AktieanbefalingerAktierUdbytte aktier

Køb Vestas Aktie – Alt om Vestas Wind Systems Aktier (2022)

By 25/10/2021May 11th, 2022No Comments

Her lærer du alt om Vestas Wind System Aktien. Du kan se hvor du kan købe aktien, Vestas aktiens historie og dens prognoser for fremtiden indenfor ren energi.

Den danske vindmølleproducent blev grundlagt i 1945 og producerede hårde hvidevarer til at starte med, men under den anden oliekrise i 1970’erne startede Vestas med at producerer vindmøller.

Vestas Wind Systems A/S blev introduceret på Nasdaq Copenhagen (tidligere Københavns Fondsbørs) i 1998.

Vestas-aktien sluttede 31. december 2019 i kurs DKK 673,20, hvilket svarer til en markedsværdi på DKK 134 mia. I løbet af 2019 steg kursen på Vestas-aktien med 37 pct.

I dag er Vestas markedslederen indenfor vind turbiner og teknologi og står for næsten 16% af den globale produktion af vindmøller.

Hvordan ser Vestas Wind Systems’ aktier ud i dag? Og hvad indebærer fremtiden? Det undersøger vi i herunder.

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Vestas Wind Systems A/S Aktieprognose 2020

Vestas er markedslederen indenfor vindenergi i dag, men kan de fastholde deres position som markedsleder? Dette er en vigtig overvejelse hvis du vil investere i Vestas aktien. Vi har derfor foretaget os en SWOT-analyse af Vestas Wind Systems A/S nuværende Styrker, Svagheder, Trusler og Muligheder for at danne et overblik.

Styrker: Væksten fra da Vestas leverede deres første vindmølle i 1979 til i dag er drevet af intens R&D investeringer, som har givet dem teknologier der har positioneret dem som den nuværende markedsleder indenfor vindenergi. I 2019 brugte Vestas 268 millioner euro på R&D som er der højeste indenfor industrien. Deres teknologi er derfor deres største styrke og den faktor der er har drevet deres vækst og fortsat vil skubbe dem frem ad de kommende år.

Svagheder: Vestas Wind Systems A/S oplever de seneste og nuværende år er at deres medarbejdere ikke bliver længe i virksomheden i udgangen af 2019 havde Vestas 25,542 ansatte globalt ud af de 25,542 ansatte forlod 13,8 % virksomheden og blev erstattet af en ny det er 3524 medarbejdere i alt. Det er en ekstremt høj medarbejder turnover rate, som er et tegn på et usundt internt arbejdsmiljø. Derudover skiftede Vestas direktør fra d. 1 August 2019 fra Anders Runevad til Henrik Andersen. Der er altså en stor udskiftning af medarbejdere og en ny direktør i koncernen, som kan gøre det svært at forudse den interne stabilitet i Vestas.

Muligheder: Det nuværende politiske miljø med øget fokus på grøn energi og miljøet kommer Vestas til gode da flere regeringer laver mere ambitiøse klimamål som direkte kan ses på omsætning hos Vestas som er vækstet gennemsnitlig med 16,57% de sidste 3 år. Fortsat fokus på miljøet de kommende år vil altså betyde en øget omsætning for Vestas og uden nogen udsigt til at klimakrisen stopper indenfor de næste 30 år vil det altså være et sundt politisk miljø for Vestas.

Trusler: Vil vindenergi blive mere rentabelt indenfor kommende år? Det vil være afgørende for Vestas’ overlevelse da vindenergi på nuværende tidspunkt er vindenergi stadig faldende i pris, hvor nogle vindmøller på land allerede er billigere end fossile brændstoffer. Konkurrencen er intens indenfor grøn energi grundet øget fokus iblandt energiselskaber verden rundt.

”Money makes the world go around”

Hvis Vestas ikke fortsætter med at lave vindenergi til en rentabel energikilde, kan nye teknologier og energikilder erstatte vindenergi og deres forretningsgrundlag vil forsvinde. Der findes en række gode grønne ETF’er hvis du gerne vil sprede din risiko ud indenfor grøn Energi. iShares Global Clean Energy ETF (ICLN) handles både på SaxoInvestor og eToro, med formål til at sprede din risiko ud på grøn energi i stedet for udelukkende vindenergi.

Vestas Wind Systems A/S Nøgletal Analyse

 202020192018
Earnings per share (EPS)4,323,7310,37
Omsætning14,072,00012,147,00010,134,000
PE Ratio60,0927,8517,27
Debt-equity ratio.0,220,20,16
Dividend Yield0,78%1,11%2,08%
Kilde: https://finance.yahoo.com/quote/VWS.CO?p=VWS.CO

Når vi kigger på nogle essentielle nøgletal for Vestas aktien kan vi se at deres forretning er voksende, men deres Price earnings ratio (PE ratio) er steget eksplosivt over de seneste par år. Det betyder altså at folk betaler mere for resultatet på bundlinjen. 60 er en relativ høj PE ratio, men sammenlignet med Tesla’s nuværende PE ratio på 786 er det ingen snak. Vestas overordnet forrenting vækster markant og deres gæld er meget lav. De har altså en sund vækst som ikke er baseret på gæld. Dog er Vestas de seneste par år blevet en ”dyre” aktie at investere i og deres udbytte er faldet markant fra 2,08% til 0,78%, hvilket gør det mindre attraktivt. Den øgede PE Ratio er formodentlig baseret på forventninger til en grønnere fremtid hvor Vestas stadig vil levere vindenergi og fastholde deres position som markedsleder.

Er Vestas en attraktiv investering?

Taget overstående i betragtning vil Vestas fortsat vækste de næste årtier og opleve markant vækst i deres omsætning samtidigt med at flere investorer flokkes til grøn energi vil det også være en attraktiv investering som vil kunne give et fint afkast. Hvis du havde købt for 10.000 kr. Vestas aktier d. 1 Januar 2018 vil din investering være vokset med 264% og altså være 36.400 kr. værd i dag. Du vil derudover også modtage udbytte hvert kvartal på din investering.

Sådan køber du Vestas Wind Systems-Aktier

Hvis du beslutter dig for at købe Vestas Wind Systems-aktier er det bedste valg igennem en online mægler. Det kan gøres hurtigt med blot tre trin for at købe Vestas aktier:

  1. Afgør hvor mange aktier du vil købe

    Den første vigtige overvejelse du bør foretage dig, er hvor mange aktier du vil købe fra Vestas Wind Systems. Det er vigtigt at afgøre dit samlede budget og hvor meget af din investeringsportefølje du vil allokere til Vestas Wind Systems-aktier.
  2. Vælg den bedste mægler

    Når du har afgjort hvor mange Vestas Wind Systems-aktier du vil købe, er det vigtig at bruge den rigtige mægler. Onlinemæglere som Nordnet, SaxoInvestor og Etoro adskiller sig fra hinanden på flere punkter som omkostninger ved handel og hvilke kontier de tilbyder dig. Det er derfor vigtigt du finder den rigtige mægler som passer til dine personlige behov.
  3. Køb Vestas Wind Systems-aktier online

    Efter at have fundet det bedste match til dine behov skal du registrere dig hos din online-mægler. Normalt vil det ikke kræve mere end en e-mailadresse dog skal du verificeres for at kunne indbetale et beløb. Det foregår oftest igennem en NemID registrering hos danske mæglere og hos udenlandske vil du være påkrævet at uploade et foto-ID. Når din registrering er klaret, kan du nu deponere pengene og købe Vestas Wind Systems-aktier.

Konklusion


Vestas er i rivende vækst og har fastholdt deres position som markedsleder indenfor vindmøller på et ekstremt konkurrencepræget marked.

Investorerne har kunne nyde godt at høje afkast de seneste år og med faldende vindenergi priser takket være deres stære R&D er der ingen tegn på at Vestas-aktien ikke fortsat vil stige i dette gunstige politiske miljø med øget fokus på klimaet.

Hvis Vestas fastholder deres nuværende vækst på toppen med 16,57 % vil de fastholde en stærk position i markedet og hvis du som investor er langsigtet og vil satse på den grønne energi er Vestas Wind Systems-aktien et fantastisk bud på en dansk aktie, som du også kan nemt tilføjes på din eToro Konto uden nogle gebyrer her.

Klar til at investere? Her er vores valg af bedste online investeringsplatforme

SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Brugervenlig App 

✔️ Dansk kundesupport

✔️ Lav kurtage på dansker aktier

eToro

VORES BEDØMMELSEDER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til 0 kr. 

✔️ Copytrading   

✔️ Stort udvalg af forskellige investeringer

Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. Besøg etoro.com/trading/fees for mere information. 

Vi anbefaler

Nordnet

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Danske aktier + mange indeksfonde

✔️ Månedsopsparing automatisk indbetaling

✔️ Pensionsdepot med automatisk indberetning

Leave a Reply