Growth aktierAktieanbefalinger

Burde du købe Shopify Aktie (SHOP Aktie) i 2021?

By 15/02/2021May 12th, 2022No Comments

Shopify er den førende e-handelsplatform for grossister. Shopify’s slogan er “armering af oprørerne”. Shopify aktien er den ene virksomhed, der har en chance mod Amazon, men hvad gør Shopify så speciel?

Shopify Aktie, SHOP Aktie, Shopify Stcok
Køb Shopify Aktier
Kurtagefrit aktiehandel på 0 kr. hos eToro
Opret en konto
Din kapital er i risiko. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Brancheoversigt

Shopify konkurrerer i den brede e-handelsindustri. Konkurrenterne omfatter Amazon, eBay, Etsy, BigCommerce og mange andre virksomheder. Konkurrenter er enten platforme som Amazon, der forbinder købere og sælgere eller software virksomheder, der tilbyder samme eller lignende tjenester til Shopify. E-handelsmarkedet er bredt og er altid i vækst. Den har oplevet en enorm vækst under COVID-19, og den vil sandsynligvis fortsætte med at vokse længe efter.

E-handel har været en af de største tendenser i de sidste to årtier, efterhånden som flere og flere forbrugere vender sig til Amazon eller andre online butikker for at købe produkter. Denne tendens er kun accelereret, da COVID-19 har tvunget købere online til at købe mange af deres køb.

Forretningsoversigt

Shopify blev grundlagt i 2004 af Tobias Lütke, Daniel Weinand og Scott Lake efter Lütke kæmpede for at finde kompetent e-handel software for at gøre det muligt for grossister at sælge produkter online. Lütke, som oprindeligt var en computerprogrammør ved handel, lavede sin egen software. Dette var starten på Shopify. De oprindelige grundlæggere ombrandet til Shopify efter oprindeligt at have startet som “SnowDevil” i 2004.

Shopify leverer værktøjer til grossister (iværksættere, små virksomheder, mellemstore virksomheder og store kunder) til at administrere butiksfacader. Selvom Shopify’s traditionelle fokus har været at give grossister mulighed for at sælge fysiske produkter online, er Shopify udvidet til at tilbyde hardware på salgsstedet samt yderligere værktøjer som Shopify Fulfilment Network, Shopify Capital og 6 River Systems’ fælles lagerløsninger. Alle disse værktøjer er blevet skabt for at hjælpe iværksættere med at drive og skalere deres virksomheder. Shopify har langsigtede mål på plads for at fortsætte med at innovere og bygge flere tjenester og tilbud ud til sin handelsbase.

Dette er det primære mål med Shopify. Det løbende slogan er, at Shopify ønsker at “arm oprørerne” og hjælpe dem med at konkurrere mod store spillere som Amazon.

Shopify fungerer som centralnervesystemet for mere end 1 million grossister fra slutningen af 2019. Dette tal er sandsynligvis kun steget på grund af COVID-19 pandemien og myldretiden med at købe og sælge produkter online. Nogle af de værktøjer, som grossister har adgang til via deres dashboard til butikker, er analyser, data, lager, ordrer, betalinger og mange andre værktøjer, du kan komme i tanke om.

Mange iværksættere og små virksomheder sælger kurser, digitale produkter eller andre tilbud gennem Shopify. Selv om Shopify kan betragtes som en virksomhed, der udelukkende nyder godt af salg af fysiske varer, er dette ikke tilfældet. Dette er et andet interessant punkt om Shopify og min personlige investering tese. Shopify nyder godt af mange modvind som f.eks. skaberøkonomiens stigning, mærker direkte til forbrugerne og iværksætterånd.

Samlet adresserbart marked

Shopify’s samlede adresserbare er defineret som omkring $78 mia. i deres finansielle filtrering, men det vokser naturligvis kun over tid. Shopify giver flere og flere mennesker mulighed for at blive iværksættere og gøre det nemmere for alle at sælge et produkt eller en tjeneste online. Shopify udvider aktivt sit samlede adresserbare marked.

En af de interessante ideer om innovative virksomheder som Shopify er, at disse virksomheder udvider deres eget marked. Jeg skal kort berøre dette nedenfor.

Tidligere var de fleste mennesker f.eks. afskrækket fra at starte en virksomhed, fordi det er for vanskeligt, dyrt eller tidskrævende. Shopify ændrede dette. Det kan være lige så nemt at starte en onlinebutik som at bruge 1 time og $29. Tidligere krævede det at starte en onlinevirksomhed en del ekspertise inden for kodning eller en masse software til at samle alle dele af en internetvirksomhed. Flere og flere mennesker er sikre på at starte en onlinebutik på grund af den nemme brug af Shopify og alle de værktøjer og integrationer, den tilbyder.

Shopify har potentialet til at udvide sig til andre tilstødende markeder relateret til online handel. Det behøver ikke nødvendigvis at være fysiske produkter eller virtuelle produkter. Enhver økonomisk transaktion, der finder sted, kan en dag drives af Shopify til en vis grad. Hvis det er en virksomhed, der forsøger at opbygge et brand eller en soloiværksætter, der bygger et betalt fællesskab af ligesindede mennesker, så kan Shopify spille en rolle i at gøre dette muligt. Shopify tilbyder i et vist omfang allerede nogle af disse tjenester, primært via partnerøkosystemet og alle de apps, der er tilgængelige.

Konkurrencemæssige fordele

Fra et overfladisk dykkerperspektiv har Shopify et godt sæt af konkurrencefordele.

 • Skala

På grund af sin størrelse er Shopify i stand til at pumpe flere penge ind i forskning og udvikling for at muliggøre nye tilbud til sin grossistbase. Mindre konkurrenter har ikke en chance for at konkurrere mod Shopify. Shopify tilbyder flere værktøjer via sit dashboard og partner-økosystem, end mindre konkurrenter nogensinde vil have tid eller penge at bygge. Grossister bruger flere tjenester til at opbygge en komplet og velfungerende online butik. Små startups har ikke en chance for at forsøge at opbygge et shipping-netværk, der tilbyder det samme som Shopify Capital, eller alle integrationer og apps, der tilbydes gennem partner-økosystemet.

 • Partner-økosystem

Dette er et af de mest interessante aspekter ved Shopify, og det ligner mange andre platforme. Dette er en mini-netværkseffekt begravet i Shopify. Efterhånden som flere designere, udviklere og andre partnere slutter sig til Shopify’s partnerøkosystem, vil flere og flere grossister blive tiltrukket af de mange forskellige tilbud inden for temaer, apps, integrationer og meget mere. Dette vil igen tiltrække flere partnere, og flere grossister, og så videre.

Dette er en lille netværkseffekt og er ikke særlig vigtigt i den store ordning af ting på Shopify, men det er sikker på, at det holder konkurrenterne ude, og det tiltrækker flere grossister at bruge Shopify. En anden fordel ved Shopify er, at dette giver et kig ind i fremtiden. Shopify kan se, hvilke apps der er mest populære blandt forhandlere, og Shopify kan udvikle værktøjer, tilbud eller bare købe disse apps fra udviklere. Shopify gjorde dette med. Oberlo i 2017.

Efterhånden som flere apps udvikles på platformen, og flere konkurrenter tilbyder softwareværktøjer til iværksættere, kan Shopify springe foran konkurrenterne og prøve disse værktøjer eller bygge noget, der kan konkurrere med dem. Hvis du f.eks. mener, at gated indhold vil være populært i fremtiden, er der allerede apps, der findes på Shopify-platformen for at muliggøre gated indhold for betalte communities. Shopify kan udføre disse værktøjer eller opbygge et lignende tilbud indefra for at drage fordel af denne tendens.

 • Omkostninger ved skift

Købmænd ønsker ikke at spilde tid på at skifte butikker, omgøre hele websteder, administrere lageret blot for at spare et par dollars om måneden. Den hovedpine, der er forbundet med at skifte websteder og butiksfacader, er ikke de små potentielle omkostningsbesparelser ved at skifte fra Shopify til en anden konkurrent værd.

Grossister ønsker at fokusere på deres forretning i stedet for at arbejde på mindre detaljer, der ikke vil forbedre deres forretning markant. Kunderne bliver også bekendt med Shopify’s dashboard og resten af layoutet af backend-softwaren, hvilket fører til genkendelighed og øget produktivitet. Hovedpine ved at skifte og blive fortrolig med Shopify-platformen er nogle af de skifteksomkostninger, der giver Shopify en bæredygtig konkurrencefordel.

Økonomi

Shopify har nogle ret utrolige økonomiske resultater i slutningen af 2019, og COVID-19 pandemien har kun accelereret deres resultater. Disse tal er fra slutningen af 2019, så resultaterne i 2020 er forskellige og kan føre til et andet resultat, hvis du overvejer at investere i dem.

2019:

 • Samlet omsætning = ~ $ 1,58 mia.
 • Abonnementsløsninger omsætning = ~ 640 mn
 • Omsætning af handelsløsninger  = ~940mn
 • GMV = ~ 61,1 mia. dollars
 • Bruttofortjeneste = ~ 870 mn

2018:

 • Samlet omsætning = ~ $1,07 mia.
 • Indtægter for abonnementsløsninger  = ~ 460 mn
 • Omsætning af forhandlerløsninger  = ~ 610 mn
 • GMV=~$41,1 mia.
 • Bruttofortjeneste = ~ 600 mn

2017:

 • Samlet omsætning = ~ 670mn
 • Abonnementsløsninger omsætning = ~ 310 mn
 • Omsætning af handelsløsninger  = ~ 360 mn
 • GMV=~$26,3 milliarder
 • Bruttofortjeneste = ~ $ 380 mn

Der er mange andre aspekter af Shopify’s finansielle oplysninger, der skal graves ind i, f.eks. forskelle i omkostningerne til indtægterne mellem den softwarerelaterede omsætning og indtægterne fra grossistløsningerne. Dette er blot et lavt dyk, og hvis du er interesseret i at lave et dybt dyk på Shopify, skal du udføre dit eget due diligence og værdiansættelsesarbejde.

Hvad er interessant

Shopify er en af de få virksomheder, der har været i stand til at konkurrere mod Amazon og få succes indtil videre. Amazon er en del af en virksomhed, og typisk overlever virksomheder ikke, hvis Amazon forsøger at komme ind i deres branche. Shopify er en bedre.

Shopify drager også fordel af nogle interessante modvind som f.eks. flytningen for virksomheder til at sælge direkte til forbrugere (DTC), e-handel og den skaberøkonomi, som jeg nu vil grave ned i mere nedenfor.

Mange virksomheder springer den traditionelle salgsmetode over ved at gå gennem Amazon, Walmart eller andre “mellemled” og i stedet stole på Facebook, Google og andre reklamer for at komme ud foran kunderne. Salg direkte til forbrugere har flere fordele. For det første har produkter, der sælges direkte til forbrugerne, typisk en højere bruttoavance. For det andet er virksomhederne i stand til at etablere et brand og et direkte forhold til kunderne, når de går direkte til dem i stedet for at gå gennem en mellemmand.

Virksomheder som Nike, Luulemon og mange andre virksomheder (ikke bare tøjfirmaer) investerer i denne nye indtægtslinje for at øge fortjenesten. Shopify “våben oprørerne” ved at gøre det muligt for virksomheder at etablere deres eget mærke i stedet for blot at sælge et produkt på Amazon, hvor forbrugerne måske bare sammenligner den billigste løsning.

E-handel

Alle ved, at e-handel vokser, og det er ikke engang et flertal af det samlede salg af GMV i verden. COVID-19 har accelereret e-handel med et årti.

Skaber økonomi

Efterhånden som flere iværksættere søger at skabe fysiske produkter, digitale produkter eller lette transaktioner online, vil Shopify tjene som fundament for mange af disse mennesker. Uanset om det er YouTube-personligheder, der skaber varer, eller folk på Twitter, der opretter baner, communities eller gated indhold, vil Shopify hjælpe med at drive mange af disse transaktioner. Shopify har evnen til at styrke disse skabere og indsamle en lille del af indtægterne baseret på deres succes.

Fremtidige spørgsmål

 • Vurdering?

Shopify har oplevet en enorm vækst under COVID-19 pandemien, og aktiekursen er steget til over $1.000. Der er behov for mere arbejde for at forstå Shopiens langsigtede potentiale, og om den aktuelle pris giver investorerne en rimelig forrentning i løbet af de næste 3-5 år. Jeg tror, at Shopify har mange potentielle modvind, men værdifastsættelsen kan være en bekymring for nogle investorer.

 • 10x potentiale?

Shopify har en markedsværdi på ~144 mia. USD, hvilket gør det til en af de største teknologivirksomheder. Hvis du leder efter 10x potentiale som jeg er, er Shopify måske ikke den bedste virksomhed for dig, men jeg tror, at det har potentiale til at vokse. Shopify er stadig stigende omsætning med en hurtig hastighed, og der synes at være en lang startbane for vækst foran sig.

Der er kun 4 virksomheder, der er over $1tn i markedshætten (Microsoft, Google, Apple og Amazon). Det er de største virksomheder i verden, og det er svært at sige, at enhver virksomhed vil være over $1tn, men jeg tror, at Shopify har dette potentiale, hvis de fortsætter med at styrke iværksættere, små virksomheder og alle andre virksomheder i verden.

Konklusion

Shopify er en innovativ og interessant virksomhed, som jeg mener har en lang bane af vækst og masser af fremtidsmuligheder. Shopify har plads til at udvide til andre områder for at hjælpe med at styrke iværksættere og små virksomheder.

Fun Fact

Shopify henviser til sine folk og partnere som Shopifolk.

Læs mere om hvordan du køber Shopify i vores eToro Guide.

Leave a Reply