Value aktierAktieanbefalingerGrowth aktier

Er en investering i Norwegian aktien en god investering i 2021?

By 11/12/2020May 12th, 20226 Comments

Investering i Norwegian Air Shuttle ASA (NWARF) eller Norwegian aktien på nuværende tidspunkt kan betragtes som en mulighed såvel som en meget dårlig bevægelse, afhængigt af hvilken børsekspert, du taler med.

Norwegian aktier, Norwegian Airlines Aktie, Norwegian air shuttle akite

Den 10. August udstedte selskabet yderligere 905 mio. nye aktier. Som følge heraf faldt Aktien med 50 % af dens værdi en måned før.

Opdateret: 29/09/2021

NWARF-aktier er langt nede efter den nye udstedelse af aktier den 10. August 2020.

Yderligere to nye aktieudgivelser blev planlagt til 9. Oktober og 9. December 2020.

Siden begyndelsen af gælden til aktieplanen er antallet af Norwegian aktier steget fra 164 mio. til 3,6 mia.!

Investering i NWARF vil kræve omhyggelig evaluering, tålmodighed og nerver lavet af stål på vegne af den potentielle investor, fordi du kan miste det hele. Eller du kan score stort, hvis du tror, at fremtiden ser lys ud for flyselskabet.

Køb Norwegian aktier
Køb aktier til 0 kr. i kurtage
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Fly aktier under COVID-19 pandemien

Negative begivenheder i verden sender traditionelt alle flyselskabernes lagre til at falde, blot for at komme sig og vokse igen på et senere tidspunkt, når der er sket en genopretning. Flyselskabets lagerbeholdning blev ændret til lavkonjunktur efter 9/11, blot for at klatre op til nye højder år efter.

Så landede kronavirus pandemien, og flyselskabets lagre tog et dyk igen.

Norwegian’s aktien er på nuværende tidspunkt omkring den laveste værdi nogensinde.

Hvordan hjalp COVID-pandemien Norwegian Air med at omplacere sig selv til fremtidig fortjeneste?

Den Norwegian Air var allerede i overlevelses- og reorganiseringsmode, navnlig siden 2019, længe før COVID-19 ankom.

Utroligt nok spekulerer mange flyanalytikere på, at tidspunktet for pandemien hjælper flyselskabets plan med at gå fra overlevelse til profit i fremtiden!

Men hvordan?

 • Den pandemisk drevne parkering af fly, der nedlægger medarbejdere, og urentable rutenedsættelser (dyre brændstof- og arbejdsomkostninger) gjorde det muligt for Norwegian Air hurtigt at reducere driftsomkostningerne til et absolut minimum. Pandemien skete på et tidspunkt, hvor der var størst behov for omkostningsbesparende løsninger. Luftfartsselskabet var i stand til at skære ned på udgifterne uden at blive oversvømmet af konkurrenter, der ellers ville have erstattet det Norwegian rutenystem.
 • Pandemien gør det muligt for flyselskabet at gennemføre en gradvis og langsom genopretning, der dukker op som et slankere flyselskab, og som er langt mere tilbøjelig til at opnå overskud i fremtiden.
 • Den nye administrerende direktør, Jacob Schram , havde lige taget roret i Norwegian Air, da pandemien ramte. Schram er en meget dygtig problemknuser, der ikke er bange for at gennemføre aggressive forretningsskridt for at få sit flyselskab til gradvist at trives i overskud, efter at COVID-pandemien er forbi.

Hvordan køber du aktier? Læs mere her

Norges enorme gældsovergang til egenkapital

En del af selskabets omstrukturering krævede, at der skulle veksles gæld for nyligt udstedte aktier.

Som følge heraf blev hver enkelt aktionærs aktier fortyndet meget.

Kan NWARF pr. aktieværdi stige til gamle niveauer, da der er flere aktier derude nu end nogensinde før?

Det bør afhænge af, hvor godt Norwegian klarer sig i fremtiden. Det sker ikke fra den ene dag til den anden, men det kan være en overvejelse, som en investor, der er risikohaver, gerne vil udforske.

Formindskelse af fortynding og værdi

Den 26. Maj 2020 udstedte Norwegian Air Shuttle 12.000.000 nye aktier, som blev fordelt ved en privat placering. Her er, hvad Reuters/NASDAQ havde at sige: Norwegian Air om at sælge nye aktier med næsten 80 % rabat.

Yderligere gæld til aktieemissioner og fortyndinger fortsætter.

Hvad de fremtidige aktiekurser vil være ukendt. Hvad nu, hvis de nye samlede aktier skulle nå den samme markedsværdi, som vi så før krisen ramte?

Potentialet ved at investere i Norwegian aktien nu

Norwegian Air Shuttle ASA handler på NASDAQ under symbolet NWARF.

NWARF-aktie Seneste 5 år (juli 2020)

Så skal du købe Norwegian Aktien nu?

Faktum er, at selv de dygtigste fagfolk på markedet i verden er usikre på fremtiden for det Norwegian luftlager. NWARF har en blanding af anbefalinger fra børseksperter, med stort set en delt mening om, hvorvidt man skal købe, beholde eller sælge aktierne.

Værdien af NWARF-aktier kan dog øges enormt. Samtidig har værdien også mulighed for at falde permanent.

Ingen kan forudsige, hvor lagerværdierne vil være, lad os sige om fem til otte år fra nu. Folk kan analysere bestande til døden. Alligevel er der sket behagelige (og ubehagelige) overraskelser før.

Meget lav investering pr. aktie med potentiale af enorme afkast

Forudsat at flyselskabet ikke erklærer konkurs eller likvidering i fremtiden, tror jeg personligt, at investering i Norwegian luftlager er en god investering. Dette til trods for en stor risiko for den Norwegian investering.

Hvis du køber NWARF-aktier, bør du dog kun overveje at indsætte et investeringsbeløb, der ikke vil ødelægge dit økonomiske velbefindende, hvis flyselskabet svigter. På den måde kan investeringsrisikoen være værd at tage.

Afhængigt af hvor meget du investerer belønningerne kan have potentialet til at opnå et solidt overskud på så lidt som 5-8 år!

Norwegian aktie investeringsscenarier

I dette scenarie, lad os sige, at du beslutter at investere i 25.000 aktier af NWARF til en aktuel købspris på USD .190 (19 cent) pr. aktie. Det ville købe NWARF-aktier til en værdi af $4.750.

NWARF ved afslutningen af handelen den 7. August 2020. Der blev udstedt yderligere 905 mio. aktier den 10. August, hvilket fortsatte den ekstremt omskiftelige tendens.

Da du er en (meget) patient investor, skal du derefter læne dig tilbage og overvåge dine aktier.

Du vil ikke se, at din investeringsværdi stiger på noget tidspunkt. Kritiske faktorer, såsom udstedelse af nye aktier (alvorlig fortynding), Norwegian forretningsplan og korona-pandemien, holder styr på flyselskabets evne til at overleve og får derefter succes.

Værdien af NWARF-aktier ved begyndelsen af coronavirus-pandemien

 • Den 12. Februar 2020 var en NWARF-aktie til en værdi af $ 4,509. Hvis det var i dag, ville din investering på 25.000 kr. være 112,725 værd.

Den 4. April 2020 støttede de Norwegian flyaktionærer flyselskabets overlevelsesplan, som oprindeligt blev udarbejdet længe før pandemiens hit.

I denne plan blev der ved udstedelse af nye aktier i selskabet skabt en meget tiltrængt egenkapital.

95% af vælgerne støttede konverteringen af omkring 12,7 milliarder Norwegian kroner (NKR) i gæld (ca. 1,36 milliarder amerikanske dollars) til aktier, udstedt som nye aktier.

 • Den 14. April var aktien faldet til $.498 en aktie. Dette skyldtes en forværring af luftfartsselskabets krononavirus-krise samt udstedelse af yderligere aktier og uro blandt aktionærer, der skulle indgå en aftale.

Hypotetiske NWARF aktie værdi i fremtiden

Et år fra nu af

Når pandemien er over din aktiekursværdi bør stige, hvis flyselskabet kan undgå konkurs eller likvidation. Men lad os gå i banken på Norges valg af en langsom og stabil proces for at gå fra overlevelse til profit.

Så lad os antage, at aktiekursen er op til $1,25 på et år fra nu.

Hvis det sker, vil din investering på 25.000 aktier være $ 31.250værd.

5-8 år fra nu

Hurtigt frem 5-8 år. Lad os sige, at Norwegian Air klarer sig godt. Lad os se på tre forskellige scenarier:

 1. Din aktiekurs er steget til $6 pr. aktie. Din investering i NWARF er nu $ 150.000 værd.
 2. Din aktiekurs er steget til $ 15 pr. aktie. Din investering i NWARF har nu en værdi af $375.000.
 3. Eller, i et bedste tilfælde, en vision, som nogle eksperter anser for uopnåelig, din aktiekurs er steget til det sted, hvor NWARF blev prissat den 7. September 2015, til $ 45,28 pr. aktie. Din investering i NWARF  er nu $ 1.132.000 værd.

Men vil NWARF nogensinde nå $45.28 igen? Det kan kun være tid.

Er investering i Norwegian Aktien risikoen værd?

Det er kun dig , der kan beslutte, om du skal investere i Norges stolte Viking-flyselskab. Nogle pessimister frygter stadig, at flyselskabet ikke vil overleve på lang sigt. Optimisterne mener dog ikke, at flyselskabet på nogen måde vil svigte.

Flyselskabet vil følge sin nye og metodiske vej mod profit, så snart pandemien er forbi.

Dertil kommer, at selve infrastrukturen i Norge har brug for Norwegian luft. Dette er en stærk holdning til nogle mennesker i den Norwegian regering såvel som det Norwegian folk.

Norwegian steg 40% den 10. December efter den sidste aktieudstedelse og ser meget tyrefægtered ud med COVID-19 vaccinationer.

Læs mere om Norwegian investorrelationer

6 Comments

 • Nicklas says:

  Hej,

  Jeg står over for at ville investere i Norwegian og har da to valgmuligheder: NAS.OL eller NWARF.
  Du refererer til NWARF, men hvad er forskellen på de to aktier, og hvorfor skal man investere i den ene frem for den anden?

  Tak!

  Mvh Nicklas

  • Hej Nicklas,

   Forskellen på NAS.OL og NWARF er at NAS.OL er nomineret i NOK imens NWARF er nomineret i USD.
   Derfor skal du beslutte dig for om du tror på at kursen på NOK vil være stærkere end USD.
   Jeg holder personligt mest af USD nomineret aktier for overblikket skyld i min portefølje.

   Mvh. Anders

 • Nicklas Møberg Nielsen says:

  Hej
  Hvordan kan det være at værdien af aktien steg ca. 100 gange midt i december, og ser du stadig aktien som en god investering?
  Pft.
  Mvh Nicklas.

  • Hej Nicklas,

   Jeg formoder du snakker om ticker symbolet NWARF som er den dollar nomineret aktie for Norwegian Air Shuttle (NAS.OL) er den NOK nominerede aktie.
   Grunden til den store stigning i kursen på NWARF d. 18 december skyldtes at selskabets aktionærer godkendte torsdag d. 17 december en aktieemission på op til fire milliarder norske kroner, hvilket svarer til 2,8 milliarder danske kroner.
   Hvis du derimod samtidigt kigger på NAS.OL d. 17 til 18 December vil du se et drastisk fald i kursen.

   Om Norwegian forbliver en god investering i 2021 er afhængigt af din risikovillighed og samlet portefølje.

   Skriv endeligt hvis du har andre spørgsmål.

   Held og lykke med dine investeringer 🙂

   Mvh. Anders

 • Christian Jensen says:

  Hej, hvad mener du om det der er sket med Norwegian i dag?
  Jeg har selv investeret i dem i foregårs med håb om en lys fremtid for dem, nu kan jeg læse mig frem til at NAS svigter deres kunder og deres 52 kr aktie kan gå ned til 8 kr meget snart. Jeg ved ikke om jeg har kolde fødder, men jeg ønsker at hører dit forslag på hvad deres fremtid er som det ser ud nu?

  • Hej Christian,

   Aktiemarkedet er spekulativt og ingen kan forudse om det går op eller ned. Jeg syntes kun du skal påtage dig den risiko du kan holde til og hvis Norwegian Airshuttle er for risikopræget er det nok en fin idé at købe noget andet du kan “købe og glemme” – det giver dig ro i maven og er også en bedre langsigtet investeringsstrategi.

   Mvh. Anders

Leave a Reply