Growth aktierAktieanbefalingerAktier

Kahoot Aktie (OL: KAHOT aktie) – En god investering i 2021?

By 28/06/2021September 29th, 2021No Comments

Er Kahoot aktien en af de aktier der kommer til at klare sig godt i 2021? Det norske selskab som står bag quiz- og undervisningsplatformen Kahoot, som du sikkert har stødt på i sammenhæng med firmaquizzer eller i undervisningen. Platformen tillader brugerne at lave deres egne quizzer og svarmuligheder skræddersyet til deres behov.

Kahoot har allerede en markedsværdi på 3,264 mia. dollars eller 20,57 mia. danske kroner i skrivende stund. Er det for højt eller er Kahoot aktier stadig en undervurderet god investering?

Køb Kahoot Aktier
Danmarks billigste mægler

Kahoot aktie kurs

Kahoot handles på Oslo børsen for 59,60 NOK. Aktien steg fra 23 NOK til 109 NOK og altså med 473 % fra starten af 2020 til 2021. Den er dog sidenhen faldet ned til 59.60 NOK, som er kursen den handles i d. 28 Juli 2021. Det kunne være en god mulighed at købe billige Kahoot aktier, da sidst prisen lå i dette niveau var tilbage i september 2020. Deres omsætning steg 247% i 2020 fra 13$ millioner dollars til 45,2$ millioner. Deres tracing P/E ratio er derfor på nuværende tidspunkt 51,37. Da Kahoot er en growth stock og opstartsvirksomhed er dette relativ lavt sammenlignet med andre højt vurderede virksomheder så som TSLA med en P/E ratio på 673,22.

Kahoot Stock – Ting som taler for en investering

Kahoot stock eller kahoot aktien har en række ting der taler for selskabet så som:

  • Brugergenereret indhold: Alt indhold på platformen bliver skabt hos forbrugerne. Dette betyder at Kahoot selv kan fokusere på at udvikle platformen imens at brugerne selv danner alle quizzer og indhold helt gratis. Dette er en forretningsmodel vi også ser hos Facebook, Instagram og Amazon.
  • Platform business: Dette er et opfølgende punkt til det tidligere nævnte brugergenereret indhold. Kahoot benytter sig af platform forretningsmodellen, som er den forretningsmodel der har skabt de mest banebrydende selskaber de seneste årtier så som: Uber, AirBnB, Amazon og Too Good To Go.
  • Få til ingen konkurrence: Kahoot er den største og første platform, som betyder at alle brugerne på Kahoot højst sandsynligt vil blive på Kahoot i stedet for konkurrerende quiz platforme. Det gør det ved at øje ”homing costs”, som gør det svære for brugerne at skifte platform, da de allerede har en masse værdi på Kahoot. Det samme ser vi i det sociale element på Facebook, da du allerede har alle dine venner tilføjet der til at chatte med bruger du ikke andre platforme.
  • Investeringer fra teknologiske giganter: Disney, Microsoft og Softbank har allerede investeret milliarder i Kahoot og Softbank ejer 13,45 pct. af alle aktierne i Kahoot. Det gør dem til den nuværende største aktionær i selskabet.

Kahoot aktier – Ting som taler imod en investering

Der er selvfølgelig også en risiko forbundet med en investering i Kahoot og vi gennemgår de umiddelbare største problemer platformen møder.

  • Relativt nemt at replicere: Kahoot!’s produkt er relativt nemt at replicere. Deres kerneydelse er en quizplatform, som er en simpel og intuitiv løsning. Dette er et bevidst valg, men betyder samtidigt at det er relativt simpelt at kopiere og store tech giganter kan lave deres egne quiz platforme, hvis det vælger at investere i det.
  • En kortvarig dille: Kahoot! Er hurtigt blevet et populært værktøj til undervisning i mange lande, men det spørgsmålet er om dette er en kortvarig dille eller at det fortsat vil være interessant for børn og unge at lære igennem Kahoot de næste årtier? Derudover har coronakrisen også sat blus under hjemmeundervisning, hvilket vil falde de kommende år når verden normaliseres igen.
  • Monetization: Kahoot!’s gratis platform er utroligt populært globalt, mens den betalte premium løsning vækster, dog ikke i samme grad. Er det muligt for Kahoot at fortsat vækste og konvertere gratis brugere til betalte eller støder de på samme problem som SoundCloud? Dette er en risiko der er værd at have i mente når du overvejer at investere i Kahoot stock.

Kahoot Stock – Økonomiske nøgletal

Kahoot omsatte for 3,5 millioner dollars i 2018 og havde 46.000 betalende brugere. Det tal er steget med 1.285% i 2020 med en omsætning på 45 millioner dollars og 550.000 betalende brugere. Det forventes yderligere at stige til 90-100 millioner dollars i 2021 og 1.000.000 betalende brugere.

Kahoot Stock, Kahoot Nøgletal

Det er altså tydeligt at se at Kahoot er i eksplosiv fremgang. Spørgsmålet er om de fortsat kan vækste med samme rater, som tidligere set eller endda endnu hurtigere? Kahoot selv har lagt en række mål for det kommende år.

Kahoot IT stock – Fremtid

Kahoot Fremtid, Kahoot aktie

Kahoot forventer en omsætning på 200 millioner dollars i 2023, hvilket vil betyde at den nuværende aktiepris er vurderet til en P/E ratio på 16,38, hvilket er utroligt lavt for en vækst aktie, som Kahoot bestemt er. Deres mål virker ikke usandsynligt, hvis de kan fortsætte med at vækste med deres nuværende rate. Spørgsmålet er om markedet er ved at være mættet eller om der fortsat er massere af muligheder for Kahoot.

Kahoot aktie – konklusion

Kahoot aktien er utroligt spændende, da de har oplevet stor succes indenfor de seneste år og fortsat vækster med over 100% i omsætning og antal betalte brugere. Derudover har Kahoot en række stærke samarbejdspartnere der har stor interesse i at se deres fortsatte vækst og succes.

Overvejer du at investere i Kahoot Stock bør du overveje din risikoprofil, da denne aktie er en growth stock, som betyder at den ofte vil være mere volatil end f.eks. value stocks. Du kan læse mere om Growth Vs. Value stocks i vores guide her.

Jeg har selv investeret i Kahoot efter deres store fald siden Januar i år, da denne aktie er utroligt spændende og generelt er min portefølje opbygget meget af growth og tech aktier, da det er min overbevisning at dette fortsat er fremtiden de næste mange år.

Du kan nemt og hurtigt investere i Kahoot igennem din Aktiesparekonto hos Saxo Bank, som jeg selv har gjort.

Leave a Reply