Investering For BegyndereInvestering

Sådan Investerer Du Penge: En Guide For Begyndere

By 20/05/2021May 12th, 2022No Comments

Det kan virke uoverskueligt at lære hvordan man investerer sine penge, men det er nemmere end du tror, og du kan starte uanset hvor meget du har sparet op.

Sådan investerer du penge: Investeringsguide for begyndere

Mange af eller alle de produkter, der vises her, er fra vores partnere, som kompenserer os. Dette kan påvirke, hvilke produkter vi skriver om, og hvor og hvordan produktet vises på en side. Det har dog ikke indflydelse på vores evalueringer. Vores holdninger er vores egne.

At investere penge på aktiemarkedet er den bedste måde, hvorpå danskere opbygger velstand og sparer for langsigtede mål som pensionering, bolig og lignende. Det at finde den bedste måde at investere sine penge kan føles skræmmende. Det behøver heldigvis ikke at være tilfældet.

Sådan investerer du penge i 5 trin:

 1. Beslut, om du vil have en “gør-det-selv” eller “Administrer det for mig” tilgang.
 2. Identificer dine økonomiske mål, og hvor hurtigt du får brug for de penge, du planlægger at investere.
 3. Vælg den type investeringskonto, du vil bruge Aktiesparekonto, Pensionsopsparing eller et normalt aktiedepot or skattepligtig
 4. Åbn en konto. (Læs vores guide til bedste investeringsplatforme her)
 5. Vælg, hvilke investeringer der passer til din risikolerance (aktier, obligationer, investeringsforeninger, fast ejendom).

Her er oplysninger om, hvordan du med det samme sætter dine penge til at arbejde på den rigtige måde.

“Er du interesseret i at købe aktier? Lær, hvordan du investerer i aktiemarkedet.

1. Beslut, hvor meget hjælp du har brug for at investere

Nedenfor finder du nærmere oplysninger om, hvordan du investerer (fra opstilling af mål til valg af det bedste sted at åbne en konto til valg af investeringsmuligheder). Men hvis gør-det-selv-ruten ikke lyder, som om den vil være din kop te, er der ingen grund til bekymring.

Mange mennesker foretrækker at få nogen til at investere deres penge for dem. Og selvom det tidligere var en dyr løsning, er det i dag ganske billigt – billigt, selv! — at kopiere professionelle investorer takket være fremkomsten af automatiserede porteføljeadministrationstjenester, også kaldet copytrading.

Disse online investorer deler deres investeringer online og du kan kopiere alle deres handler 1-til-1 100% med lav kurtage igennem eToro. Du kan vælge hvor aggressivt du vil investere alt efter din risikovillighed og samtidigt sørge for at have en diversificeret portefølje dannet af en professionel profitabel investor.

“Vil du komme i gang? Se vores anmeldelse af eToro her

Hvis du hellere vil gøre det selv, så lad os fortsætte.

2. Giv dine penge et mål, og sæt en deadline

At finde ud af, hvordan man investerer penge, begynder med at bestemme dine investeringsmål, og hvornår du vil opnå dem.

 • Langsigtede mål: Det universelle mål er ofte pensionering, men du kan også have andre: Vil du have en udbetaling på et hus eller en lækker bil? For at købe din drømmeferie bolig eller tage på en bryllupsrejse om 10 år?
 • Kortsigtede mål: Dette er næste års ferie, et hus du ønsker at købe næste år, en nødfond eller din jule sparegris.

I dette indlæg fokuserer vi i høj grad på langsigtede mål. Vi vil også berøre, hvordan du investerer uden at have et specifikt mål i tankerne. Målet om at få dine penge til at vokse er trods alt et fint mål i sig selv.

Penge til kortsigtede mål bør generelt ikke investeres overhovedet. Hvis du har brug for de penge, du sparer på under fem år, vil copytrading være specielt attraktivt da du forvalter dine penge på kortere tid da de aktivt bliver forvaltet af en professionel trader.

3. Vælg en investeringskonto

Hvis du vil købe de fleste typer aktier og obligationer, skal du have en investeringskonto. Ligesom der er en række bankkonti til forskellige formål – kontrol, besparelser, pengemarked, indskudsbeviser – er der en håndfuld investeringskonti at vide om.

Nogle konti giver skattefordele, hvis du investerer til et bestemt formål, f.eks. pensionering. Husk, at du kan blive beskattet eller straffet, hvis du trækker dine penge ud tidligt, eller af en grund, der ikke anses for kvalificeret af planreglerne. Andre konti er generelle formål og bør bruges til mål, der ikke er relateret til pensionering – den drøm ferie hjem, båden til at tage med det eller en hjem renovering ned linje.

Her er en liste over nogle af de mest populære investeringskonti:

HVIS DU INVESTERER I PENSIONERING:

 • Ratepension: er den mest almindelige form for pensionsopsparing. Når du er gået på pension, og skal have din pensionsopsparing udbetalt, minder den om din faste månedlige løn. Du vælger selv hvor lang en periode, den skal udbetales over. Du kan vælge en periode på mellem 10 – 30 år. Jo længere en periode du vælger, jo mindre vil den månedlige udbetaling være. Du vælger først udbetalingsperioden, når du går på pension.
 • Aktiesparekonto: Siden 2019 har det været muligt at indskyde penge på en aktiesparekonto. Aktiesparekontoen er med til at gøre det nemmere og mere økonomisk attraktivt at investere i aktier. Skattetrykket på en aktiesparekonto er 17% sammenlignet med 27% af de første 54.000 kr. og herefter 42% af alt overskydende gevinst. Du kan indbetale op til 100.000 kr. årligt på din aktie spare konto og igennem årene vil forskellen på skattetrykket have en stor indflydelse på dit afkast

» Se vores anmeldelse af den bedste aktiesparekonto

Hvis du investerer for at nå et andet mål:

 • Momspligtigt regnskab. Nogle gange kaldet ikke-pensionskonti, er dette fleksible investeringsregnskaber, der ikke er øremærket til et specifikt formål. I modsætning til pensionskonti findes der ingen regler for bidragsbeløb, og du kan til enhver tid tage penge ud. Disse konti har ikke specifikke skattefordele. Hvis du sparer på pension, og du har angivet de ovennævnte muligheder, kan du fortsætte med at spare på en beskattet konto.

» Se vores oversigt over de bedste online mæglere

4. Åbn din konto

Nu, hvor du ved, hvilken type konto du vil have, skal du vælge en kontoudbyder. Der er to overordnede muligheder:

 • En online mægler vil give dig mulighed for selv at administrere din konto, købe og sælge en række investeringer, herunder aktier, obligationer, fonde og mere komplekse instrumenter. En konto hos en online mægler er et godt valg for investorer, der ønsker et stort udvalg af investeringsmuligheder, eller som foretrækker at være hands-on med kontostyring. Sådan åbner du en mæglerkonto.
 •  Copytrading på eToro vil du gerne overlade alt investeringsarbejdet til en professionel er copytrading den billigste og sikreste måde at komme i gang med at investere på. Du kan hurtigt finde en investor der matcher dine mål og risikovillighed og komme i gang på under 10 minutter på eToro.

Bare rolig, hvis du bare er ved at komme i gang. Du kan ofte åbne en konto uden en indledende indbetaling. (Se vores udvalg af bedste mæglere for nye investorer.) Selvfølgelig investerer du ikke, før du faktisk har tilføjet penge til kontoen, noget, du gerne vil gøre regelmæssigt for at opnå de bedste resultater. Du kan oprette automatiske overførsler fra din bankkonto til din investeringskonto eller endda direkte fra din lønseddel , hvis din arbejdsgiver tillader det.

5. Vælg investeringer, der passer til din risikotolerance

At finde ud af, hvordan man investerer penge, er at spørge, hvor du skal investere penge. Svaret vil afhænge af dine mål og vilje til at påtage sig mere risiko i bytte for højere potentielle investeringsafkast. Fælles investeringer omfatter:

 • Aktier: Individuelle aktier i virksomheder, som du tror vil stige i værdi.
 • Obligationer: Obligationer giver et selskab eller en regering mulighed for at låne penge til finansiering af et projekt eller refinansiere anden gæld. Obligationer betragtes som fastforrentede investeringer og foretager typisk regelmæssige rentebetalinger til investorer. Hovedstolen returneres derefter på en fastsat udløbsdato.
 • Gensidige fonde (ETF’er): At investere dine penge i fonde – som f.eks. investeringsforeninger, indeksfonde eller fondsbørshandlede fonde – giver dig mulighed for at købe mange aktier, obligationer eller andre investeringer på én gang. Gensidige fonde skaber øjeblikkelig diversificering ved at samle investorpenge og bruge dem til at købe en kurv af investeringer, der er i overensstemmelse med fondens erklærede mål. Midlerne kan forvaltes aktivt, og en professionel leder kan vælge de anvendte investeringer, eller de kan spore et indeks. En Standard & Poor’s 500 indeksfond vil f.eks. have 500 af de største virksomheder i USA.
 • Fast ejendom: Fast ejendom er en måde at diversificere din investeringsportefølje uden for den traditionelle blanding af aktier og obligationer. Det betyder ikke nødvendigvis køb af et hjem eller at blive udlejer – du kan investere i REITs, som er ligesom gensidige fonde for fast ejendom, eller via online ejendomsinvesteringer platforme, som pool investor penge.

Til vækst skal der investeres i aktier og fondsmidler

Hvis du har en høj risikolerance og kan volatilitet i maven, vil du have en portefølje, der primært indeholder aktier eller fondsmidler. Hvis du har en lav risikolerance, vil du have en portefølje, der har flere obligationer, da disse har tendens til at være mere stabile og mindre flygtige. Dine mål er også vigtige i udformningen af din portefølje. Til langsigtede mål kan din portefølje være mere aggressiv og tage flere risici – hvilket potentielt kan føre til højere afkast – så du vil sandsynligvis ønske at eje flere aktier end obligationer.

” Hvis du har en høj risikolerance og kan holde til lidt volatilitet i maven, vil du have en portefølje, der primært indeholder aktier”

Uanset hvilken rute du vælger, er den bedste måde at nå dine langsigtede økonomiske mål og minimere risikoen at sprede dine penge på tværs af en række aktivtyper. Det kaldes aktivallokering. Inden for hver vareklasse vil du også have flere investeringer – det kaldes diversificering.

 • Fordelingen af aktiver er vigtig, fordi forskellige aktivklasser – aktier, obligationer, ETF’er, investeringsforeninger, fast ejendom – reagerer forskelligt på markedet. Når den ene er oppe, kan den anden være nede.  Så hvis du vælger den rigtige blanding, hjælper det din portefølje med at ændre vejret på markederne på rejsen mod at nå dine mål.
 • Diversificering betyder at eje en række aktiver på tværs af en række brancher, virksomhedsstørrelser og geografiske områder. Det er som et undersæt af allokeringen af aktiver.

Opbygning af en diversificeret portefølje af individuelle aktier og obligationer tager tid og ekspertise, så de fleste investorer drager fordel af investering i fonde. Indeksfonde og ETF ‘er er typisk billige og nemme at administrere, da det kan tage kun fire eller fem midler at opbygge en tilstrækkelig diversificering.

Flere ressourcer

Nu kender du det grundlæggende om investering, og du har nogle penge, du vil investere. Har du brug for flere oplysninger? Nedenstående indlæg dykker dybere ned i noget af det, vi diskuterede ovenfor.

Leave a Reply