Pengetips

5 Gode råd til at sænke omkostninger på dine lån

By 25/11/2020November 1st, 2021No Comments


De fleste danskere har optaget en gæld på den ene eller anden måde. Få gode tips til hvordan du kan sænke omkostninger på dine lån. Vi har lavet 5 gode råd der får din økonomi på den rette vej og hjælper dig med at få mere luft over hovedet i hverdagen.

Råd 1 – Skab et overblik over din gæld

Det første du bør gore for at sænke din omkostninger forbundet med dit lån er at danne dig et overblik over præcist hvor mange penge du skylder og hos hvor mange kreditorer. Du kan herfra vælge at prioritere de dyreste lån først (forbrugslån mv.).

Råd 2 – Få samlet din gæld

Du kan stå i den situation at have optaget gæld hos flere kreditorer, som ofte kan blive dyrt da der er forbundet omkostninger med hvert enkelt lån. Et samlelån er en god løsning til at bekæmpe dette.

Et samlelån er et lån hvor du har samlet din gæld, som typisk gør at du kan samle gælden hos forskellige kreditorer til forbedrede lånevilkår. Det gør det samtidigt mere overskueligt at få et overblik over hvor stor din gæld er.

Hvis du har optaget gæld hos flere kreditorer kan du få oprettet et samlelån.

Råd 3 – Undgå lån med faresignaler

Hvis du står i den situation at du er nødsaget til at optage et lån er det vigtigt at du optager det rigtige lån. Der er mange dårlige lån derude og derfor er det vigtigt at man er opmærksom på hvilket lån man optager.

Der er 5 typiske faresignaler ved dårlige lån som er:

  1. Ubestemt løbetid
  2. Høje gebyrer
  3. Dårlig kreditvurdering
  4. Dyr stiftelse
  5. Lån uden omkostninger (gratis i en kort periode og derefter meget dyr).

Du skal derfor altid foretage dig ordentlig research inden du optager et dårligt lån med et af de 5 ovenstående faresignaler lån penge online med Let Lån for at sikre dig at du får de bedste vilkår til dit lån.

Råd 4 – Sælg ejendele du ikke bruger mere

Gæld er ikke gratis og derfor er det vigtigt nu hvor du har dannet dig et overblik og sikret dig de bedste vilkår for din gæld at få afdraget på de dyreste lån først.

Ofte er dette mindre forbrugslån som kan dækkes hurtigt. Det kan være en god idé at sælge det golfsæt du ikke har brugt i 2 år eller lignende for at få nogle penge mellem hænderne og bruge dem til at få afviklet den dyreste gæld.

Råd 5 – Læg et budget og følg Råd til Penge

Det kan være en god idé at få lagt et budget så du kan øge dit rådighedsbeløb i hverdagen vi har lavet en række guide til hvordan du kan sparer penge eller sænker dit forbrug. Derudover anbefaler vi også at følge ”Råd til penge” som er en service Finanstilsynet har lavet til danskerne.

Du kan læse om hvordan du får styr på din gæld her.

Flere gode råd til at spare penge op:

Leave a Reply