Har du lyst til at komme i gang med at investere? Lås op for den nye verden af social handel med vores komplette guide til investering og copytrading på eToro.

Jeg har altid haft en interesse i finansmarkederne, men som de fleste af os havde jeg ikke nogen reel idé om hvordan jeg bedst kom i gang med at handle aktier. Der har tidligere været store barriere for almindelige folk for at kunne aktivt handle med aktier.

Det ændrede sig for omkring et år siden. Jeg var studerende sidste år og stødte på en platform kaldet eToro, som blæste dørene op og gav mig mulighed for at begynde at handle online. eToro er op til 20 gange billigere end traditionelle børsmæglere, med lav kurtage på aktier.

Mit afkast den seneste måned . Tidligere resultater er ikke et tegn på fremtidige resultater. Handelshistorik, der præsenteres, er mindre end 5 hele år og er måske ikke tilstrækkeligt som grundlag for investeringsbeslutninger. Dette er ikke investeringsrådgivning.

Lyder det nemt nok?

Faktisk er det ikke alt sammen lige så ligetil. Det er derfor vigtigt for dig at vide, at jeg har været igennem en læringskurve, selvom jeg har nydt hele oplevelsen, har jeg også lavet nogle rookie-mistakes.

For begyndere kan eToro-platformen og selve konceptet at handle med aktier og kryptovaluta være lidt skræmmende i starten. Så med bagklogskab og min egen personlige handelsoplevelse på eToro ville jeg sammensætte en omfattende guide, så du kan komme i gang med at handle hos eToro.

Hvad er eToro?

eToro, hvad er etoro?
Investér hos eToro
Spar tusindvis af kroner årligt i kurtage.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

eToro vil beskrive sig selv som en nem handelsplatform, der inkorporerer et socialt element i investering. Jeg vil beskrive dem som Facebook for handel. De gik først i luften i 2006 og er nu verdens største investeringsnetværk med et fællesskab på 4,5 millioner brugere.

Platformen og det videre fænomen med sociale investeringer er blevet bredt dækket af mainstream-medier, herunder en nyere BBC-dokumentar kaldet Traders: Millions by the Minute

Den mest unikke funktion i eToro er sandsynligvis “CopyTrader“. Dette giver dig mulighed for at sortere gennem andre brugere og tydeligt se deres handelshistorik, herunder hvor meget de har lavet eller mistet i en given periode. Hvis du finder nogen du syntes har en interessant investeringsstrategi kan du tildele nogle penge til automatisk at kopiere deres handler.

Et andet stort plus er “Popular investors” programmet. Dette belønner brugerne på baggrund af, hvor mange der kopier dem i form af en månedlig provision. Programmet tilskynder også til ansvarlig handel, og vi vil drøfte dette mere indgående hen imod slutningen af guiden.

Så med de sociale funktioner og kopifunktionerne vil du helt sikkert lære en hel del relativt hurtigt! Det meste af det, du skal vide, finder du ved at læse denne vejledning eller lege med en demokonto.

Tag det stille og roligt  i starten, og sørg for, at du ved, hvad du laver, før du investerer større beløb. Det kan være meget rentabelt at handle på eToro, men det er vigtigt at bemærke, at når du handler med markederne, kan du også miste penge (“din kapital er i risiko”)!

Opret din investeringskonto

1.      Tilmeld dig eToro.com

Intet omfattende papirarbejde her, det er gratis og utroligt ligetil! Du skal blot indtaste dine oplysninger og vælge et brugernavn. De beder om et telefonnummer for at beskytte din kontos sikkerhed.

Du har nu åbnet for en verden af investeringer, men for rent faktisk at lave handler vil du blive bedt om at udfylde din profil.

Ansvarsfraskrivelse: eToro er en multi-asset platform, der tilbyder CFD og ikke CFD-produkter.

79 % af de private investorer taber penge, når der handles med CFD’er hos denne udbyder. Du bør overveje, om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge. Dette indhold er kun beregnet til information og oplysning og bør ikke betragtes som investeringsrådgivning eller anbefaling. CFD’er er en type gearet produkt, som vi ikke anbefaler i denne vejledning, vi koncentrerer os om at købe og opbevare aktier, som du ejer.

2.      Fuldfør profil

Dette er et vigtigt skridt til at beskytte din konto og skræddersy eToro platformen til dine behov. Den første del dækker grundlæggende personlige oplysninger (du behøver ikke indtaste et “cpr-nummer”, hvis du er i tvivl). Derefter er der et par spørgsmål om handelserfaringer. Det er ikke en test, så du skal ikke bekymre dig for meget om svarene, bare prøv at være ærlig.

3.      Depositum

Klik på “Fortsæt med at indbetale” (eller “Indbetal penge” nederst til venstre). Det minimum, du kan indbetale, er $ 50 (325 DKK), hvilket er perfekt til at komme i gang.
Bemærk: EToros hovedvaluta er $ USD, men du kan indbetale £ GBP og andre større valutaer. Den vil blive konverteret til $ USD på din konto.

4.      Gør dig selv bekendt med platformen

Jeg vil blot give dig et meget hurtigt overblik over hovedafsnittene i eToro for nu. Vi vil dykke mere ned i hver enkelt af dem senere, når jeg forklarer, hvordan du kan gennemse og handle i detaljer.

etoro portefølje

Overvågningsliste

Organiser de personer og markeder, du er interesseret i at kopiere eller investere i. Du kan oprette flere lister, f.eks. “lovende aktier” eller “personer, der skal kopieres”.

Portefølje

Dit investeringsrejsens nervecenter. Se alle dine åbne handler med live tickers og værdier, og overvåg din præstation.

Nyhedsfeed

Det er ligesom dine nyheder på Facebook, hvor du kan se alt, hvad de handlende, du følger, har lavet og sagt for nylig.

Handelsmarkeder

Stedet for forskning og handel på de markeder, du har til rådighed: Aktier (f.eks. Apple), valutaer (f.eks. GBP/USD), råvarer (f.eks. guld) og indekser (f.eks. UK100) og ETF’er.

Kopiér folk

Fællesskabets hjerte. Søg gennem andre investore, som du måske vil kopiere eller følge. Der er masser af nyttige filtre, der kan hjælpe med at indsnævre til de resultater, du ønsker, f.eks. markeder og ydeevne.

Nu, hvor du er en del af fællesskabet og har udforsket sitet lidt, vil jeg dele de tre vigtigste måder at investere på eToro med dig.

Investér i CopyPortfolios (Copytrading)

Dette er den enkleste måde at investere på eToro. Når du kopierer en person, åbnes hver handel, som vedkommende udfører, også på din konto og lukkes derefter, når vedkommende lukker den. Det er alt sammen proportionalt med, hvad % af din samlede kontos midler, du vælger at tildele dem.

Det er ikke altid lige så enkelt at finde pålidelige investore, der kan kopiere på eToro, som det kan se ud. Du skal vide, hvad du skal kigge efter, og hvad du skal holde dig væk fra (mere om dette senere). Lad mig hjælpe dig med at mestre kunsten at handle kopier…

Undgå de mest almindelige fejl!

Lad mig gøre opmærksom på den største fejl  begyndere begår med det samme: At være et “får”. Når du bevæger dig ind i

afsnittet “Kopier folk”, hvor du søger efter en investorer du kan kopiere, er det intuitivt at sortere efter “mest kopieret” og blindt kopiere de øverste resultater. Du ville tro, at de mest kopierede mennesker har masser af kopimaskiner af en grund, ikke? Det er måske publikums visdom.

Men virkeligheden er, at de fleste mennesker på eToro er nybegyndere og ikke rigtig ved, hvad de laver. Hvis nogle få personer kopierer en investorer af de forkerte grunde, kan den handlende hurtigt “blive viral” med eksponentielt flere kopimaskiner, der følger trop uden at tænke på sig selv. Lad mig give et eksempel.

bad copytrader
Tidligere afkast er ikke en indikation om fremtidige resultater.

Selv om denne investor har en meget dårlig præstation (han ville have mistet 98 % af dine penge i løbet af de sidste fem måneder, hvis du havde kopieret ham), har han stadig næsten 2.000 personer, der kopierer ham! Af bizart dette sker ret meget på eToro, så jeg vil forklare den proces, jeg følger, når jeg copytrader.

Efter at have advaret mod konsekvent underpræsterende coytraders, er den anden store faldgruber begyndere falder ind i er ”over-trading”. Det er utroligt fristende at blive ved med at kontrollere, hvor meget du har lavet eller mistet hver eneste time, men følelser vil sløre din bedre dømmekraft og føre til en impusiv beslutning.

Ingen investor vil NOGENSINDE være profitabel hver eneste uge eller måned, så jeg kan varmt anbefale dig at tage en mellemlang/lang tilgang. Dette kræver tålmodighed og disciplin, men du vil med større sandsynlighed opleve bedre afkast over tid.

Find de bedste traders at kopiere

Først skal du klikke på “Kopier folk” i sidepanelet eToro.

Du kan enten blot rulle ned på siden for at se lovende og populære populære investorer…

eToro copytraders

Tidligere resultater er ikke et tegn på fremtidige resultater. Handelshistorik, der præsenteres, er mindre end 5 hele år og er måske ikke tilstrækkeligt som grundlag for investeringsbeslutninger. Dette er ikke investeringsrådgivning.

…eller du kan bruge den avancerede søgefunktion. Alt i blåt kan du ændre for at opfylde de kriterier, du søger hos potentielle investore at kopiere.

etoro copytrading filters

Tryk på “GÅ!” for en liste over investorer, der matcher, rangeret efter antallet af folk der kopiere dem, de har. Brug filtrene øverst til at skærpe yderligere ned.

5 attributter HVER investor, du kopierer, skal have:

 1. Viser virkelig deres markedsviden og erfaring på deres profil indføring
 2. Har lave ugentlige og daglige trækninger (i bund og grund hvor meget de har været “ned” i en given periode). Alt mere end 10 % bør være et rødt flag
 3. Har ikke latterlige returneringer. Jeg ved, at det kan virke modsat intuitivt, men hvis man ser en person med 1.000 % + afkast på meget kort tid, indse, at dette er uholdbart held og kun kan opnås ved at være hensynsløs
 4. Har ikke en 100 % gevinst. Det er helt normalt at lukke nogle handler i det røde felt, dette er et tegn på disciplin og erfaring. Begyndere jage deres tab, ordentlige handlende vide, hvornår de skal skære løs
 5. Er kommunikative. Du vil kopiere en person, der kan hjælpe dig med at lære og er villig til at dele sin handelsmetode. Hvis de ikke svarer på dine meddelelser, er de enten ligeglade (vil sandsynligvis også handle utrætteligt), eller de ved ikke, hvordan de skal svare, fordi de ikke ved, hvad de laver!

Visning af en investors tidligere afkast

Jeg vil nu gennemgå en vurdering af en enkelt investor, før jeg skitserer de præcise trin til at kopiere en investor, så du kan forstå, hvad du skal lede efter, og hvordan processen fungerer.

Ved at klikke på fanen “statistik” i en handelsinvestors profil kan du få adgang til nogle meget nyttige oplysninger for at afgøre, om de er værd at kopiere eller ej.

eToro statistik
Copytraders eToro afkast. Tidligere resultater er ikke et tegn på fremtidige resultater. Handelshistorik, der præsenteres, er mindre end 5 hele år og er måske ikke tilstrækkeligt som grundlag for investeringsbeslutninger. Dette er ikke investeringsrådgivning.

Der er to andre vigtige ting at se på her. Risikovurdering angiver, hvor risikabelt en investor er, og det maksimale tilbagefald, at en investor har “været nede” på en enkelt uge i denne periode. Samme idé til dagligt og årligt.

eToro risiko
Copytrader statistik for risiko/belønning

Det er interessant at sammenligne den aktuelle risiko med de seneste måneder for at se, hvordan deres strategi har udviklet sig. Alt grønt viser en meget sikker lavrisiko-holdning med lav returret. Spektret bevæger sig derefter gennem gul, orange, rød og sort, hvor risikoen er størst.

Jeg er personligt sikker på, at der er nogen med mere end syv, men det kan være godt at have en blanding af handlende med forskellige stilarter.

Sådan copytrader du en investor

Det er nemt at kopiere sig selv. Når du har fundet en investor, som du synes er pålidelig, skal du blot åbne vedkommendes profil og klikke på den blå “kopiér” knappen.

Du bliver derefter bedt om at angive et beløb, som du vil kopiere den pågældende investor med, og du vil se nogle nyttige oplysninger.

eToro foretag handel
Kopiering af en trader

Lad os sige, at du kopierer en trader med $ 1,000, derefter “Gns. kopieret handelspoststørrelse” fører os til, hvordan kopieringen faktisk fungerer i rigtige dollar. I ovenstående eksempel vil hver handel, du kopierer, være (i gennemsnit) $33,80. Proportionelt dette er kun 3,38% af den samlede ($33,80 ud af $1,000) af din samlede investering i dem. I dette tilfælde er det et godt tegn, da det viser en forsigtig og sikker investeringsstil.

Du kan også indstille et “stop loss”, som er et middel til at beskytte mod store tab, som er indstillet til 40% som standard. Hvis den person, du kopierer, mister 40 % af din investering, holder din konto automatisk op med at kopiere dem. Du kan indstille dette niveau til det, du ønsker, afhængigt af hvor stor risiko du er forberedt på at tage. Personligt holder jeg tallet tættere på 25 %.

Overvågning af din portefølje

Ved at klikke på “Portefølje” kommer du til dine åbne handler.

eToro portefølje
Min portefølje, der viser Open Trades

Dette er det egentlige handelsområde og dit nervecenter. Her kan du overvåge alle dine aktuelle åbne positioner og lukke dem samt få adgang til en oversigt over din handelshistorik.

Alle dine kopierede investore (og faktisk alle dine egne investeringer) vil blive angivet i din portefølje. Du kan se dit samlede afkast af investeringen i en investor, og du kan også klikke på personen for at se, hvilke stillinger vedkommende (og dig) har i øjeblikket, og hvordan disse klarer sig individuelt. Det er nyttigt, at du kan lukke individuelle kopierede handler helt uden at stoppe kopieringen af en investor.

Overvågningsliste

Det er værd at bemærke, at du også bare kan “følge” investorer (uden at kopiere eller investere i dem), så deres opdateringer vises på din overvågningsliste og i dine nyheder, som på Twitter. Det er en god måde at måle, om du synes, de er værd at kopiere og stille ind på nyttige oplysninger.

Profitabel handel selv

Når du har lært eToro-platformen at kende og (forhåbentlig) har fået succes med at kopiere andre mennesker, kan du begynde at tænke på at placere din egen handler og lave den strategi du mener vil virke bedst for dig.

Du er nødt til at tænke lidt hårdere og foretage din research. Alle fejl og tab er fuldkommen op til dig nu!

Ved at fokusere dine energier på aktiemarkederne bliver du vant til platformen, og hele processen med at åbne og lukke positioner uden for stort pres. De har sandsynligvis også en hel del eksisterende forbrugerviden her.

Hvilke aktier skal du vælge?

Det er op til dig. Jeg kan ikke give konkrete investeringsråd. Det eneste jeg vil sige er at det betaler sig at lave din research, læse nyhederne ofte, og læse op på investeringsråd. Invester kun i aktier eller virksomheder, som du tror er i en stærk og sund position til at modstå markedschok og i sidste ende har plads til at vokse.

Hvis du er virkelig seriøs, kan du også læse op på price/earnings ratioen for at identificere undervurderede/overprissatte aktier.

Men det, jeg kan gøre, er at føre dig gennem trin til at sætte en handel på eToro.

Sådan køber du aktier på eToro

Klik på “Handelsmarkeder”, derefter på “Aktier” og derefter på “Industri”. Vælg en branche, f.eks. “forbrugsvarer”.

De vil så få en liste over alle forbrugsvarerne, der kan handles på eToro, sammen med deres respektive priser og ændringer i løbet af den seneste dag.

etoro markets
eToro-markeder

Lad os lade som om, at vi ønsker at købe nogle Danske Bank aktier, lad os sige for $ 100. Klik på ‘DANSKE’ (dette er den ticker, der bruges til Danske Bank på børsen), og du vil først se ‘Feed’ (feed). Dette viser alle de seneste nyheder og indsigtsfulde diskussioner om Apples aktiekurs og virksomhedens aktiviteter generelt.

Danske Bank aktier etoro
Aktie live feed

Klik på ‘Statistik’ for at få vist et diagram, der viser firmaets aktiekurser i løbet af det seneste år. Du kan ændre den viste periode ved at zoome ind og ud.

Danske Bank statistik, danske bank aktie, danske aktier
Oplysninger om Danske Bank aktiekurs

Hvis du vil investere i Danske Bank (på baggrund af at du tror, at aktiekursen vil stige på mellemlang/lang sigt), skal du klikke på “Handl” i øverste højre hjørne.

Minimumsbeløbet for handel er $ 50. Nedenfor kan du angive de beløb, du automatisk vil lukke handlen for, for både tab og fortjeneste.

Til sidst skal du notere dig tallet “Lånefinansiere“. Tallet henviser til, hvor meget du kan gange dine gevinster (og tab) med. Jo højere tallet er, desto højere er risikoen.

X1 køber i bund og grund den reelle lagerbeholdning. Hvis du handlede med X2, forstørres alle prisbevægelser med 2 (dobbelte). Normalt er det automatisk på X5, så for begyndere vil jeg foreslå at klikke på nummeret og reducere det til X1.

Klik på “Åbn handel”, når du er klar.

eToro handelsvindue
Aktie handel

Det er det hele! Du har nu investeret $ 100 i Danske Bank helt gratis!

Overvågning af dit afkast

Klik på “Portefølje” for at se dine åbne positioner.

eToro portfolio
Min portefølje, der viser Open Trades

Hvis du klikker på Danske Bank aktien, kan du se flere oplysninger om aktien og din fortjeneste på den pågældende investering.

eToro afkast
eToro afkast

Som jeg advarede tidligere, må du ikke falde i fælden med at kontrollere dine investeringer hver time! Det fører blot til overhandel, som igen kan blive meget dyrt og impulsivt.

Jeg har været nødt til at udvikle disciplinen for at lade markederne følge deres kurs og være sikker på, at værdien af min portefølje på længere sigt vil stige (som den har). Det er en strategi, der har tjent mig godt og betyder, at jeg ikke tager forhastede spontane beslutninger, blot fordi en virksomhed har udsendt nogle “dårlige” nyheder, og markedet overreagerede på kort sigt.

Avanceret handel

Først når du virkelig føler, at du ved, hvad du laver på eToro (dvs. har handlet aktivt i et par måneder), bør du endda overveje handelsindekser, valutaer (forex) og varer. Der er langt større risiko forbundet med disse markeder sammenlignet med lagerbeholdningen, så jeg vil kun kort dække disse markeder i det omfang, du ved, hvad du foretager dig.

Sådan bliver du en “populær investor”

Dette program tilskynder brugerne til at handle ansvarligt og være en aktiv del af fællesskabet. Så snart du begynder at præstere godt på eToro, vil du opdage, at andre vil begynde at kopiere dig! Dette er et virkelig givende og spændende øjeblik, hvor du ovenikøbet kan tjene månedlige provision, efterhånden som dit antal af folk som kopier dig stiger.

Læs mere om deres Popular Investor Program her.

eToro Popular Investor Program

Det kan tage nogen tid at opbygge et community, men det er virkelig ikke så svært at opnå, så længe du handler konsekvent og solidt, og jeg har fået råd til det i denne vejledning.

Det betaler sig også at være aktiv i fællesskabet. Hvis du slår regelmæssige opdateringer op, bliver involveret i diskussioner og besvarer andre personers spørgsmål, kan du få dit navn ud for at tiltrække interesse.

Forstå (og reducere) omkostningerne

Ligesom enhver anden virksomhed eksisterer eToro for at tjene penge på at yde en service. Det gør de primært ved at opkræve et mindre spread gebyr på positioner (som er beskrevet i ordrevinduerne). Du kan handle med aktier frit, så omkostningerne ved handel her er langt mindre (op til 20x) end traditionelle børsmæglere og fondsforvaltere.

Handelsaktier har typisk de laveste gebyrer på eToro, hvilket er en af grundene til, at jeg anbefaler, at du holder dig til dette marked, når du starter.

“Spread” er den lille forskel mellem købs- og salgsprisen, som alle mæglere tilbyder – det er sådan, de tjener deres penge (samme som et Bureau de Change) og i størrelsesordenen svarer til avancen for aktier. Du vil blive opkrævet dette, når du lukker en position.

 Klik her for at se alle de seneste gebyrer.

En måde at minimere spredningsgebyrerne på er ikke at overhandle, og det er også værd at nævne, at hvis du bliver en populær investor (se ovenfor), kan du få en hel eller delvis rabat på disse gebyrer.

Det drejer sig virkelig om individuelle handelsstrategier og præferencer. Men for at give Dem en idé har jeg en tendens til at holde fast i lagre i mindst 6 måneder, og alle andre handler har en gennemsnitlig varighed på omkring to-tre uger.

Når du kopierer en anden bruger, vil du blive opkrævet de samme gebyrer, som de er på handler (hvilket måske ikke altid er aktier), så det er værd at kontrollere din portefølje for at se, hvilke positioner de har åbnet.

Det eneste andet gebyr, du får på eToro, er gebyret for udbetaling (5 $), hvis du vil overføre penge fra din konto.

Opsummering: Undgå de almindelige fejl

Jeg har gennemgået EN MASSE i løbet af denne guide og dækket masser af faldgruber undervejs (High five for at nå hertil!).

Før vi slutter, ville jeg blot opsummere de vigtigste fejl på en liste for dig:

 • Over-trading – dette er en dårlig strategi for begyndere og hurtigt op i gebyrerne
 • Allokere mere end 25 % af din samlede egenkapital (midler) til. en enkelt investor (Copy)
 • At kopiere de mest kopierede investorer blindt
 • Kopiering af folk med absurde priser for tilbagevenden (det, der ofte går op, falder ned)
 • Kopiering af personer uden at undersøge deres profil og aktivitet korrekt
 • Ikke at lave dine lektier om en aktie, før du investerer
 • At fordele mere end 10 % af din samlede egenkapital til én af dine egne handler
 • Brug af for stor gearing (avanceret handel)
 • Forsøger at lukke hver eneste handel i greenen (jag ikke tab!)

Nyttige investeringsressourcer

Du kan finde følgende ressourcer nyttige på din rejse til at blive en succesfuld eToro-investor:

Hvis du har brugt denne vejledning og fundet den nyttig, vil jeg være meget taknemmelig, hvis du kan dele den med dine venner.

Tak, held og lykke og god handel!

Disclaimer:

eToro er en multi-aktiv platform, der tilbyder både investering i aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er.

Bemærk venligst, at CFD’er er komplekse instrumenter og har en høj risiko for hurtigt at tabe penge på grund af gearing. 78 % af detailinvestorkonti taber penge, når de handler med CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at tage den høje risiko for at miste dine penge.

Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater. Den præsenterede handelshistorik er mindre end 5 hele år og er muligvis ikke tilstrækkelig som grundlag for investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste leveret af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyperns Securities and Exchange Commission.

Investering i kryptoaktiver er meget ustabil og ureguleret i nogle EU-lande. Ingen forbrugerbeskyttelse. Skat af overskud kan forekomme.

Leave a Reply