Pengetips

Sådan sparer du penge: 16 Tips – Spar penge i dag

Spar flere penge op mede disse tips. Find langsigtede besparelser ved at købe smarte tjenester, annullere abonnementer og meget mere. Spar penge i dag med disse tips.

spar penge, sådan sparer du penge, pengetips, budget tips, spar flere penge

Mange af eller alle de produkter, der vises her, er fra vores partnere, som kompenserer os. Dette kan påvirke, hvilke produkter vi skriver om, og hvor og hvordan produktet vises på en side. Det har dog ikke indflydelse på vores evalueringer. Vores holdninger er vores egne.

Du er menneske.  Du vil naturligvis spare flere penge, men det føles ofte ikke godt at skulle mindske dine udgifter.

Heldigvis er der relativt nemme måder at spare penge på – uanset om du vil beskære nogle få eller et par tusinde kr. i dit budget. Du kan eksempelvis nemt spare flere tusinde kr. ved at samle din lån i et samlelån. Indhent tilbud på samlelån på Lånio.dk

16 måder at spare penge på

Vi har samlet 17 dokumenterede måder at spare penge på, lige fra at tilpasse daglige vaner til at reducere månedlige regninger til at foretage langsigtede ændringer.

1. Brug en automatiseret budget-app

Find en app eller bankkonto, der ikke arbejder på at gemme. I danmark har vi desværre ikke adgang til services som Acorn, men et godt alternativ er Spiir der hjælper dig med dit budget.

2. Tæl dine mønter og sedler

Tøm dine lommer hver dag, og begynd at indsamle de ekstra byttepenge. Tag derefter din opkrævning med til banken, og læg den direkte på din opsparingskonto i stedet for din forbrugskonto. Et nemt trick til at bruge færre penge er at bruge kontanter i stedet for kreditkort. Det er sværere mentalt at give slip på kontanter end et hurtigt kontaktløs på kortet.

3. Forberedelse til indkøb af dagligvarer

Et lille stykke arbejde, før du tager til supermarkedet, kan gøre en stor forskel på at spare penge på dagligvarer. Lav en indkøbsliste og følg den slavisk når du står i supermarkedet, så du holder dig til de nødvendige og højst sandsynligt sundere alternativ også.

4. Bestil mindre portioner på restauranter

Vælg færre retter og hold dig til én ret pr. mand i stedet for at gå all in med forretter og dessert.

5. Få rabat på underholdning

Benyt dig af gratis dage på museer og nationalparker for at spare underholdningsomkostninger. Du kan også spørge om rabatter til seniorer, studerende og meget mere.

6. Kortlæg større køb

Time dine køb af større apparater, møbler, elektronik og meget mere i forhold til årlige salgsperioder (Black Friday, januarudsalg osv.). Køb heller ikke noget forhastet. Vent altid en dag eller to, før du køber, for at begrænse spontane køb.

7. Begræns onlineshopping

Gør det sværere at handle online. I stedet for at gemme dine faktureringsoplysninger skal du tvinge dig selv til at indtaste din leveringsadresse og dit kreditkortnummer, hver gang du bestiller. Du vil sandsynligvis foretage færre impulskøb.

8. Lav dine egne gaver

Tag gør det selv-ruten, eller spar penge med billige gaveideer, som f.eks. urtehaver og gavekurve.

9. Sænk din bilbetaling

Refinansiering af dit billån og drage fordel af lavere renter kan spare dig betydeligt i løbet af din låns levetid.

10. Kabel- og internetpakke

Du kan sænke din kabelregning med helt op til 300 kr. måned ved at ændre din kabelpakke. Og du kan spare mere end 7000 kr. over to år ved at samle din kabel- og internettjeneste, afhængigt af din udbyder.

11. Skift dit mobilabonnement

Ændring af din plan er en måde at spare penge på din mobiltelefonregning på, men det er ikke den eneste måde. Hvis du fjerner forsikring på din plan, kan du spare næsten 800 kr. om året pr. abonnement.

12. Overvåg din elregning

Store og små ændringer i dit energiforbrug kan hjælpe dig med at spare hundredvis af år på din elregning.

13. Fokuser på din dyreste gæld først hvis du har gæld

Afbetal din dyreste lån først hvis du har foretaget dig nogle lån, så som forbrugslån, kviklån eller dyre banklån til en bil.

14. Annuller unødvendige abonnementer

Fjern markeringen af indstillingen automatisk fornyelse for alle abonnementer, du ikke bruger regelmæssigt, f.eks. abonnementsbokse eller streamingtjenester.

15. Refinansiere dit realkreditlån

Refinansiering af dit realkreditlån til en lavere rente kan spare dig flere hundrede dollars hver måned. Renter på boliglån er ekstremt lave nu her i skrivende stund og det kan derfor være fordelagtigt at refinansiere dit lån, hvis du ikke allerede har gjort dette.

16. Sæt mål for besparelser

Sæt et specifikt, men realistisk mål. Det kan være “spar 10.000 kr. på en individuel pensionskonto i år” eller “betal min kreditlån hurtigere”.

Implementer pengebesparende tip med et budget

En smart måde at administrere dine penge på – og forhåbentlig holde fast i mere af det – er at følge et budget.

Vi tænker på et budget som en udgiftsplan, fordi det at spare penge ikke betyder, at du helt skal holde op med at bruge penge. Det betyder blot, at du skal prioritere nogle økonomiske mål i forhold til andre.

Vi anbefaler budgettet på 50/30/20 til administration af smarte penge. Afgiv 50 % af din indkomst til fornødenheder, 30 % til ønsker og 20 % til besparelser. Hvis en af dine tildelinger overstiger disse procentdele, skal du foretage nogle justeringer for at tilpasse formlen.

Flere spare tips og budget idéer

Leave a Reply