AktieanbefalingerAktierGrowth aktier

Burde du købe Apple Aktier (AAPL)?

By 10/05/2021May 11th, 2022No Comments

Før du køber Apple-aktier, bør du overveje at undersøge virksomhedens grundlæggende forhold, gennemgå din portefølje og fastsætte et budget.

Mange investorer ønsker at tage en bid af æblet: Det var den første offentligt handlede amerikanske virksomhed til en værdi af USD 1 billion, og næsten to tredjedele af amerikanerne ejer mindst et af deres produkter.

Men en nylig aktiesplit kan have gjort aktien endnu mere attraktiv: Apples aktier oplevede en fire-for-en opdeling, hvilket bragte prisen på Apple-aktier ned fra $499,23 ved udgangen af 28. August 2020 til $127,58 ved åbningen den 31. August.

Aktiesplittet gør det billigere for investorer at købe Apple-aktier. (Hvis du allerede er Apple-aktionær, skal du ikke bekymre dig – opdeling af aktier påvirker ikke værdien af dine beholdninger.) Men uanset om Apple eller andre aktier fortjener plads i din portefølje, vil afhænge af din økonomiske situation, nuværende beholdninger og investeringsmål.

Her er tre ting, du skal overveje, før du køber Apple Aktier:

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

1. Det grundlæggende nøgletal i Apple aktier

Du har måske allerede gjort det ud over, hvad der kan være en overvældende del af investeringen – at identificere det lager, du vil købe – men du er ikke taget af for at tage et andet vigtigt skridt: Analyse.

Nørd tip: Apples aktiesymbol er AAPL. Selskabets børsintroduktion var i december 1980 til en andel på 22 $. Apple betaler et årligt udbytte på $3,08.

At kende en virksomhed som kunde er ikke det samme som at kende den som investor. Kloge investorer bruger tid på både kvantitativ forskning (se på ting som omsætning, nettoindkomst og indtjening) og kvalitativ forskning (f.eks. evaluering af konkurrencen, ledelsen og hvordan virksomheden tjener penge). Hvis du er ny i en sådan analyse, kan du se vores vejledning til, hvordan du analyserer aktier.

Som en del af din analyse kan du gennemgå Apples årlige og kvartalsvise rapporter, som vil skitsere vigtige oplysninger om virksomhedens drift, økonomiske resultater, indtægtskilder og udgifter. Du kan også se på faktorer som Apples pris-til-indtjening-forhold (kaldet PE -forhold) og udbytte- og vækstrate, især hvis Apples udbytte er en del af grunden til, at aktien appellerer til dig.

Årlige og kvartalsvise rapporter er tilgængelige via Apples investor relations hjemmeside, og vigtige oplysninger og aktieundersøgelser er også tilgængelige via online mæglere eller uafhængige analysewebsteder som Morningstar.

2. Sådan passer Apple-aktien ind i din portefølje

Hvis du kan lide, hvad din forskning dækker, vil du overveje, hvordan Apple-lager passer ind i resten af din investeringsportefølje. Investering handler om diversificering og fordeling af aktiver, to vilkår, der indebærer at sprede dine penge på tværs af forskellige investeringer for at tilpasse, hvor stor risiko du løber, til din personlige risikotolerance. Det anses for risikabelt at investere hele din portefølje i et enkelt lager. Én gang held og lykke for den pågældende virksomhed og hele din investering er i fare. Ved at sprede dine investeringer på tværs af mange virksomheder, brancher og geografiske områder kan du reducere denne risiko.

Så før du køber Apple lager, skal du overveje, hvilke andre investeringer du ejer, og hvordan Apple glider ind i denne blanding. Flytter køb af Apple din portefølje for langt hen imod teknologi? For langt ind i lagrene generelt? (Mange tommelfingerregler foreslår, at en portefølje skal indeholde både aktier og mere sikre investeringer, f.eks. obligationer.) Eller afbalancerer den de andre investeringer, du ejer?

Mange investorer køber Apple-aktier som en del af en indeksfond, som er en samling af investeringer, der er samlet. Når du køber en indeksfond, køber du en gruppe investeringer, der er designet til at spore et aktieindeks, som f.eks. S&P 500. Apple er inkluderet i S&P 500 og er et stort lager – som henviser til virksomhedens størrelse eller markedsværdi – så det er ofte blandt de største beholdninger af S&P 500-indeksfonde og store indeksfonde.

3. Hvor meget du har råd til at investere

Med research-bakkede årsager og porteføljeanalyse, der understøtter din beslutning om at købe Apple lager, kan det være fristende at antage, at det beløb, du skal købe, er det beløb, du kan købe.

Lad os sige, at du har 10.000 kr. at investere. Du kan finde ud af, hvor mange aktier af Apple, der ville købe dig, ved at se på handelsoplysninger i realtid, som er tilgængelige på din online mæglers hjemmeside ved at søge efter Apples handelslednings-ticker: AAPL.

Men at købe så meget Apple, som du har råd til, er måske ikke den bedste beslutning, afhængigt af din økonomiske situation og hvad der i øjeblikket er i din portefølje. Overvej:

  • Hvordan størrelsen af din investering vil påvirke balancen i din portefølje. Igen forsøger investorer ofte at opbygge og fastholde en bred vifte af investeringer – ikke for meget i en enkelt type aktiv eller virksomhed. En generel regel er ikke at have mere end 10% af din samlede portefølje på én aktie.
  • Dine kortsigtede mål. mens aktiemarkedet betragtes som en dokumenteret langsigtet investering, er det netop det. Der er andre alternativer til kortsigtede besparelser , når dit mål er at bevare din primære i stedet for at øge den. Du bør også overveje, om du har nok kontanter til en nødsituation. Finansielle eksperter foreslår ofte, at der er nok til at dække tre til seks måneders leveomkostninger.
  • Din fremtidige investeringsplan. En strategi, der går ud på at foretage regelmæssige investeringer over tid, hjælper med at sikre, at du ikke hælder alle dine penge på markedet, når priserne er høje. Du kan altid foretage fremtidige investeringer i Apple eller et andet lager over tid; der er ingen grund til at investere al din tilgængelige kapital på én gang.

Se vores generelle vejledning om, hvordan du køber aktier for at få yderligere oplysninger om køb af lagervarer, herunder en komplet oversigt over forskellige ordretyper.

“Har du brug for en mægler? Se vores liste over de bedste børsmæglere til handel med aktier

Læs mere om det nye innovative Quantafuel her.

Leave a Reply