Growth aktierAktieanbefalinger

Pfizer aktie og BioNTech aktie analyse: En rentabel vaccine i 2021?

By 25/12/2020May 11th, 2022No Comments

Pfizer aktien og BioNTech aktien Oversvømmede markederne med en stærk bølge af optimisme i november, da den amerikanske medicinalproducent meddelte, at deres Covid-19-vaccine var effektiv i 90% af tilfældene i en lille del af de kandidater, der var en del af virksomhedens fase 3 kliniske forsøg.

Nyheden om en coronavirus-vaccine pressede brede markedsindeks over hele verden sammen med råvarer og andre risikable aktiver op for at lægge betydelige gevinster på en enkelt dag i mandags, mens Pfizeraktierne hoppede 7,7 pct. sammen med BioNTech aktier, som lukkede dagen 14 procent højere i nyhederne.

Pfizer Aktie, BioNTech Aktie, Pfizer Aktier, BioNTech aktier

Hvad handlede Pfizers Vaccine nyhed om?

Nyhederne om Pfizer-vaccinen, som ingen andre end virksomhedens formand og administrerende direktør dr. Albert Bourla har annonceret, viste, at i en lille foreløbig analyse foretaget med 94 kandidater, der har testet positiv for Covid-19, testene viste, at 90 procent af de patienter, der modtog vaccinen, havde en stærk immunreaktion på virussen, hvilket betyder, at de ikke var inficerede.

Disse resultater blev betragtet som en meget positiv udvikling i bekæmpelsen af virussen det har medført næsten 1.300.000 dødsfald indtil nu i år, som forskere fra hele verden allerede har sagt, at deres bedste håb var en vaccine, der viste en effektivitet på omkring 75 procent, mens andre sagde, at den ville være i overensstemmelse med 50-60 procent.

Den amerikanske medicinalproducent Pfizer og Tysklands BioNTech har arbejdet sammen i vaccinens udviklingsproces, og de vil dele overskuddet fra salget af behandlingen, når den er godkendt af regulatorer over hele verden, herunder de amerikanske FDA (Food and Drugs Administration).

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Hvor meget står Pfizer og BioNTech for at fremstille af vaccinen?

Ifølge estimater fra den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley står virksomhederne til at gøre omkring $13 mia. (£9,9 mia., €11 mia.) kombineret næste år ved at sælge vaccinen, hvilket betyder, at de hver især vil få omkring $6,5 mia. hver, hvis disse skøn viser sig at være sande.

Prisen for hver dosis forventes at være omkring $20 i USA, og der vil være behov for to doser for at garantere det højeste immunitetsniveau.

For at sætte denne salgskanal i sammenhæng var Pfizers salg sidste år næsten $52 mia., Det betyder, at vaccinen kan øge den farmaceutiske gigants toplinje med ca. 10 procent, mens påvirkningen af virksomhedens bundlinje er svær at anslå blandt de økonomiske og driftsmæssige kompleksitet i en multinational virksomhed som Pfizer.

I den forbindelse vil analytikerne med kort varsel vende tilbage til deres Pfizeraktiekursprognose for at inkorporere den effekt, som en effektiv vaccine – muligvis den mest effektive indtil nu – ville have på Pfizeraktieprisen.

Eventuelle efterfølgende prismålstigninger kan resultere i betydelige opadrettede effekter for aktieet med relativt kort varsel.

 BioNTech havde i mellemtiden en samlet omsætning på næsten 109 mio. euro sidste år, hvilket ville gøre det muligt at udvikle en effektiv Covid-19-vaccine sammen med Pfizer, som var en hjemmebane for det tyske biotekselskab.

Når det er sagt, værdiansættes virksomhedens egenkapital til $27 mia. i øjeblikket, hvilket er omkring fire gange så stort et salgsbeløb, som vaccinen ville bringe næste år ifølge Morgan Stanley’s skøn.  Udover det mistede BioNTech 179m € sidste år.

Pfizer aktie outlook

Set ud fra et teknisk synspunkt viste prisaktionen i mandags, at markedsaktørerne var tilbageholdende med at skubbe Pfizeraktierne over $ 42-mærket. Selv om aktien flyttede til disse niveauer i løbet af dagen, afregnede prisen nedenfor, mens den lukkede ved $38,5, svarende til 8,3 procent under mandagens intradag-diskant.

Dagens prisaction fyldte også en del af mandagens bullish gab, hvilket ikke nødvendigvis er en god ting. De følgende sessioner vil sandsynligvis fortælle os mere om, hvor aktierne kan være på vej hen, da opfyldelsen af hele denne kløft kan betyde, at markedsaktørerne endnu ikke køber hele vaccinedebatten.

I mellemtiden har virksomhedens administrerende direktør i andre nyheder om Pfizer covid-vaccine efter sigende solgt i alt $5,6 mio. af virksomhedens aktie samme dag, som han offentliggjorde denne vaccinemeddelelse, selv om den administrerende direktør stadig ejer i alt 81.812 stk. af medicinalvirksomheden, vurderet til ca. $3,15 mio. baseret på dagens slutkurs.

Ifølge den finansielle dataudbyder Koyfin ligger Pfizers 12-måneders konsensusmål i øjeblikket på 42,3 USD, mens den amerikanske medicinalproducent handler med 13 andele af indtjeningen i de næste 12 måneder. Pfizer havde sidste år en nettoindtægt på 16,27 mia. dollar, hvilket resulterede i en indtjening pr. aktie på 1,65 dollar.

BioNTech aktiekursprognose

BioNTech aktier brød med succes over deres modstand på $105 i marts og juli, med prisen på aktien, der lukker mandagens session lige over dette mærke, mens firmaets amerikanske depositarindleveringer (ADR) har klaret sig højere end $109 i de sidste to sessioner.

På dette tidspunkt skal investorerne være opmærksomme på, at det eneste element, der støtter en sådan skyhøj værdiansættelse for BioNTech, er en effektiv vaccine, der giver betydelige indtægter for virksomheden.

Enhver BioNTech aktienyhed, der sætter spørgsmålstegn ved denne omsætningsstrøm, kan resultere i et alvorligt fald i aktiekursen.

Desuden er den faktiske omsætning fra vaccinen også en faktor, der skal analyseres grundigt, da den aktuelle BioNTech aktieprognose – som den, jeg nævnte tidligere fra Morgan Stanley – antager en masse “ifs”, mens virkeligheden af tingene kan være helt anderledes end disse forventninger.

Det er også værd at bemærke, at de sidste tre gange, hvor BioNTech aktier har set en overkøbt RSI, er opsvingene blevet mødt af skarpe afhændelse, da markedsaktørerne tog overskud efter det indledende momentum begyndte at falme.

Konklusion om Pfizer og BioNTech aktier

Der er et gammelt ordsprog i Wall Street, der lyder: “Køb rygtet, sælg nyhederne”.

Vaccinernes overskrifter pressede prisen på vækstlagre, som f.eks. inden for teknologi- og sundhedssektoren, i måneder efter at de gjorde oprør mod deres lavkonjunkturer i marts.

Nyheden fra Pfizer er nu potentielt en realitet på disse “håb”, det betyder, at aktier kunne gøre præcis det modsatte af, hvad de fleste ville forvente, da disse nyhedsrapporter allerede var prissat i og markedsaktører kunne nu “sælge nyhederne”, som de har været “købe rygtet” i et stykke tid.

Med det i tankerne, selvom vaccinen endnu ikke er en aftale, kan markedsaktørerne forberede sig på at vende sig til den næste “vækst”-sektor nu, mens de lurede lagre, der har givet stærke gevinster under pandemien, da de har en lille fordel.

Følg med i de seneste nyheder om Pfizeraktien, og opbyg din egen BioNTech aktieprognose med de nyeste nyheder. Alt i alt er der stadig mange vacciner som Pfizer vil sælge i 2021 og en stigning på 10% på bundlinjen alene fra ét produkt er en massiv vækst for den store gigant og 2021 ser derfor ud til at blive et godt regnskabsår for Pfizer og BioNTech.

Mere inspiration til andre investeringer:

Leave a Reply