AktieanbefalingerValue aktier

Sas aktier anbefaling i 2021 – En god investering?

By 04/03/2021September 29th, 2021No Comments

Er det en god idé at købe SAS aktier lige nu? Det vil vi kigge nærmere på, da COVID-19 krisen har ramt rejsebranchen ekstremt hårdt, men hvornår vender det?

Opdateret: 29/09/2021

SAS aktie, Scandinavian Airlines aktie, SAS-aktier, SAS aktie

SAS AB – Virksomhedsprofil

SAS AB sammen med deres SAS Cargo Group og Scandinavian Airlines Ireland står for flytransport af passagerer på både nordiske og internationale flyruter. SAS tilbyder også luftfragt services, in-flight sales, ground handling, teknisk vedligeholdelse af fly og loyalitetsprogammer. SAS har en flåde på 135 luftfartøjer, heriblandt 12 long-haul aircrafts, 95 short-haul aircrafts og 28 fløjet af regionale produktionspartnere. Virksomheden var stiftet i 1946 og har sit hovedkvarter i Stockholm, Sverige.

Scandinavian Airline System har i mange år været førende i det nordiske marked, men har i de seneste år forinden COVID-19 allerede stødt på økonomiske problemer. Dette i kombination med en coronakrise har betydet et ekstremt hårdt 2020 for SAS, så lad os kigge nærmere på tallene her.

SAS Økonomiske Nøgletal

SAS nøgletal, Sas regnskab, SAS årsrapport

Når vi kigger på SAS seneste årsrapport for 2020 ser det utroligt dårligt ud. SAS havde et lille overskud i 2019, men et tab på 9,275 milliarder SEK i 2020. Dette er stadig på baggrund af tidligere dårlige økonomiske år i 2018 med store tab også. Det kan være som forventet at de oplever et dårligt år i 2020, men kan de få vendt forretningen rundt i 2021 når verden så småt begynder at åbne op igen?

Vi gennemgår både fordele og ulemper ved SAS aktien for potentielle investeringer.

SAS aktier fordele

 • Aktien handler lige nu til en historisk lav P/E ratio på blot 3.82. Sammenlignet med TSLA aktien på 1063 er dette ekstremt billigt.
 • Øget rejsetrang i de kommende år – folk har sparet ekstra op til udenlandske ferier i 2020 og er klar til at bruge dem.
 • Procenten af vaccinerede mennesker stiger hver eneste dag, som øger sandsynligheden for genåbning.
 • Mulighed for et potentielt COVID-19 pas kan åbne for muligheden for at vaccinerede mennesker kan rejse endnu tidligere.
 • SAS har indgået millionaftale med GEVO om miljøvenligt brændstof som er CO2 neutralt og kan give dem en konkurrencemæssig fordel
 • Scandinavian Airlines har ryddet op i deres forretning i 2018 og havde et profitabelt år i 2019, deres forretning er derfor klar til at skaleres når verden åbner op igen.
 • Aktionærfordele ved at have mindst 400 SAS aktier kan du drage nytte af b.la. rabatter på alle fly og lounge adgang mv. Læs mere her.
Køb SAS Aktier
Danmarks billigste mægler

SAS aktier ulemper

 • Flybranchen er ekstremt konkurrencepræget og med meget lave profitmargener, som gør det svært at overleve
 • SAS oplevede et tab på 9,275 milliarder SEK i 2020 og har været i økonomiske problemer tidligere.
 • Faren for at der ikke bliver åbnet op for rejsebranchen i 2021 kunne betyde endnu et stort tab i 2021.
 • SAS har været nødsaget til at lave en SAS aktie emission i 2020 for at få likviditet til at overleve økonmisk.
 • Der er en trussel for at SAS går konkurs, hvis den svenske eller danske regering ikke træder ind med hjælpepakker.
 • Store konkurrenter kan udnytte SAS svage position og tilbyde billigere flyruter i norden og dermed udkonkurrer SAS.

SAS aktie udbytte

SAS har ikke udbetalt udbytte i snart 20 år. Sidste gang der blev udbetalt udbytte til investorer var i 2001, siden har overskuddet været brugt på at vækste forretningen og hermed også kursen som ramte 358 DKK i Juli 2007 og er nu i dag helt nede på 1,4 DKK. Det er uvidst om SAS vil udbetale udbytte igen i fremtiden, men vil formode man skal se langt efter et udbytte grundet deres tørre økonomiske situation.

SAS aktie nyheder

GEVO, Inc. Og Scandinavian Airlines system indgik en spændende aftale d. 22 Februar 2021 på over 100$ millioner om et samarbejde om at lave SAS flåden CO2 neutral igennem den spændende såkaldte ” Energy-Dense Liquid Hydrocarbons” fra GEVO der produceres 100 % CO2 neutralt. Dette kunne være en spændende konkurrencemæssig fordel for SAS-gruppen, da det åbner op for rejser for den miljøbevidste forbruger.

SAS aktie kursmål

Den gennemsnitlige P/E ratio for flyselskaber i 2020 lå på 8.85, hvis man tager udgangspunkt blot i Price-earning ratios vil det betyde at SAS aktien’ nuværende PE ratio på 3.82 gør den stærkt undervurderet med en gennemsnitlig værdi på over dobbelt så meget som kursen ligger på nu. Derfor vil den optimistiske investor sætte et kursmål på omkring 3 DKK, hvis man går efter flyindustriens gennemsnit og satser på at SAS vender stærkt tilbage når verden åbner op igen.

Sådan køber du SAS-aktier

Har du besluttet dig for at købe SAS-aktier kan du fordelagtigt gøre det igennem en online mægler. Dette kan gøre på 3 korte trin

1. Beslut dig for hvor mange aktier du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal træffe er, hvor mange aktier du vil købe af SAS. Du skal overveje hvor meget af dit budget du vil allokere og samtidigt er det vigtigt at du beslutter dig for din risikovillighed.

2. Vælg den rigtige mægler

Når du ved hvor mange aktier du vil købe og hvor stor en risiko du vil påtage, skal du vælge en mægler. Her vil det være oplagt at starte på SaxoInvestor. De tilbyder Danmarks laveste kurtage og du kan nemt oprette en Aktiesparekonto, som gør det nemmere og billigere med SKAT af dit overskud. Hvis du ikke har en mægler konto hos Saxo Bank kan du nemt oprette dig nedenfor.

3. Køb SAS-aktier online

Når du har oprettet dig hos din online-mægler, som kræver NemID for at verificerer dig hos Saxo Bank. Kan du normalt købe dine aktier indenfor få minutter. Du skal blot deponere pengene og herefter kan du købe dine SAS aktier.

Konklusion

SAS, Scandinavian Airline System har haft nogle ekstremt hårde økonomiske år, hvilket gør at vi ser aktiekursen være historisk lav. Dette er både en mulighed for optimistiske investorer der er villige til at påtage sig ekstra risiko for at kunne opleve potentielt større afkast. Dette afhænger af din personlige risikovillighed af dine investeringer.

SAS er allerede påbegyndt en større omstilling af deres brændstofforbrug til miljø neutrale alternative og vil fortsætte deres tiltag om at udelukkende bruge biobrændsel i 2030 på alle deres indenrigsflyvninger.

En investering er derfor ekstremt usikker, men samtidigt med stor potentiale og potentielle konkurrencemæssige fordele ved at hurtigt indgå miljøvenlige aftaler og derfor fremtidssikre deres forretningsgrundlag.

Leder du efter den bedste investeringsplatform? Vi har kåret den bedste investeringsplatform her.

SaxoInvestor overblik

Oprettelse

0 kr.

Kurtage (aktier)

0.10% (min. 3 USD) for amerikanske aktier

Hævegebyr

0 kr.

Depotgebyr

0 kr.

Produkttyper

Aktier, ETF’er, indeks, råvarer

Demokonto

Ja

Udvalg

Største udvalg af aktier af danske mæglere

Finanstilsyn

Under opsyn af det danske Finanstilsyn

Automatisk indberetning til skat

Ja

Leave a Reply