IndeksfondeAktierInvestering

Indeksfonde: Bedste indeks fonde at investere i 2021

By 17/11/2020February 17th, 2021No Comments

Indeksfonde er en billig og nem måde at investere på. Det kan være den smarteste og nemmeste investering, du nogensinde har foretaget.

Indeksfonde, indeks fonde, index fonde

Alle taler om indeksfonde, og af gode grunde: De er en nem, praktisk, alsidig og billig måde at investere på aktiemarkedet på.

En indeksfond opretter en portefølje af aktier, der afspejler indsamlingen af virksomheder og udviklingen i et markedsindeks , som f.eks. S&P 500. Indeksfonde forvaltes passivt og har lavere gebyrer end aktivt forvaltede fonde, hvilket ofte giver højere investeringsafkast.

Endelig er det nemt at købe indeksmidler. Sådan gør du.

1. Beslut, hvor du vil købe

Du kan købe en indeksfond direkte fra et aktieselskab eller en mæglervirksomhed. Det samme gælder for børshandlede fonde (ETF’er), som er ligesom mini-fonde, der handler som aktier hele dagen (mere om disse nedenfor).

Når du vælger, hvor du vil købe en indeksfond, skal du overveje:

 • Valg af fond. Vil du købe indeksmidler fra forskellige fondsfamilier? De store selskaber inden for investeringsforeninger har nogle af deres konkurrenters midler, men udvalget kan være mere begrænset end det der er tilgængeligt hos andre mæglere. 
 • Bekvemmelighed. Find en enkelt udbyder, der kan imødekomme alle dine behov. Hvis du f.eks. bare vil investere i investeringsfonde (eller endda en blanding af fonde og aktier), kan en virksomhed med en fælles fond muligvis fungere som din investeringshub. Men hvis du har brug for avancerede aktieresearch- og screeningsværktøjer, vil eToro eller SaxoTrader, der også sælger de indeksmidler, du ønsker, være bedre. (Hvis du ikke har et aktiedepot, skal du gøre følgende for at åbne et.)
 • Handelsomkostninger. Hvis der ikke gives afkald på provision eller transaktionsgebyr, skal du overveje, hvor meget en mægler eller fondsmægler skal betale for at købe eller sælge indeksfonden. Nu til dags er der så mange online aktiemæglere der stort set tilbyder gratis handel SaxoTrader var uden kommission for alle handler indtil tidligere i år hvor de indførte gebyrer på handler under 14.000 kr. Den bedste onlinemægler uden gebyrer er eToro du kan læse vores andmeldelse af eToro her

2. Vælg et indeks

Index Mutual funds sporer forskellige indekser. Standard & Poor’s 500-indeks er et af de mest kendte indekser, fordi de 500 virksomheder, den sporer, omfatter store, velkendte amerikanske virksomheder, der repræsenterer en lang række brancher.

Men S&P 500 er ikke det eneste indeks i byen. Der er indekser – og tilsvarende indeksfonde – bestående af aktier eller andre aktiver, der vælges på baggrund af:

 • Virksomhedens størrelse og kapitalisering. Indeksfonde, der sporer små, mellemstore eller store virksomheder (også kendt som små, mellemstore eller store indekser).
 • Geografi. Disse fonde fokuserer på aktier, der handler på udenlandske børser eller en kombination af internationale børser.
 • Erhvervssektor eller industri.  Fonde, der fokuserer på forbrugsvarer, teknologi, f.eks. sundhedsrelaterede virksomheder.
 • Aktivtype. Fonde, der sporer indenlandske og udenlandske obligationer, råvarer, kontanter.
 • Markedsmuligheder: Nye markeder eller andre fremspirende, men voksende sektorer for investeringer.

På trods af de mange valgmuligheder kan du være nødt til at investere i kun én. Investeringskongen Warren Buffett har sagt, at den gennemsnitlige investor kun behøver at investere i et bredt aktiemarkedsindeks for at være korrekt diversificeret.

Du kan dog nemt tilpasse din allokering, hvis du ønsker yderligere eksponering for specifikke markeder i deres portefølje (f.eks. mere markedseksponering, eller en højere allokering til små virksomheder eller obligationer).

3. Kontroller minimum investering og andre omkostninger

Lave omkostninger er et af de største salgsargumenter for indeksfonde. De er billige at køre, fordi de er automatiserede til at følge værdiskiftet i et indeks. Men gå ikke ud fra, at alle indeks-investeringsforeninger er billige.

Selv om de ikke styres aktivt af et team af velbetalte analytikere, bærer de administrative omkostninger. Disse omkostninger trækkes fra de enkelte fondsaktionærers afkast som en procentdel af deres samlede investering.

To fonde kan have det samme investeringsmål – f.eks. at spore S&P 500 – men har alligevel administrationsomkostninger, der kan variere meget. Disse brøkdele af et procentpoint kan synes at være en stor handel, men dit langsigtede investeringsafkast kan tage et massivt slag fra den mindste gebyrinflation. Typisk, jo større fonden er, jo lavere gebyrer.

De vigtigste omkostninger, der skal tages i betragtning:

 • Minimum investering. Det minimum, der kræves for at investere i en investeringsfond, kan være så højt som et par tusinde dollars. Når du har overskredet denne grænse, giver de fleste fonde investorerne mulighed for at tilføje penge i mindre intervaller.
 • Minimum for konto. Dette er forskelligt fra minimum for investering. Selv om et mæglerbeløb kan være minimum $0 (fælles for kunder, der åbner en traditionel eller Roth IRA), fjerner det ikke investeringsminimum for en bestemt indeksfond .
 • Omkostningsprocent. Dette er en af hovedomkostningerne, der trækkes fra hver fondsaktionærs afkast som en procentdel af deres samlede investering. Find udgiftskvoten i investeringsfondens prospekt, eller når du får et tilbud på en investeringsforening på et finansielt sted. For konteksten var den gennemsnitlige årlige udgiftsprocent 0,09% for aktieindeksfonde og 0,07% for obligationsindeksfonde, mod 0,82% for aktivt forvaltede fondsmidler og 0,58% for aktivt forvaltede obligationsfonde, ifølge en 2016-rapport fra Investment Company Institute.
 • Skatteomkostningener. Ud over at betale gebyrer kan ejeren af fonden udløse kapitalgevinster, hvis den holdes uden for skattemæssigt fordelte konti som en aktiesparekonto eller en ratepensionskonto. Ligesom udgiftsforholdet kan disse skatter tage en bid af investeringsafkastet: Typisk 0,3% af afkastet, når de investeres i en indeksfond, ifølge en undersøgelse fra 2014 foretaget af Vanguard-grundlæggeren John Bogle. Fund Tracker Morningstar beregner skatteomkostningsforholdet, som viser den procentdel, hvormed en fonds resultater er blevet reduceret af skatter.

Bedste indeksfonde med lave omkostninger for efteråret 2020

Langt de mest populære indeksklasser er knyttet til S&P 500 — i 2018 tegnede næsten 30% af alle investorers likvide indeksmidler sig for dette benchmarkindeks ifølge Investment Company Institute. Her er nogle af de bedste indeksmidler, der er tilknyttet S&P 500.

SCHWAB S&P 500 INDEKSFOND (SWPPX)

Som forskningsfirmaet Morningstar bemærker, er dette en af de billigste og mest tilgængelige S&P 500-tracking fonde derude. Denne Schwab-fond, der blev lanceret i 1997, opkræver et udgiftskvote på kun 0,02 % og kræver ingen minimumsinvesteringer, hvilket gør den attraktiv for investorer, der er bekymrede for omkostningerne.

Minimumsinvestering: Intet minimum. Udgiftsprocent: 0,02%.

FIDELITY 500 INDEKSFOND (FXAIX)

Fidelity, der blev grundlagt i 1988 (tidligere kendt som Institutional Premium Class Fund), fjernede fondens minimum sidste år, så investorer med en hvilken som helst budgetstørrelse kan komme ind i lavomkostningsindeksfondsaktionen.

Minimumsinvestering: Intet minimum. Udgiftsforhold: 0,015%.

FIDELITY ZERO LARGE CAP-INDEKS (FILX)

I kapløbet om det laveste af de billige indeksfonde, gav denne Fidelity-fond nyheder sidste sommer ved at være blandt de første til at opkræve ingen årlige udgifter, hvilket betyder, at investorerne kan holde alle deres penge investeret i det lange løb.

Minimumsinvestering: Intet minimum. Udgiftsforhold: 0,0%.

T. ROWE PRICE EQUITY INDEX 500 FUND (TCHP)

Fondens omkostningsprocent blev grundlagt i 1990 og er konkurrencedygtig i forhold til andre udbydere, men minimum $2.500 kan være stejl for investorer, der begynder at investere.

Minimum investering: Intet minimum. Udgiftsforhold: 0,2%.


Konklusion

Indeksfonde er blevet en af de mest populære måder at investere på grunden brugervenligheden og den øjeblikkelige diversificering af ens portfølje, som samtidigt ofte giver bedre afkast en aktive trading fonde. Indeksfonde er en fantastisk måde for nybegyndere såvel som garvet investorer at blive eksponeret til markedet på, hvor man samtidigt forvalter sin kapital bedre end de nuværende negative renter bankerne tilbyder.

Leave a Reply