Growth aktierAktieanbefalingerAktier

Sqaure aktien: Stærkt vækstpotentiale selv uden for Bitcoin

By 06/09/2021May 11th, 2022No Comments

Oversigt

  • Square aktien er et sats på FinTech og Kryptovaluta.
  • Square er en solid virksomhed om den fortsatte genåbning af den amerikanske økonomi og de små virksomheders tilbagevenden.
  • Investering i Square er forbundet med en ekstra risiko, så du skal være i stand til at klare prisudsving.
Sqaure Aktie

Sqaure Vækstcase

Hvis du er på udkig efter vækst i FinTech-sektoren med nogen eksponering for cryptocurrency, så er Square Inc. (SQ) måske lige det du leder efter, så længe du kan klare volatiliteten. Square tilbyder betalingsløsninger til virksomheder i alle størrelser. Virksomheden tilbyder også CashApp, som er en app, der bruges af enkeltpersoner til at overføre penge elektronisk. Det kan betragtes som den amerikanske MobilePay med flere features.

Små og mellemstore virksomheder ser ud til at være en betalingsløsning i dag, hvor kreditkort bliver den betalingsform, de skal betale. Store virksomheder anvender også teknologien, men mange større virksomheder investerer i POS-infrastruktur, mens små og mellemstore virksomheder har mindre kapital til rådighed, og SQ tilbyder en bekvem løsning, hvilket fremgår af den stigende brugerbase. Derfor mener jeg, at en investering i SQ ikke kun er et spil om genåbningen af den amerikanske og den globale økonomi, men også om et afkast af de små og mellemstore virksomheder.

Den amerikanske forbruger står fortsat stabilt, hvilket skulle bidrage til et økonomisk opsving, især med hensyn til, hvor meget den amerikanske regering og den amerikanske centralbank gør for at holde tingene i gang.

En investering i Square, er ikke kun en investering i det, jeg diskuterer ovenfor, men også en investering i cryptocurrency som Bitcoin (BTC). Square, ledet af Bitcoin Bull Jack Dorsey, har direkte investeret i Bitcoin, som har været en stor del af indtægtsgevinsterne i det sidste kvartal, som jeg vil opdele mere detaljeret nedenfor.

Køb Square aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.

Seneste resultater: Fokus på fortsat vækst

I begyndelsen af maj udsendte Square deres første kvartals indtjening, der viste en MASSIV omsætningsfremgang, med en samlet omsætning på 266% til 5,06 mia. dollars. Men lad os forstå denne vækst inden vi bliver for begejstrede. Her er et kig på, hvordan firmaet fordeler indtægterne på resultatopgørelsen.

Som du kan se, så har virksomheden en år-over-år afkast på 1.047% af deres investering i Bitcoin alene. I marts 2020 havde virksomheden knap nok investeret noget i Bitcoin, faktisk købte de ikke en enkelt Bitcoin i 1. Kvartal 2020, mens de købte $170 mio. i 1. Kvartal 2021.

Det, jeg ønsker at fokusere på, er indtægterne uden for Bitcoin boomet (som ikke har været meget af et boom af sent), da det er forudsætningen for den faktiske forretning. Omsætningen uden for Bitcoin steg 44% i løbet af kvartalet. Her er et kig på væksten i 1. Kvartal efter reportable segment.

  • Transaktionsbaseret omsætning: + 27 %
  • Abonnement- og tjenestebaseret indtjening: + 88 %
  • Hardwareomsætning: + 39 %

CashApp havde et særligt stærkt kvartal og rapporterede en omsætning på 4,04 mia. dollars og et bruttooverskud på 495 mio. dollars, hvilket var en stigning på henholdsvis 666 % og 171 % i forhold til året før. Men en stor del af dette var relateret til den fortsatte Bitcoin craze, da indtægterne falder til $529 mio. ekskl. Bitcoin. CashApp tjener et transaktionsgebyr, hver gang en bruger foretager en Bitcoin-transaktion.

Vækst forude uden for Bitcoin

Som nævnt ovenfor var Q1 Bitcoin craze en enorm medvirkende faktor til Q1 succes for Square, men andre områder gjorde ret godt. Prisen på Bitcoin steg næsten 85% alene i 1. Kvartal 2021. Siden da har Bitcoin trukket 30%+ tilbage (I skrivende stund) efter kommentarer fra Tesla (TSLA) administrerende direktør Elon Musk holdt op med at acceptere Bitcoin som en betalingsform for alle Tesla-køretøjer og satte spørgsmålstegn ved, hvor ren minedrift for Bitcoin er.

Se det Bedste sted at købe bitcoin her

Bitcoin talk har taget noget af fokus fra Squares primære forretningsområde, og de sande vækstsøjler investorerne bør fokusere på at bevæge sig fremad. Her er et par områder, jeg ser frem.

  • Brugervækst, transaktioner fortsætter med at stige, da virksomheder ikke blot er i stand til at genåbne, men også øge kapaciteten
  • Pengeafsætter CashApp, som vi så ovenfor, uden for Bitcoin transaktionsgebyrer, er virksomheden stadig ikke fuldt ud pengeafsætter CashApp. Dette vil være et primært fokus, der bevæger sig fremad.
  • International eksponering, mens virksomheden fortsætter med at ekspandere til Storbritannien, Australien, Japan og Canada.

Ikke alene oplever vi, at restriktionerne i USA bliver mindre, men også de internationale markeder begynder at løsne COVID-19-restriktionerne, om end i et langsommere tempo. Alt dette vil være positivt for en virksomhed som Square. Mange større virksomheder var i stand til at finde måder at modstå COVID-begrænsninger, men små og mellemstore virksomheder blev uden tvivl hårdt ramt i de seneste 12+ måneder. Mellemmarkedssælgere oplevede en stigning i bruttobetalingsvolumen (GPV) på 43 % I YOY.

CashApp så rekordstore overskud, men virksomheden forsøger stadig at finde flere måder at drage fordel af platformen, uden for Bitcoin transaktionsgebyrer.

Brugen af kontanter falder fortsat i USA og i hele verden, hvilket er en anden vækstdrivkraft for virksomheden, idet de er et cashless/kontaktfri betalingsselskab.

Risici er tydelige og bør ikke ignoreres

Selv om alt lyder rosenrødt ovenfor, vil jeg først nævne, at selv om jeg virkelig kan lide bestanden, lurer der mange risici for en virksomhed som Square.

Til at begynde med har værdien af Bitcoin været meget volatile, og jeg forventer fuldt ud, at det går fremad. Fra og med 1. Kvartal havde virksomheden en investering i Bitcoin på $472 millioner, hvilket vi ved er 25% lavere siden da. Da investeringskøretøjet stadig er noget nyt, forventes volatiliteten at fortsætte.

CashApp havde været et tidligt værktøj for investorer til at købe Bitcoin, men konkurrencen er blevet ophedet i rummet med bl.a. PayPal (PYPL), der tilbyder Bitcoin og det nye offentlige selskab Coinbase (COIN).

Når man bevæger sig ud over Bitcoin, og mere ind i virksomhedens egentlige forretning, er kontaktfri også en yderst konkurrencedygtig virksomhed med mange megatech-virksomheder involveret. PayPal er selvfølgelig en meget tæt konkurrent, men du kan også inkludere f.eks. Apple (AAPL), Visa (V) og Stripe.

Skiftet til online med e-handel giver også mere konkurrence med Amazonas (AMZN) og Shopify (SHOP), da brugere/kunder kan betale direkte ved hjælp af Likes of Visa (V), American Express (AXP) eller Mastercard (MA). Square nyder stadig godt af e-handel, men det er risici, der helt sikkert kan kaste lys over.

Square Aktie prisen er spændende

Square aktionærer har været på en vild tur. Hvis du har været aktionær i det forløbne år, er du ret tilfreds med din 150+% afkast, men hvis du har købt i den sidste måned, er du lidt mindre tilfreds med den seneste præstation, der sender aktien ned med 20%.

Som en langsigtet fokuseret investor mener jeg, at aktien har EN MEGET lys fremtid, og den sidste måned har givet investorer, der har været på sidelinjen, mulighed for at springe ind i en rimelig værdifastsættelse.

Lad os sammenligne SQ med PYPL, som er den nærmeste offentlige konkurrent.

Sqaure aktiekurs,
Kilde: Google

I Google ovenfor ser vi på Enterprise Value to Sales på et fremadrettet grundlag, som viser SQ på 4,4x sammenlignet med PYPL’s 11,0x. Det er niveauer, vi ikke har set siden for næsten et år siden for Square.

Omsætningen i 12 måneder er steget med 156% for SQ og 25% for PYPL. Når vi ser fremad, forventer SQ en vækst på 55% i forhold til de nuværende niveauer, hvilket betyder, at aktien stadig er meget i vækst-mode.

Med vækstrater, der forventes at ligge på eller over 25 % i de næste fem år, ser SQ-vurderinger temmelig fornuftige ud sammenlignet med andre i rummet. PYPL handler hos en P/S på 11.9x, Visa (V) er på 24x, og Mastercard (MA) handler på 22x. Af disse tre konkurrenter forventer SQ en vækst i omsætningen, der ligger langt over dem, hvilket får vurderingen til at ligne et solidt indgangssted. Personligt har jeg altid en DCA-tilgang og foreslår, at man ikke smider alle sine æg ind på én gang, men til hver sin.

Konklusion: Burde du købe eller undlade at købe Sqaure aktier?

På nuværende niveau, selv om der helt sikkert er tydelige risici, mener jeg, at aktien handler med en solid værdiansættelse for at komme ind i en langsigtet position. Når man går ind, er det vigtigt at forstå, at en aktie som SQ vil komme med højere volatilitet, især hvis Nasdaq forbliver under pres.

Med en 4,4x EV til salg, der sidst blev handlet på et år, har SQ en masse vækst tilbage og er stadig i de tidlige innings. En fortsat nedgang i COVID-sager, som skulle føre til færre restriktioner på virksomhederne, er et stort plus for SQ’er, der bevæger sig fremad, da amerikanske forbrugere er ivrige efter at komme ud og bruge.

I fremtiden vil jeg gerne have Jack Dorsey og virksomheden til at finde flere måder at tjene penge på CashApp, og jeg tror, at de til sidst vil, som sådan, tror jeg, at aktien er et solidt køb til disse priser og vil fortsat vækste.

Leave a Reply