende værdiansættelse.

Udsigter

Under denne totalhistorie søger Ideanomics’ seneste investeringer og opkøb at give virksomheden en god værdi, idet de gennemgår FY22. I den tidsramme kunne Ideanomics se kurven med investeringer og opkøb vurderet til ~ 600 mio. USD, omkring halvdelen af den nuværende samlede værdiansættelse, med Timios og BØLGE de to største bidragydere af værdi til virksomheden. Ideanomics har stadig et positivt organisk vækstpotentiale i MEG, Treeletrik og Medici Motor Works, og bidraget fra investeringsporteføljen kan tjene til at øge værdifastsættelsen højere, efterhånden som ejede segmenter vokser organisk. Med et forventet bidrag på 600 mio. USD fra løbende investeringer/opkøb forud for mere i fremtiden kunne Ideanomics etablere sig til en gunstig langsigtet position, selv om der fortsat er stor risiko for fortynding.

Leave a Reply