Norske aktierAktieanbefalinger

De 10 bedste norske aktier at købe lige nu

By 12/10/2021November 10th, 2022No Comments

Købguide: Hvad er de bedste norske aktier at købe lige nu?

I denne artikel vil vi gennemgå de bedste norske aktier med et højt afkast og lav volatilitet. Vi giver også en kort historie om hvert selskab og nogle fordele og ulemper ved at investere i dem.

Disse virksomheder er: Aker BP, Equinor, Aker Solutions, DNB, Eika, Gjensidige Forsikring ASA, Norsk Hydro ASA, MOWI, Telenor & Adevinta.

Særligt olie- og lakse aktier har en betydelig rolle på det Norske aktiemarked, hvilket også vil være nogle af de norske aktier og investeringer der vil blive gennemgået nedenfor. Det er en rigtig god idé at diversificere sin portefølje over forskellige industrier, men også forskellige lande og her er Norge et rigtigt interessant markede at investere i.

Norske aktier anbefalinger

Nedenfor finder du alle de bedste Norske aktieanbefalinger der alle kan handles kurtagefrit på eToro. Du kan indsætte helt ned til 325 kr. på din konto eller prøve deres gratis demo og se hvor god du er til at handle med norske aktier.

Køb Norske aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

1. Norske Aktie Aker

Virksomheden har en stærk tilstedeværelse i Norge og er også en stor spiller på det internationale marked.

Aker-koncernen opererer i følgende sektorer: efterforskning, produktion, raffinaderiservice, raffinering og markedsføring, offshore. Selskabets kerneaktivitet er petroleumsrelaterede aktiviteter. Det har hovedsæde i Oslo og er noteret på Oslo Børs under tickeren AKER.

Med et afkast på 104,77% har dette været en fantastisk investering i 2021 indtil videre. Deres P/E Ratio er stadig også “kun” på 26,4, hvilket betyder aktien ikke er meget overvurderet.

Aker er et internationalt værft og en offshore borentreprenør. Selvom virksomheden primært producerer olierigge, producerer det også andre produkter såsom naturgaskibe og maritime løsninger.

Aker er en international industriel virksomhed med 186.000 ansatte i 60 lande. Som global leder har Aker været i stand til at levere bæredygtige løsninger til udvikling af vedvarende energikilder, hvilket har ført til overgangen fra olie og gas til vedvarende energi. Du kan læse mere om hvordan Aker BP vil forbedre deres miljø indsater her.

Disclaimer: Tidligere resultater er ikke en indikation på fremtidige resultater

Norske aktie, norske aktier, AKER aktie

2. Norske aktie – Equinor Aktie (tidligere Statiol)

Norske aktier, norsk aktie, equinor aktie

Equinor er et norsk multinationalt energiselskab, der leverer løsninger til kunder over hele verden. Det blev grundlagt i 1972 og har hovedsæde i Stavanger. Virksomheden driver 85 produktions- og raffineringsfaciliteter og beskæftiger cirka 12.000 mennesker.

Equinor har en lang historie med innovation og miljøansvar. En af de mest bemærkelsesværdige innovationer var den første kommercielle implementering af CO2 -separation på et oliefelt i 1996, hvilket førte til udviklingen af CO2 -fangst- og lagringsteknologi (CCS).

Equinor -aktien er noteret på Oslo Børs samt andre børser rundt omkring i Europa, herunder London Stock Exchange, Frankfurt Stock Exchange, Euronext Paris, Copenhagen Stock Exchange, Stockholm Stock Corporation, Helsinki Stock Exchange samt Abu Dhabi Securities Market. I oktober 2021 havde Equinor en markedsværdi på 740,5 mia kr. hvilket gør dem til det største norske selskab.

3. Norske aktie – Aker Solutions

Aker Solutions er et globalt offshore olie- og gasselskab med

Virksomhedens aktiviteter i Norge er fokuseret i Nordsøen. De vigtigste feltområder, hvor Aker Solutions opererer, er Ekofisk, Mariner, Gullfaks, Valhall og Oseberg. Ud over Norge opererer virksomheden i Brasilien, Indien, Qatar og Italien.

Aker Solutions -investeringssagen udforsker det globale olie- og gasmarked og analyserer, hvad Aker Solutions kan tilbyde. Virksomheden er en førende leverandør af udstyr til energiindustrien med aktiviteter i over 50 lande. De er bedst kendt for deres produktionsplatforme, offshore borerigge, flydende produktionssystemer, undersøiske produktionssystemer og oliefelttjenester.

Aker Solutions er steget hele 120,65% i år!

Tidligere resultater er ikke en indikation af fremtidige resultater.

Aker solutions aktie, norske aktier, norsk aktier, norske aktier anbefaling

4. Norske aktier – DNB akier

DNB Aktie, norsk aktie, norske aktier

DNB er Norges største bank, og den leverer en bred vifte af finansielle produkter og tjenester til sine kunder. Uanset om du leder efter en opsparingskonto, et realkreditlån, en forsikring eller pension, kan DNB tilbyde dig den rigtige rådgivning, der er skræddersyet til din økonomi.

Derudover har de DNB Equity som er en virksomhed, der investerer i virksomheder med potentiale til at generere højere afkast. De søger i øjeblikket investeringsmuligheder i virksomheder, der vil have indflydelse på menneskers liv. Virksomheden leder efter partnere, der er forpligtet til at opnå topkvalitet i alt, hvad de gør.

DNB er Norges andenstørste virksomhed og den største finansielle enhed i hele Norge og kan altså betrages som Norges JP Morgan.

5. Norske aktier – Gjensidige Forsikring aktier

Gjensidige Forsikring er et norsk forsikringsselskab, der blev grundlagt i 1864. Virksomheden fungerer som gensidigt forsikringsselskab og har mere end 1.000.000 medlemmer. I 2020 havde Gjensidige forsikring en omsætning på 31,93 mia. kr. og heraf en overskud på 6,64 mia. efter skat.

Gjensidige Forsikring tilbyder også forsikringer til det danske marked og er selv den udbyder jeg foretrækker, da de har den bedste dækning til den laveste pris efter min mening.

Gjensidige aktien har haft en turbolent år i 2021 og er kun 0,74% oppe i år med en P/E ratio på 14,89 er den dog ikke særlig dyr at samle op på nuværende tidspunkt.

Det kan være en god tilføjelse til den konservative portefølje ligesom bankaktier og lignende.

Gjensidige forsikring aktie, norske aktie, norsk aktie, norske selskaber

6. Norske aktier anbefaling – Norsk Hydro Aktie

Norsk Hydro virksomhedsprofil, Norsk Hydro Historie, Norsk Hydro fremtid, Norsk Hydro ASA, Norsk Hydro forretning

Norsk Hydro ASA er et norsk multinationalt olie-, gas- og aluminiumsselskab med hovedsæde i Oslo, Norge. Det er en af de største virksomheder i verden efter omsætning.

Norsk Hydro ASA blev grundlagt i 1905 og beskæftiger sig med produktion og levering af aluminiumoxid og aluminium over hele verden. Norsk Hydro ASA har hovedkontor i Oslo i Norge. Virksomheden er børsnoteret på Oslo Børsen med tilhørende aktiekode NHY.

Norsk Hydro steg hele 153,38% i år grundet mangel på aluminium verden rundt og derved blev deres produktion hurtigt meget mere værd på kort tid. Den handler stadig på en P/E ratio på 12,89, hvilket er relativt lavt og kunne være en god industriel value aktie at tilføje til sin portefølje.

7. Norsk lakse aktier – MOWI Aktie

Marine Harvest ASA blev grundlagt i 1965 og har hovedkvarter i Bergen, Norge. Fiske- og skaldyrsfirmaet er verdens største leverandør af opdrættede atlanterhavslaks – og opfylder en femtedel af den globale efterspørgsel. Marine Harvest er repræsenteret i 25 lande og producerer en linje af mærker, herunder Pieters, Rebelfish, Sterling, Supreme Salmon, Kritsen og meget mere. I 2017 havde selskabet en omsætning på EUR 3,6 mia. MHG. OL-aktier er noteret på børsen i Oslo og handles også på det amerikanske OTC-marked.

MOWI-aktien er specielt interessant til dem der gerne vil investere i norske lakse aktier og kan se potentialet i en autentisk norsk lakseproducent. Aktien er steget hele 30,63% i år og handles på en PE-ratio på 22.24.

Norske lakse aktier, norske lakse aktie, norske lakse anbefaling

8. Norske aktier – Telenor Aktie

telenor aktie, norske aktier, norsk aktie

Telenor ASA blev grundlagt i 1855 og har hovedkvarter i Fornebu i Norge. Teleselskabet opererer på tværs af Skandinavien, det centrale og østlige Europa og Asien og leverer mobile kommunikationstjenester, fastnetkommunikationsløsninger og tv-tjenester. Virksomhedens indtægter nåede i 2017 NOK 112 milliarder. I april 2018 udgav Telenorkoncernen sine finansielle resultater i første kvartal af 2018 og rapporterede et frit cashflow på NOK 2,6 milliarder. Telenor er et internationalt teleselskab med aktiviteter i Skandinavien, Østeuropa og Asien. Hovedkontoret ligger i Fornebu, Bærum.

Telenor har haft et skidt år og er faldet med -8,09% og handles på en PE-ratio på 18,01. Vi ved selv hvordan Telenor har været en større spiller på det danske telefonmarked, men grundet øget konkurrence har de også mistet markedsandele i Danmark.

9. Norske Aktie – Adevinta aktie

Adevinta blev grundlagt i 1993 i Oslo og er det fjerde største selskab i Norge efter markedsværdi. Det er et holdingselskab, der primært investerer i skibsfart, turisme og energi. Adevinta er den nyeste tilføjelse til de store spillere i Norge og blev børsnoteret i 2019 og er nu den fjerde største virksomhed i Norge efter markedsværdi.

Adevinta er en ebay -listetjeneste, der hjælper sælgere med at administrere deres fortegnelser og transaktioner. Adevinta giver sælgere mulighed for at foretage ændringer, spore produkter, redigere beholdning, organisere fotos og meget mere.

Adevinta aktie, norske aktier, norsk aktie

10. Norske aktier – Norwegian Air Shuttle

Norwegian aktien har været igennem en turbolent periode siden udbruddet af pandemien og har derfor udvanndet deres aktie af flere omgange for at skabe kapital til at kunne bevare virksomheden ved at dække deres enorme omkostninger. Det ser derfor utroligt grimt ud når grafen siger -85,64%, men det er på baggrund af en lang udvanding af aktien, hvilket betyder at der er blevet udstedt flere aktier.

Altså havde du købt 1 norwegian aktie for 1 år siden ville du have 4 nu. Spørgsmålet er om de kan overvele og vil være konkurrencedygtige igen i 2021 og 2022. Med flere og flere vaccinerede kunne det godt ligne et rigtigt fornuftigt år for Norwegian Airlines aktien i 2022

Norske Olie Aktier

De norske olieaktier er nogle af de bedste investeringsmuligheder for dine penge. Norge er den tredjestørste olieproducent i verden og har dokumenterede reserver, der vil vare mindst 50 år. Dette gør det til et glimrende sted at investere i oliebeholdninger. Vi har gennemgået nogle af de største spillere så som Equinor, Aker og Norsk Hydro der alle har en stor andel af den norske olieproduktion.

Norske Lakse Aktier

Den norske laksindustri er en af verdens største producenter af vild laks. Norge har mere end 40.000 laksebrug, der årligt producerer over 600.000 tons fisk. Industrien beskæftiger cirka 30.000 mennesker og bidrager betydeligt til Norges eksportindtægter.

Den absolut bedste lakse aktie vil nok være MOWI (Marine Harvest ASA), da de er den absolut største globale spiller og derved vil du være sikker på at de nok skal udnytte deres economies of scale i deres produktion.

Den norske lakseindustri er den største af sin art med en eksport steget med mere end 30% siden 2006. Der er forskellige årsager til denne vækst, men de tre bedste er øget efterspørgsel efter skaldyr globalt, forbedrede produktionsmetoder og bedre kvalitet af norsk laks.

Norske lakse aktier findes i mange former over hele landet, hvor selv de mindste byer har adgang til en eller anden form for denne velsmagende fisk. Det er dog vigtigt at huske, at ikke alle lakse aktier er skabt ens. Nogle kan være billigere end andre, men de kan også være mindre bæredygtige eller usunde. Derfor er det vigtigt, at forbrugerne foretager deres research, før de køber et produkt eller en service, der er relateret til produktion af laks.

Leave a Reply