Anmeldelse af NordnetBedste Investeringsplatform

Nordnet anmeldelse – Nordnet Review (2023)

By 17/11/2020May 12th, 2022No Comments

Nordnet er den største børsmægler i Skandinavien de er desuden blevet kåret som Årets Børsmægler af Dansk Aktionærforening for 11 gang i 2020. Læs vores Nordnet review / Nordnet anmeldelse her.

Hvis du overvejer at begynde at købe aktier og overvejer Nordnet vil vi hjælpe dig med at danne et overblik over hvad de tilbyder og deres mange investeringsprodukter. Alt kan du finde her i vores Nordnet anmeldelse.

Nordnet er kendt for deres brugervenlige platform, lave priser og innovative produkter som alt i alt gør det til en god dansk handelsplatform.

Vi gennemgår helt konkret hvad du kan forvente som kunde hos Nordnet, hvad du kan handle med, hvilke aktiedepoter de tilbyder, Nordnet kurtage mv. alt information du skal bruge for at beslutte om du vil bruge Nordnet som aktieplatform.

Hvis du er nybegynder indenfor aktier generelt anbefaler vi dig at bruge vores trin-for-trin guide til at komme i gang med Nordnet. Det er heldigvis gratis at komme i gang – følg guiden nedenfor.

Nordnet overblik

Oprettelse

0 kr.

Kurtage (aktier)

0,10%, min. kr. (danske aktier)

Hævegebyr

0 kr.

Depotgebyr

0 kr.

Produkttyper

Aktier, ETF’er, indeks, råvarer

Demokonto

Ikke muligt

Udvalg

Primært udvalg af aktier i Norden

Finanstilsyn

Under opsyn af det danske Finanstilsyn

Automatisk indberetning til skat

Ja

Sådan kommer du i gang med Nordnet på 5 minutter

Det tager ikke mere end 5 minutter at komme i gang med Nordnet. Du har muligheden for at åbne en konto helt gratis, så du har altså muligheden for at se om det er noget for dig inden du bruger en krone.

For at få mest ud af anmeldelse af Nordnet og finde ud af om platformen er interessant for dig, vil jeg anbefale at du starter med at oprette en konto gratis.

Nedenfor er de tre simple trin til at komme i gang.

[pafe-template id=”265″]

Trin 1 – Gå til Nordnets hjemmeside

Det første du gør er at gå ind på Nordnets hjemmeside ved at trykke på knappen ”Opret en konto” ovenfor

Nordnet-forside

Nordnet

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Årets Børsmægler

Trin 2 – Log på med NemID og opret bruger

Dette er obligatorisk for at logge ind på Nordnet. Du verificerer samtidig din identitet og konto, hvilket giver dig den højeste grad af sikkerhed for dine penge og aktier. Herefter udfylder du detaljerne om dig selv som navn, telefonnummer, e-mail, adresse osv.

Dette er obligatorisk for at logge ind på Nordnet. Du verificerer samtidig din identitet og konto, hvilket giver dig den højeste grad af sikkerhed for dine penge og aktier. Herefter udfylder du detaljerne om dig selv som navn, telefonnummer, e-mail, adresse osv.

Hele processen tager ikke mere end 5 minutter

Trin 3 – Du er nu oprettet og kan handle

Nu er du allerede oprettet og er klar til at foretage din første handel. Så simpelt og nemt er det!

Du kan se billedet her af platformen når du er logget ind. Du har herfra muligheden for at gå til forskellige markeder og foretage din første investering.

Hvad skal du investere i på Nordnet?

Nordnet Bank laver selv en række af informative videoer og analyser til potentielle investeringer, vi skriver herudover også en række analyse om du skal Købe Apple Aktier? Nordnet lancerer ofte nye analyser af aktier og der er også en masse gode idéer inde under deres aktieinspiration.

Dybest set skal du gøre op med dig selv tre ting:

 1. Din risikovillighed
 2. Din tidshorisont
 3. Dit budget

Når du har overvejet de tre ovenstående ting kan du træffe en beslutning om hvad der ville være en god investering for dig.

Nordnets egne indeksfonde

Nordnet lancerede deres egne indeksfonde og oprette fire nye indeksfonde i juni 2020. Indeksfondene omfatter Danmark, USA, Europa, emerging markets og globale aktier. Fondene er ikke børsnoterede, men er kurtagefri at handle og har lave årlige omkostninger forbundet med dem, hvilket gør dem attraktive for Nordnet kunder. Fondene er desuden alle noteret i danske kroner, hvorfor man heller ikke skal betale for valutaveksling, som man typisk gør ved handel med udenlandske ETF’er så som iShares.

Den danske fond har årlige omkostninger på 0,20% mens den amerikanske, europæiske og den globale fond ligger på en årlig omkostning på 0,30%. Nordnet indeksfond nye markeder koster 0,40%.

Da fondene ikke er børsnoterede, handles de til den indre værdi der beregnes og offentliggøres én gang dagligt. Den danske indeksfond reflekterer det danske C25 indeks, som betyder man køber sig in i de 25 største danske aktier.

Fondene kan handles en gang om dagen og kræver blot en minimumsinvestering på 100 kr. Fondene kan blive investeret i med virksomhedsmidler, frie midler og pensionsmidler. Nordnet arbejder på at få de nye fonde godkendt til skat til beskatning som aktieindkomst efter lagerprincippet, hvilket vil ske i 2021.

Nordnet smarte porteføljer

Nordnet har udarbejdet tre forskellige smarte porteføljer i samarbejde med J.P Morgan, som giver dig mulighed for at automatisk spare op, mens din smarte portefølje handler automatisk for dig. Målet med de smarte porteføljer er at aktivt forvalte din kapital i løbet af året for at slå markedet end hvis du passivt holde en indeksfond som S&P 500.

Nordnets smarte porteføljer reagerer altså automatisk på markedet til sammenligning med Nordnet Månedsopsparinger, som passivt investere hver måned. De lover dog ikke at de kan slå markedet, da man aldrig kan vide hvordan markedet bevæger sig. I år er Nordnet Smart 15 -21,87% nede i år pga. crashet tilbage i Marts 2020.

Hvis du gerne aktivt vil forvalte dine penge kan Nordnets smarte porteføljer være en interessant løsning, som fjerner følelser fra køb/salg knappen og lader dataen træffer objektive beslutninger for dig. Dog vil du have været bedre stillet ved blot at købe S&P 500 indekset de seneste år, så den aktive forvaltning er mindre effektiv i flygtige markeder.

Det er muligt at investere i Nordnets smarte porteføljer på depoter for frie midler, pensionsdepoter, virksomhedsdepoter og depoter for mindreårige.

En af de største fordele er at alle porteføljerne handles kurtagefri, men har et årligt gebyr på kan ses ovenfor på henholdsvis, 0,79%, 0,89% og 0,99%.

Nordnet

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Årets Børsmægler

Hvad kan man handle på Nordnet?

Størstedelen af investorer handler med aktier på Nordnet. Ofte fordi man har dannet sig en portefølje af interessante selskaber af både danske og amerikanske aktier. Nordnet har dog en bred vifte af andre investeringsmuligheder.

Du kan handle Aktier, ETF’er, indeksfonde, investeringsforeninger, futures, optioner og certifikater. Nedenfor gennemgår vi de forskellige investeringsmuligheder for at give dig et overblik

Nordnet Aktier

Hvis du hovedsageligt vil handle med skandinaviske aktier, er Nordnet en fantastisk handelsplatform. Jeg forvalter min pensionsopsparing hos dem i danske aktier.  Udover skandinaviske aktier har de også aktier fra USA, Canada og Tyskland.

Nordnet har dog hovedfokus på Skandinavien og heriblandt danske aktier, som er markant billigere at handle her sammenlignet med at handle dem i din bank. Vi har sammenlignet de mest populære handelsplatforme og deres kurtager her.

For at finde en specifik aktie hos Nordnet kan du enten søge oppe i højre hjørne eller gå til ”Børs & marked” og vælger ”Aktier”.

Du vil herefter åbne op for en lignende oversigt som nedenfor med danske aktier, men du kan skifte land hvis du er på udgik efter f.eks. amerikanske aktier

Hvis du vil købe disse aktier kan du blot klikke til venstre hvor der står ”Køb”. Herefter vil du komme ind på aktiens købside, hvor der også vil være aktuelle informationer og nyheder om aktien.

Hvis du er interesseret i mere om handel af aktier, har vi skrevet en artikel om at købe aktier.

Nordnet er heldigvis utroligt intuitivt med deres design og platform og du kan være i gang på under 10 minutter.

ETF’er

Du kan vælge ETF’er fra forskellige lande, kategorier, fond selskaber, risiko og udbytte-policer. Du har endda muligheden for at vælge miljøvenlige ETF’er med lavt forbrug af CO2. Mulighederne for at finde en ETF der passer lige præcist til dine kriterier er derfor fantastiske.

Deres udbytte-policy filter gør at du kan vælge ETF’er der betaler akkumulerende udbytte eller udloddende. Forskellen på de to er at akkumulerende udbytte geninvesteres in ETF’en, hvorimod udloddende udbytte udbetales kontant. Du betaler dog stadig samme udbytteskat ved begge udbytteformer.

Hvis du vælger at oprette en månedsopsparing hos Nordnet kan du desuden handle 50 forskellige ETF’er uden at betale nogen kurtage. Nordnets månedsopsparing er en smart måde at indbetale et fast beløb af din løn til investeringer. Hvis du er interesseret i at investere i ETF’er vil det være smart at slippe for kurtagen ved at handle en af de 50 ETF’er der er tilgængelig i din månedsopsparng. Det kræver en minimumsinvestering på 500 kr. hver måned.

Nordnet Månedsopsparing

Månedsopsparingen hos Nordnet er en fantastisk måde at blive økonomisk uafhængig over en længere tidshorisont, hvis du er interesseret i det på lang sigt. En aktieopsparing hos Nordnet betyder samtidigt at du slipper for kurtagen. Nordnet Månedopsparing er et effektivt og simpelt investeringsprodukt til at øge sin formue på.

Nordnet Månedsopsparing er en simpel månedsopsparing der automatisk investerer i indeksfonde eller ETF’er, som du selv vælger. Når du opretter din aktie månedsopsparing skal du vælge et fast beløb, som overføres til din Nordnet konto hver måned. Beløbet kan du frit selv vælge, men det kræver et minimum på 500 kr. om måneden, herefter investerer du i de valgte fonde hver eneste måned, alt fungerer helt automatisk. Du betaler kun de årlige omkostninger der er forbundet med hver fond du har valgt og en salgskurtage en gang du vælger at tage en eventuel profit.

Nordnets Månedsopsparing er en fantastisk investeringsmulighed af flere årsager. Det giver for det første en solid spredning af din risiko. Når du investere i andele i ETF’er og investeringsfonde hver måned, er det per automatik og derfor er dine følelser fjernet fra ligningen, som ofte ikke er noget man skal tage med når man investerer. Månedsopsparingen investerer i starten af hver måned hvilket følger den klassiske investeringsstrategi ”Dollar cost averaging (DCA)”, som betyder at du køber på et fast tidspunkt hver måned. Dette har den effekt at du køber ind til forskellige kurser og markedsvolatilitet har derfor en mindre effekt på dit langsigtede afkast.

Herudover er det en effektiv løsning til dig der har svært ved at undvære pengene fra din månedsløn. Psykologisk er det nemmere at indbetale et mindre beløb hver måned frem for et stort startsindskud. Det sørger for at du opbygger din velstand hver måned og på lang sigt kommer tættere på at være økonomisk uafhængig.

Hvis du f.eks. indbetaler 500 kr. om måneden føles det ikke som et stort beløb. På et år løber det op til 6.000 kr. kontra at skulle indbetale 6.000 kr. én måned kan tage en større bid af dit månedlige rådighedsbeløb.

Jeg bruger selv Nordnet månedsopsparing for at sørge for at jeg investerer mine penge hver måned uden at indblande min følelser, så jeg kommer tætter på mit mål om at leve af afkastet på mine investeringer i fremtiden.

Nordnet rabattrappe

Nordnet er også begyndt at give rabat på omkostningerne forbundet med deres investeringsfonde, som du kan investere i. Det kan hurtigt blive meget lukrativt for dig da du kan ende med at få en rabat på helt op til 100%.

Dette er endnu et incitament til at investere på din månedsopsparing hos Nordnet over længere perioder, da når dine aktiebeholdninger stiger i værdi igennem årene, vil dine proportionelle omkostninger samtidigt falde.

Nordnet Rabattrappen

 • 0 kr. – 9.999 kr. udløser 25% rabat
 • 10.000 kr. – 24.999 kr. udløser 50% rabat
 • 25.000 kr. – 39.999 kr. udløser 75% rabat
 • 40.000 kr. – udløser 100% rabat

Nedenfor har Anne Buchardt fra Nordnet givet et eksempel på hvor meget det kan komme til at spare dig i kroner øre med et konkret eksempel.

Nordnet Aktiesparekonto

Nordnet tilbyder ikke i skrivende stund en aktiesparekonto, men planlægger at lancere en aktiesparekonto i 2021, som de har skrevet om her. Regeringen er stadig i gang med at justere beløbet du kan indbetale på aktiesparekontoen som startede på 51.100 kr., men er nu helt op til 100.000 kr. årligt.

Derfor vil Nordnet også gerne tilbyde denne fordelagtige konto til deres kunder, da du kun bliver beskattet 17% af din aktieindkomst, sammenlignet med 27% som er normalen.

Det er derfor gode nyheder for Nordnet kunder at de i 2021 vil kunne komme til at drage nytte af denne fordelagtige aktiesparekonto og derved forøge deres årlige afkast med nogle procenter.

Pensionsopsparing Nordnet

RatepensionAldersopsparingKapitalpension
Indbetalingsloft 202052.700Læs mere om indebetalingsgrænser nedenforDet er ikke længere muligt at indbetale til en kapitalpension
FradragFuld fradragsretIngen fradragsretIngen fradragsret
Beskatning af rente og afkast15,3%15,3%15,3%
UdbetalingsformLøbende udbetalingEngangsudbetalingEngangsudbetaling
Beskatning ved udbetaling
i tide
Ratepension udbetales imod indkomstbeskatning (37 – 51,95 %)Aldersopsparing betales i tide uden afgift til statenKapitalpension betales i tide imod 40% afgift til staten
Beskatning ved udbetaling
i utide
Ratepension kan udbetales i utide dog imod en 60% afgift til statenAldersopsparing betales i utide mod 20% afgift til staten.Kapitalpension udbetales i utide mod 52% i afgift til staten.

Indbetalingsgrænser aldersopsparing: Du kan altid indbetale 5.300 kr. hvert år på din aldersopsparing, hvis du indbetaler mere end de 5.300 kr. skal du betale 20 % indkomstskat af det overskredne beløb.
Det 5. indkomstår før du når din folkepensionsalder kan du indbetale op til 50.200 kr. hvert år indtil du når din folkepensionsalder.

Vi anbefaler alle at åbne en ratepension for at drage nytte af de fradragsberettiget 52.700 kr. dette kan ofte gøres igennem din arbejdsgiver, herudover er det også fordelagtigt at indbetale de 5.300 kr. årligt til aldersopsparingen for at drage nytte af den gratis udbetaling og lavere beskatning.

Nordnet kurtage

Nordnet Kurtage 

Nord Bank kurtage

29 DKK

Minimumskurtage

0,10 %

Kurtage

290 DKK

10 køb af 10.000 kr.

290 DKK

10 køb af 20.000 kr.

500 DKK

10 køb af 50.000 kr.

Du kan sænke din kurtage hos Nordnet hvis du foretager flere handler om måneden

Dette er dog ikke noget den almene investor vil gøre, så du kan regne med en kurtage på 0,10%.

Som tidligere nævnt er der dog mange måder at undgå deres kurtage på igennem månedsopsparingen og deres egne indeksfonde.

Design og platform

Nordnet har for nyligt redesignet hele deres handelsplatform og gjort den responsiv, som betyder at du vil have et ensartet desgin når du tilgår Nordnet fra computeren eller mobilen. Den nye platform er hurtigere og bruger et moderne design som er mere brugervenligt og overskueligt. Dette er en stor fordel for nye investorer der gerne vil danne sig et overblik uden at blive forvirret over de mange muligheder. Nordnet kan tilgås både igennem din browser eller igennem deres app som er tilgængelig på iOS og Android.

Nordnets app er meget simpel og brugervenlig. De vil gerne tilbyde folk på farten de samme muligheder for at handle, som dem der sidder foran computeren. Dette har de opnået til perfektion, da platformen ser stort set fuldkommen ens ud på deres App som deres hjemmeside.

Det kan dog være nemmere at bruge deres almindelige handelsplatform på en større skærm ved computeren. Det er også hvad størstedelen af deres kunder bruger ved at tilgå nordnet.dk for at danne sig et hurtigt overblik over aktiemarkedet.

Mobiladgang til Nordnet – Nordnet App

Nordnet er tilgængelig på både iOS og Android styresystemer og kan downloade på Appstore eller Google Play Store.  Mobilappen tillader din naturligvis let at foretage handler. Man kan herudover tilgå sine eksisterende investeringer og få et overblik over udviklingen af en portefølje.

Læring og viden

Nordnet er kåret til årets børsmægler for 11. år i træk af gode grunde. De tilbyder en brugervenlig platform og en masse investeringsmuligheder, men ovenikøbet også en masse inden for læring, hvor de bruger Nordnetbloggen. Dette er et samlingspunkt for en række videoer og artikler der hjælper dig med at investerer og finde inspiration til nye investeringer. De har også en Youtube kanal hvor de tilbyder en række af informative videoer og guides til hvordan du benytter deres platform.

Alle deres guides er samlet på en playliste så du nemt kan finde netop den guide du har brug for.

Kundeservice

Man har muligheden for at ringe til Nordnets kundeservice pr. telefon og via. Handelsplatformen kan man skrive beskeder til deres support. Nordnet har derudover en samlet FAQ til at besvare de komplikationer du eventuelt kan støde på når du skal investere igennem deres platform.

Fordele og ulemper ved Nordnet

Fordele
 • Dansk platform
 • Intet depotgebyr
 • Relativ lav kurtage på 29 DKK (Kan undgåes komplet)
 • Høj gennemsigtighed
 • Dansk kundesupport
 • Automatisk inberetning til SKAT
 • Månedsopsparing
 • Pensionsopsparing
Ulemper
 • Kan være overvældende for nybegyndere
 • Der findes billigere handelsplatforme
 • Begrænset udvalg af udenlandske aktier

Opret en konto på under 5 minutter

Det er nemt at hurtig komme i gang hos Nordnet. Det eneste du skal bruge er din NemID og så kan du være i gang med at handle på 5 minutter.

 1. Gå ind på Nordnets hjemmeside her
 2. Tryk på Bliv kunde
 3. Indtast dine oplysninger
 4. Skriv under med NemID

Så er du allerede oprettet som kunde hos Nordnet.

Samlet bedømmelse af Nordnet

Nordnet er en god platform at begynde sin investeringsrejse på. Deres investeringsmuligheder er rigtig gode, de har flere typer af konti og det er utrolig nemt at komme i gang.

Derudover er Nordnet blevet kåret som årets børsmægler i 2020 for 11. år i træk af Dansk Aktionærforening.

Nordnet er derfor en børsmægler du ikke kan gå galt med.

Konklusion

Nordnet er et godt sted at være kunde, hvis du gerne selv vil tage ansvar for dine investeringer eller overlade det til professionelle. De har muligheder for at handle med frie midler, månedsopsparinger, pensionmidler alt til en lavere kurtage end du finder i banken. Nordnet er ikke den billigste børsmægler, men er den nemmeste at tilgå som nybegynder.

Produktudbuddet er med fokus på Skandinavien, selvom de også tilbyder udenlandske aktier er det ikke det samme udbud som på eToro eller SaxoInvestor. eToro har flest investeringsmuligheder generelt med lavere kurtage og er derfor vores foretrukkende handelsplatform, mens SaxoInvestor tilbyder den fordelagtige aktiesparekonto.

Nordnet har deres egne indeksfonde, som kan handles kurtagefrit igennem en månedsopsparing, hvilket er deres største konkurrencemæssige fordel, som de andre platforme ikke tilbyder.

Du skal derfor vælge Nordnet hvis du gerne vil indbetale et fast beløb hver måned til din opsparing og handle deres egne indeksfonde kurtagefrit.

Alt i alt er Nordnet en solid platform, som vi varmt kan anbefale til alle investorer.

Nordnet

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Årets Børsmægler

Leave a Reply