Anmeldelse af SaxoInvestorSaxoInvestor anmeldelse (2020)

SaxoInvestor Anmeldelse – SaxoInvestor Review (2023)

By 05/05/2021May 12th, 2022No Comments

Handelsplatformen SaxoInvestor er Saxo Banks platform til den almene investor der ønsker at investere i aktier med en nemt overblik og simpel brugerflade. Læs vores SaxoInvestor anmeldelse / SaxoInvestor Review her.

Hos SaxoInvestor får man som ny investor adgang til nyhed,er grafter og handelsværktøjer, som er let forståelige for alle niveauer af investorer. Det er ligeledes nemt at finde de produkter du gerne vil investerer i da de har lavet en overskuelig oversigt over aktier og ETF’er

SaxoInvestor overblik

Oprettelse

0 kr.

Kurtage (aktier)

0.10% (min. 3 USD) for amerikanske aktier

Hævegebyr

0 kr.

Depotgebyr

0 kr.

Produkttyper

Aktier, ETF’er, indeks, råvarer

Demokonto

Ja

Udvalg

Største udvalg af aktier af danske mæglere

Finanstilsyn

Under opsyn af det danske Finanstilsyn

Automatisk indberetning til skat

Ja

Sådan kommer du i gang med SaxoInvestor

Det tager ikke mere end 5 minutter at komme i gang med SaxoInvestor. Du har muligheden for at åbne en konto helt gratis, så du har altså muligheden for at se om det er noget for dig inden at du bruger en krone.

For at få mest ud af anmeldelse af SaxoInvestor og finde ud af om platformen er interessant for dig, vil jeg anbefale at du starter med at oprette en konto gratis.

Nedenfor er de tre simple trin til at komme i gang.

[pafe-template id=”238″]

Trin 1 – Gå til SaxoInvestors hjemmeside

Det første du gør er at gå til SaxoInvestors hjemmeside ved at trykke på knappen ”Opret en konto” ovenfor.

Herefter trykker du Ӂbn konto

SaxoInvestor Opret Konto

SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Dansk Handelsplatform

Trin 2 – Log på ned NemID og opret bruger

Dette er obligatorisk for at logge ind på SaxoInvestor. Du verificerer samtidig din identitet og konto, hvilket giver dig den højeste grad af sikkerhed for dine penge og aktier.

Herefter udfylder du detaljerne om dig selv som navn, telefonnummer, e-mail, adresse osv.

Hele processen tager ikke mere end 5 minutter

Trin 3 – Du er nu oprettet og kan foretage handler

Nu er du allerede oprettet og kan foretage din første handel. Så simpelt og nemt er det!

Du kan se billedet her af platformen når du er logget ind. Du har herfra muligheden for at gå til forskellige markeder og foretage din første investering.

Hvad skal du investere i på SaxoInvestor?

Saxo Bank laver selv en række af informative videoer og analyser til potentielle investeringer, vi skriver herudover også en række analyse om du skal Købe Apple Aktier? Se videon herunder for at få et overblik over SaxoInvestor

Dybdegående anmeldelse af SaxoInvestor

Saxo Bank er kendt i Danmark som den billigste handelsplatform, hvor du nemt kan oprette en Aktiesparekonto som kun bliver beskattet med 17%. Derudover har du også muligheder for både investorer og tradere med deres anden platform SaxoTraderGo. Banken lancerede deres seneste investeringsplatform SaxoInvester, som en ny handelsplatform rettet imod nye og mere traditionelle investorer, som ønsker at handle investeringsforeninger, aktier, udenlandske fonde, ETF’er og obligationer med et overskueligt interface for nye investorer.

Begge Saxo Banks platforme er rettet imod danske investorer og hele siden er derfor på dansk og let læselig. Sidst men ikke mindst har SaxoInvestor også de laveste priser indenfor de danske handelsplatforme med en minimumskurtage på 14 DKK for danske aktier, hvilket gør platformen endnu mere relevant for prisbevidste investorer og investorer der handler i mindre summe. Udbuddet af produkter er omfattende og du har derfor mulighed for at handle tusindevis af fonde og aktier på 36 børser verden rundt, så mulighederne for at få en diversificeret portefølje er gode samtidigt med lave omkostninger.

Der er intet krav om minimums indbetaling i forbindelse med åbning af konto og oprettelsen af kontoen er samtidig gratis. Barrieren for at komme i gang er derfor meget lav og alle nye investorer kan hurtigt komme i gang på SaxoInvestor under 10 minutter.

Design og versioner af investeringsplatformen

Det er muligt at bruge SaxoInvestor igennem en almindelig browser, via mobil, Ipad eller tablet. Der er også en Aktie App tilknyttet både SaxoTraderGo og SaxoInvestor alt efter hvilket interface du er mest komfortabel med. Alle udgaver af platformen er responsive, hvilket betyder at du kan se indholdet på alle devices som Computer, Mobiler og tablets. Det er muligt at downloade handelsplatformen som app til både iOS (Apple) og Android.

Investeringsplatformen er på dansk, dog vil du opleve at de fleste nyheder som omtaler udenlandske virksomheder, er på engelsk. Designet er holdt i neutrale og lyse farver på SaxoInvestor platformen og I Sorte og lyse farver på SaxoTraderGO. Designet er låst fast, hvilket betyder at du ikke kan ændre det efter dine særlige behov. Heldigvis får du automatisk adgang til begge platforme når du opretter en konto hos SaxoInvestor, så du kan frit vælge imellem hvilket design der passer bedst til dig.

Sammenlignet med traditionelle aktiedepoter hos traditionelle banker er det tydeligt at Saxo Bank vil noget helt nyt med deres platform. Den er skræddersyet til investorer der vil tage magten over deres egne investeringer, hvor det samtidigt skal være så intuitivt som muligt. Du mødes derfor med to simple faner når du tilgår platformen – Min konto og Markeder. Min konto indeholder alle oplysningerne om din portefølje, så som afkast, eksponering til valutaer, diversificering og grafer. Markeder indeholder oplysninger om markedet og et hurtigt overblik over alle de produkter man kan handle.

Udviklingen på ens portefølje er specielt hvor platformen excellerer. De visuelle værktøjer giver et fantastisk overblik over alle facetter af ens portefølje og man har hurtigt et overblik over hvor godt man klarer sig. Dette i kombination med relevant markedsdata om de enkelte aktier du ejer og selskabsnyheder giver et dannet overblik over de selskaber du er eksponeret imod. Platformen indeholder desuden forskellige inspirationskilder til potentielle investeringer. Temasektionen er særlig informativ, da den indeholder beskrivelser af aktuelle og hotte investeringsområder. Alle temaerne er beskrevet i dybden af Saxo Banks mange professionelles analytikere og specialister både med videoer og baggrundsartikler.

Eksempel på en temavideo af Saxo Banks analytiker Peter Garnry

Mobiludgaven af platformen

SaxoInvestor kan downloades både til iOS og Android, som fornævnt er sammenligning med deres webbaserede platform, men tilpasset til mobilformatet.  Du kan derfor få adgang til alt information fra din mobil nøjagtigt som den webbaserede udgave, og det er utroligt nemt og hurtigt at fortage handler på mobilen eller, hvordan din portefølje udvikler sig.

Mobiludgaven er derfor det perfekte supplement til deres webbaserde platform til når du er på farten, men gerne vil foretage en handel.

Handel

Handel foregår direkte på de enkelte børser hvor du har adgang til 36 børser verden rundt. Hvis man på forhånd ved hvilke værdipapirer man vil handle, kan man benytte sig af søgefeltet øverst til højre og skrive navnet på virksomheden eller ticker symbolet. Herefter klikker man ind på aktien og trykker køb og du vil se et købsvindue som ovenfor.

Det er nu muligt at tilpasse sin ordre enten som en markedsordre, som betyder at du handler til den aktuelle pris i markedet (Dette frarådes kraftigt da du ofte betaler overpris på markedsordre). Alternativt kan du placere en limitordre til et bestemt kursniveau. Inden ordren er placeret kan man til en hver tid overvåge hvor store omkostninger der er forbundet med handlen og den totale nominelle værdi.

Under det lille lille ”i” ud for hver enkelt aktiv kan man finde en række oplysninger om markedets kurtageniveauer, tick-størrelser, åbningstider mv. Når man har gennemført sin handel, kan man herefter lægge en stopordre ind, som betyder at man vil sælge værdipapiret igen, hvis kursen skulle falde eksempelvis 25%. (På SaxoInvestor platformen kaldes denne ordretype ”Beskyt investering – Stop). Du kan også lægge en ordre ind til salg af aktien hvis et specifikt kursniveau nås f.eks. 110 kr. for Danske Bank A/S aktien (På SaxoInvestor platformen kaldes denne ordretype sælg over nuværende pris – Limit).

Under fanen Markeder og Aktier kan man f.eks. vælge Danske aktier, hvor man præsenteres til de største danske aktier, man kan herefter sortere aktierne efter forskellige kriterier. Hvis aktierne vises på kort kan man se deres aktuelle kurs og den seneste kursudvikling. Vil man se nærmere på en specifik aktie klikker man på kortet og man vil herefter blive præsenteret til aktien og kan se dens kursgraf, afkast, regnskabstal, selskabsspecifikke nyheder og information om aktien, som illustreret nedenfor men Danske Bank A/S aktien.

Porteføljeoverblik

Når du klikker på Min konto får du en kategoriseret oversigt over alle ens aktuelle investeringer og værdipapirer, kontoindehavende, oplysninger om tab og gevinst, omkostinger forbundet med handel og en allokering fordelt på produkter, sektorer og valutaeksponering. Du får altså et komplet overblik over din fuldkommen historik på SaxoInvestor og kan visualisere om du er diversificeret nok i forhold til dine egne inversteringsmål. Du kan naturligvis også sælge dine aktier, hvis du klikker på sælg til højre for den enkelte aktie. Øverst til højre ud for din konto kan du få detaljeret oplysinger ved at klikke på de tre prikker så som indbetaling- og udbetalingsmodulet og flere detaljerede oplysninger som f.eks. de samlede omkostninger ved at lukke alle ens positioner mv.

Under vinduet Historisk indtjening kan du se dit historiske afkast. Du kan justere tidshorisonten igennem en slider hvis du vil se data fra en specifik tidsperiode. Tal for udbytte, omkostninger, samlet tab og gevinst samt. Afkast i pct. Kan alt analyseres ud fra den tidshorisont du vælger at analysere dataene fra. Det er en ekstrem informativ feature og det er fantastisk de også inkludere omkostningerne så man har et bedre overblik over hvad ens reelle afkast er.

Det er herudover også muligt at trække en masse interessane rapporter vedrørende ens handelsstatistik, udbytteoversigt, kontobevægelser, porteføljeresultat mv. Rapporten som viser ens porteføljeresultat for en given periode indeholder meget brugbar information til data nørderne derude. Du kan nemt danne dig et overblik og nørde data med SaxoInvestors fantastiske portefølje værktøj 5/5 herfra.

Investeringsmuligheder

SaxoInvestor tilbyder stort set det samme sortiment af investeringer som SaxoTraderGO, men der er en undtagelse som er alle gearede produkter som CFD’er o.lign. hvilket også kun anbefales til profesionelle traders så det nok meget fornuftigt.

Dette er forsiden når du logger på SaxoInvestor platformen og her kan du finde inspiration til investeringer eller selv navigere til dine favoritter on planlagte investeringer.

Fonde

Hvis du ikke selv kan overskue eller har overblikket til at vælge dine investeringer kan fonde være en god løsning. Du skal dog bide mærke i at de ofte tager en større del af kagen end f.eks. ETF’er eller hvis du selv vælger dine aktier og investeringer typisk imellem 1-3% er den årlige omkostning igennem fonde.

Du kan investere i fonde over hele verden igennem SaxoInvestor og danske fonde.

ETF’er

En ETF bliver også kaldt for en investeringsfond eller indeksfond på dansk. Det er dybest set meget sammenligneligt med en fond, men forskellen er at den ikke aktivt bliver forvaltet af en porteføljemananger, som også gør at omkostningerne er væsentligt mindre alt fra 0,07% til 1%, men typisk kan du finde gode ETF’er til under 0,5% jeg kan varmt anbefale de fleste iShares ETF’er, som bliver forvaltet af BlackRock.

Som du kan se på ovenstående billede får du en øjeblikkelig god oversigt over alle de mest populære ETF’er samt de ETF’er med bedst afkast i år.

Aktier

Vil du selv prøve kræfter med at finde de bedste aktier? Så har du også denne mulighed på SaxoInvestor. Du kan sortere alle aktier igennem forskellige kriterier så som lande, industri, afkast mv. dette kan være et fantastisk værktøj til at undersøge aktier. Der er også temaer som kan hjælpe dig med at få et bedre overblik over aktierne inde på SaxoInvestor.

Obligationer

Under obligationer finder ud forskellige typer af obligationer, som du kan investere i. Du kan screene efter lande, statsobligationer, virksomhedsobligationer og danske obligationer. Hvis du leder efter noget bestemt kan du søge efter det og finde det med det samme.

SaxoInvestor giver også et overblik over de mest populære obligationer for hver verdensdel og område.

Saxo Bank Kurtage

SaxoInvestor Kurtage 

Saxo kurtage

14 DKK

Minimumskurtage

0,10 %

Kurtage

140 DKK

10 køb af 10.000 kr.

200 DKK

10 køb af 20.000 kr.

500 DKK

10 køb af 50.000 kr.

Vil du se nærmere på priser og investeringsmuligheder? Så klik her

SaxoInvest Aktiesparekonto

En af de største grunde til at oprette en konto hos Saxo Bank er de tilbyder en Aktie spare konto, som betyder at du vil opleve et lavere skattetryk på blot 17% og du kan indbetale op til 100.000 kr. årligt på aktiesparekontoen. Det er en ordning som kræver automatisk indberetning til Skat og det er kun Saxo Bank der tilbyder det i skrivende stund. Du er altså på fuld auto pilot med et lavere skattetryk med en aktiesparekonto (ASK), hvorfor den er så attraktiv.

Du kan læse mere om aktiesparekontoen og hvordan du opretter en aktiesparekonto her

Produkttilbud


SaxoInvestor platformen tilbydes tusindvis af produkter fordelt på fonde (udenlandske og danske investeringsforeninger), ETF’er (Exchange Traded Funds), aktier og obligationer.

Du har mulighed for at handle 19000 forskellige aktier og 3000 forskellige ETF’er fordelt på 36 børser verden rundt. Herudover er det muligt at handle tusindvis af obligationer og danske og internationale investeringsforeninger og fonde. Du har altså mulighed for at handle et bredt sortiment der dækker de flestes behov.

Du kan på nuværende tidspunkt ikke handler med pensionsmidler via SaxoInvestor. Det betyder altså at en ratepension eller aldersopsparing skal oprettes andre steder. Til gengæld er Saxo Bank det eneste sted du kan oprette en aktiesparekonto, hvor du i stedet for at betale 27% af din aktieindkomst nu kan nøjes med 17% helt op til 100.000 kr. dog skal du overveje, SaxoInvestor er samtidigt den næst billigste handelsplatform udover eToro som stadig har den laveste kurtage.

Omkostninger

Generelt er Saxo kurtage meget lav med en minimumskurtage på 14 DKK, som er langt under det danske gennemsnit på 29 DKK og en kurtage på 0,15%. SaxoInvestor er derfor den billigste danske investeringsplatform, men hvis du går til udlandet og handler på eToro kan du gøre det med lav kurtage. Fordelen ved SaxoInvestor er at de automatisk indberetter til skat, så du ikke selv skal bakse med det. Saxo Bank er den billigste danske mægler på børserne i Danmark, Norge, Sverige, Finland, USA, England, Tyskland, Frankrig, USA, Italien, Spanien, Holland, Hong Kong, Schweiz og Australien. Minimumskurtagen for danske aktier er 0,1% eller 14DKK, hvis du handler mindre summe.

Saxo Bank tilbyder en VIP-løsning hvor man betaler 0,035% i kurtage det kræver dog en minimums startindskud på 7.500.000 kr., som de færreste danskere kan være med på. Derudover har de en platinum løsning med 0,07% i kurtage, som kræveren minimums startindskud på 1.500.000 kr., igen en løsning ikke mange har mulighed for at deltage i.

Vi har lavet et samlet overblik over laveste kurtage handelsplatforme her

Kundeservice

Saxo Bank tilbyder inden for normal åbningstid kundeservice på dansk, men jeg oplever ofte at de ikke er tilgængelige og man bliver derfor henvist til engelsk support ofte. Du kan dog altid blive henvist til dansk kundesupport pr. e-mail hvis du foretrækker det.

Indberetning til SKAT

I kraft af at Saxo Bank er et dansk pengeinstitut indberetter de al ens handel automatisk til SKAT. Når du handler aktier og andre værdipapirer indberettes de handel for handel, som SKAT dokumenterer i din personlige skattemappe under ”Aktier og investeringsbeviser”. Systemet beregner herefter ofte den aktieindkomst eller kapital indkomst man bliver beskattet for det pågældende år, dog er systemet ikke fejlfrit. Det er derfor stadig ens eget ansvar at dobbelttjekke om der er nogle fejl i resultaterne i din selvangivelse.

Sikkerhed

Saxo Bank er et dansk pengeinstitut under tilsyn af det danske finanstilsyn. Når Saxo Bank klassificeres som et dansk pengeinstitut medfører det b.la. at en i eventuel konkurssituation er en kontante indestående dækket af den danske indskydergarantifond (Garantiformuen) op til 100.000 euro. Værdipapirer bliver registreret i værdipapircentralen og vil derfor ikke blive påvirket i denne situation da banken ikke ejer dem. Banken returnerer værdipapirerne og de kan opbevares i et andet depot.  

Du er derfor godt dækket hos Saxo Bank hvis de skulle komme i økonomiske problemer.

Fordele og ulemper

Fordele
 • Gratis kontooprettelse
 • Ingen inbetalingsgebyrer
 • Intet minimumsindkud
 • Ingen depotgebyrer
 • Brugervenlig platform
 • Dansk reguleret bank
 • Automatisk indberetning til SKAT
 • Mulighed for aktiesparekonto
Ulemper
 • Ingen mulighed for automatisk investering
 • Høje vekselgebyrer
 • Minimumskurtage på 14 DKK
 • Ingen mulighed for pension og børneopsparing

Er SaxoInvestor det rigtige valg for dig?

Hvis du er ny i investeringsverdenen, er SaxoInvestor en fantastisk platform der hurtigt kan få alle begyndere med. Platformen er desginet til at give et overskueligt overblik over investeringer og har en række dybdegående analyser og forslag til investeringer. SaxoInvestor har den laveste kurtage af danske handelsplatforme og er derfor fantastisk hvis du vil handle aktier for mindre beløber.

Du vil altså spare penge ved at handle på SaxoInvestor sammenlignet med andre danske handelsplatforme og har muligheden for at oprette en aktiesparekonto, som er en fordelagtig løsning for alle investore.

Konklusion

Saxoinvestor er beregnet til nye investorer, som ønsker at tage ansvar for deres investeringer. SaxoInvestor er den billigste danske handelsplatform og er derfor perfekt gearet til mange små handler, som mindre investorer ofte tager. Dog er eToro stadig markant billigere hvis man handler ofte. Du kan hurtigt oprette en demokonto på SaxoInvestor og teste platformen helt gratis inden du indbetaler en krone.

Der er intet krav om minimum indbetaling ved oprettelse og det er derfor fuldkommen gratis at komme i gang på SaxoInvestor. Minimumskurtagen ligger på 14 DKK eller en kurtage på 0,10% og der er ofte et krav om minimums handler for 1000 DKK når man handler danske værdipapirer.

SaxoInvestor excellerer når man tager muligheden for oprettelse af en aktiesparekonto i en betragtning. Dette er grunden til at jeg selv har en SaxoInvestor konto ved siden af min eToro konto. Indberetningen til SKAT og det lavere skattetryk gør det meget attraktivt.

Oprettelsesproceduren til SaxoInvestor kan gøres på under 5 minutter med hjælp af NemID og er derfor meget simpel og overskuelig.

Hvis du er ny og vil prøve at handle med aktier er SaxoInvestor en fantastisk platform at starte på, vi giver den 4,5/5 og kan varmt anbefale den til danske investorer.

SaxoInvestor

VORES BEDØMMELSE

DER FÅR DU:

✔️ Køb aktier og ETF'er til lav kurtage  

✔️ Dansk platform og dansk kundeservice

✔️ Overskuelig platform for nye investorer

Dansk Handelsplatform

Leave a Reply