InvesteringInvestering For Begyndere

Sådan investerer du 5000 kr.

By 15/05/2021September 29th, 2021No Comments

Store ting kan have en små begyndelser: 5000 kr. er nok til at åbne en konto og begynde at investerer i aktier.

Hvis investering føles som et spil for de rige, er det ikke kun fantasi: Mange investeringer er mest rettet mod de rigeste. Men der er masser af måder at investere på med et mindre beløb som 5000 kr.

Når alt kommer til alt, kan en regelmæssig investering af de mindre portioner over en lang tidshorisont måske være den bedste vej til at opbygge velstand – især hvis du ikke har et høj rente lån til en dyr bil eller hus, så vil din første prioritet at få afdraget på disse lån da de påvirker dit afkast negativt.

Med billige investeringsplatforme og copy-trading kræver et lavt minimum, er det muligt for alle at komme i gang. Her er fem overvejelser du bør have når du investerer 5000 kr.

“Har du 5000 kr.? Lær, hvordan du investerer i aktier

1. Vælg en investeringskonto

Hvis du ikke allerede sparer til din pension er det kedelige svar at det nok er det bedste sted at starte. En Ratepensionskonto giver dig 57.200 kr. i fradrag. Et fradrag er penge du kan trække fra din skat, så betragt det som ”gratis” penge du kan investere, dvs. hvis du indbetaler ca. 5000 kr. hver måned af din månedsløn til din ratepension sparer du disse penge op i stedet for at betale dem i Skat, som jo er penge du ikke får noget personligt ud af direkte.

Styr på din pension?
Hvis du har fuldt styr på din pension eller har andre langsigtede mål med dine penge kan du i stedet åbne en Aktiesparekonto. Dette er en all-purpose konto med særlige skattefordele, hvilket betyder du kun bliver beskattet 17 % af dit afkast og du må indbetale op til 100.000 kr. årligt. Det er en mere fleksibel løsning for dem som gerne vil handle mere aktivt med deres penge og have flere likvide midler, da en ratepension først må udbetales ja… når du er pensioneret.

“Vil du sammenligne muligheder? Se vores komplette liste over de bedste online investeringsplatforme for begyndere.

2. Vælg mellem hands-on eller hands-off investering

Søgte du på Google for at få gode råd om investering, fordi du mener, at 5000 kr. ikke er nok penge til at få professionel hjælp? Det er ikke tilfældet. Hvis det, du virkelig ønsker, er nogen, der investerer disse penge for dig, bør du overvejer copy trading.

Nørd tip: Hvis du vil få dine penge til at vokse, skal du investere dem. Lær de grundlæggende ting, hvordan du bedst når dine mål, samt planer for at investere visse beløb, fra små til store. Læs mere om, hvordan du investerer penge »

Copy trading vil opbygge en investeringsportefølje for dig baseret på oplysninger, du deler som dine mål og risikotolerance. De er en af de bedste måder at investere et lille beløb på. Det er fuldkommen gratis og du kan finde professionelle investorer som passer til din risikovillighed og kan give dig en afbalanceret portfølje.

» Se vores bedste valg for copy trading

Hvis du hellere vil lære, hvordan du investerer disse penge, så du kan gøre det selv fremover, læs videre for at få de bedste strategier.

3. Gør det selv-investor? Brug provisionsfri ETF’er

Hvis du hellere vil bruge disse penge til at lære, hvordan du investerer, så du selv kan gøre det fremover, er det også en god strategi. Men det er svært at købe nok individuelle aktier med 5000 kr. til at sprede pengene tilstrækkeligt. Diversificering er vigtig, fordi den spreder din investering – når en investering går ned, kan en anden gå op og afbalancere tingene.

Angiv børshandlede fonde. ETF’er er en slags gensidig fond, hvilket betyder, at du kan købe en række forskellige investeringer i en enkelt transaktion. For ETF’er er investeringerne i fonden beregnet til at spore et indeks, som Standard & Poor’s 500. Når du køber en S&P 500 ETF, skal den nøje afspejle S&P 500’s ydeevne. Mange mæglere, især dem, der er rettet mod nye investorer eller pensioneringsinvestorer, tilbyder en liste over provisionsfrie ETF’er, der kan handles uden omkostninger.

“ETF’er er et særligt godt valg, hvis du har et mindre beløb at investere”

ETF’er er et særligt godt valg, hvis du har et mindre beløb at investere: De handler gennem en børs som en aktie; som sådan købes de til en aktiekurs. Du kan få et par ETF’er og være ret godt diversificeret for 5000 kr. Fremtidige investeringer kan øge denne diversificering yderligere. Hvad er det for noget? Da ETF’er handles som et aktiebeløb, kan de være underlagt mæglerhandler provision, som hurtigt kan spise til det beløb, du har til rådighed til at investere.

4. Hold kontanter investeret i 5 år eller mere

Penge, du har brug for til et økonomisk mål i de næste fem år, bør slet ikke investeres, da du ikke har tid til at ride ud af bølgerne af markedet. Penge til et langsigtet mål som pensionering bør investeres. Tiden giver dine penge mulighed for at vokse og hoppe tilbage fra kortvarige udsving på markedet.

Den potentielle gevinst: 5000 kr. investeret med en 7% forrentning i 30 år vil vokse til tæt på 40.000 kr.

“Brug denne information starte en investeringsbesparende vane ved at åbne en konto og automatisk bidrage 1000 kr. eller mere pr. måned.”

Nej, det er ikke et masse penge, men det er otte gange din oprindelige investering. Endnu bedre ville være at bruge dette til at starte en investeringsbesparende vane ved at åbne en konto og automatisk bidrage med 1000 kr. mere pr. måned. Du kan f.eks. åbne en Aktiesparekonto med 5000 kr. og bidrage med 1000 kr. om måneden, og efter 30 år og med en rente på 7 % vil pengene være vokset til 2.745.411 kr. 

Leave a Reply