Top 10 bedste svenske aktie anbefalinger 2021 og frem

Året 2021 nærmer sin ende og med det følger nye investeringsmuligheder. Vi vil undersøge de 10 bedste svenske aktier, som vi tror vil give det bedste afkast i 2022. Leder du derfor efter nogle gode svenske aktier at investere i er listen nedenfor et godt udgangspunkt.

Vi har vurderet en lang række af forskellige aktier og fundet både gode value aktier, growth aktier og udbytte aktier du kan tilføje til din portefølje. Der er altså rig mulighed for at få diversificeret din aktieportefølje og tiføje nogle gode solide svenske investeringer til dit aktiedepot.

Volvo aktie

#1 – Volvo Aktier

Volvo Group er et offentligt selskab grundlagt i 1927 og har hovedkontor i Gøteborg, Sverige. Det er en producent af lastbiler, busser, entreprenørmateriel og marine- og industrimotorer. Selskabet ejer 11 brands og opererer på 190 markeder samt har produktionsanlæg i 18 lande. I 2017 nåede Volvo Groups nettosalg ca. EUR 35 milliarder.

Volvo har været i bilindustrien i mere end 100 år. Det er et svensk bilfremstillingsfirma, der fremstiller tunge lastbiler, busser, entreprenørmaskiner og marinemotorer. De har hovedsæde i Göteborg. Virksomheden fremstiller biler til deres forhandlere globalt.

Når man hurtigt kigger på Volvo aktieanalysen fra eToro kan man se at den er steget 18,85% i år og Volvo aktie udbyttet eller Volvo aktie dividende ligger på 5% altså 10 kr.

Volvo investerer kraftigt i elbiler, og vil øge deres markedsandel de næste par år og har mål om at have 1 million elektriske biler på vejene inden 2025.

Disclaimer: Tidligere resultater er ikke en indikation på fremtidige resultater

Køb aktier uden kurtage.
Spar tusindvis af kroner sammenlignet med andre platforme.
Opret en konto
Du risikerer din egen kapital. Andre gebyrer forekommer. For mere information besøg etoro.com/trading/fees.
husqvarna aktie

#2 – Husqvarna Aktier

Husqvarna er en international producent af motorsave, græsslåmaskiner og haveredskaber. Firmaet blev grundlagt i 1689 af Jöns Jacob Berzelius, der var indehaver af jernværket i Västra Frölunda. Den 13. juni 2006 blev Husqvarna skilt ud fra Electrolux og blev atter et aktieselskab, noteret på børsen i Stockholm.

Husqvarna har stået over for mange økonomiske udfordringer som den store recession, som forårsagede katastrofale tab for virksomheden. Men det lykkedes at hoppe tilbage med øget fokus på miljøbevidsthed og dansk produktion.

Husqvarna -gruppen ledes i øjeblikket af administrerende direktør Patrik Nilsson og præsident Ian Wrightson.

Husqvarna aktien er en udbytte aktie og udbetaler 3,47% af aktiens værdi i udbytte hver kvartal. Det kan også betragtes som en value stock, da virksomheden er en såkaldt blue chip virksomhed der har eksisteret i lang tid og leverer solide resultater i en længere årræke. Årets afkast i 2021 for Husqvarna aktien er helt oppe på 48,97%, hvilket er meget betydeligt især for en value stock.

Husqvarna kan altså være en solid aktie at tilføje til din portefølje, hvis du mangler en god producent af elektronik og en value eller udbytte aktie til din diversificering af porteføljen.

Ericsson Aktie

#3 – Ericsson Aktier

Telefonaktiebolaget LM Ericsson (A-aktier: ERIC-A.ST) udvikler og producerer telekommunikations- og netværksudstyr og software samt tilbyder tjenester til netværks- og forretningsdrift over hele verden. Telefonaktiebolaget LM Ericsson blev grundlagt i 1876 og har hovedkontor i Stockholm, Sverige. Virksomhedens aktier i klasse A handles på STO under aktiekoden ERIC-A.ST.

Ericsson er et multinationalt selskab med base i Sverige, der sælger telekommunikationsudstyr og -tjenester. I det seneste år har Ericsson oplevet et fald i omsætningen fra 5,3 milliarder til 4,6 milliarder med en lille stigning i nettoindtægten fra 894 millioner til 940 millioner. Det virker måske ikke som en stor forbedring, men hvis man ser på selskabets aktiekurs det seneste år,

Ericcson aktien er også en udbytteaktie, som udbetaler 2,10 % udbytte hvert kvartal og har haft et tilbagefald på -12,64% i 2021. Ericcson har en markedsværdi på 322,73 mia. SEK og er derfor en af de absolut største svenske virksomheder. Leder du derfor efter en svensk investering i teknologi og telekommunikation kan dette være en fin investering især nu hvor du kan købe den billigere end sidste år.

H&M aktie

#4 – Hennes & Mauritz AB (H&M aktier)

H & M Hennes & Mauritz AB daterer sig tilbage til 1947 og har hovedkontor i Stockholm, Sverige. Det er et globalt mode- og designfirma, der opererer under mærkerne: H&M og H&M Home, COS, & Other Stories, Monki, Weekday Cheap Monday, ARKET og Afound. H & M har 45 online markeder og mere end 4.700 butikker i 69 markeder verden over. Koncernens salg nåede i 2017 SEK 232 milliarder.

H&M er en af verdens største tøjforhandlere. Den har ry for at være trendy, overkommelig og smart. H&M er også kendt for sin miljøvenlige praksis og innovationer inden for bæredygtighed.

H&M aktien er er faldet -0,68% i år og har altså derfor ikke rykket sig meget. De har uden tvivl været ramt af pandemien, da alle deres butikker verden rundt måtte lukke og derved en stor del af deres omsætning forsvundet. I takt med at verden har åbnet op har H&M også været i fremgang og det kunne være et interessant tidspunkt at investere i mode giganten, da de selv anslår at have nogle stærke år forude med fortsat vækst.

AstraZeneca Aktie

#5 – AstraZeneca Aktier

AstraZeneca opdager, udvikler, producerer og kommercialiserer receptpligtig medicin inden for en hel række brancher over hele verden. Virksomheden var en af dem der lavede en Covid-19 vaccine. AstraZeneca blev stiftet i 1992 og har hovedkontor i Cambridge, Storbritannien. Virksomhedens aktier handles på LSE med aktiekoden AZN.L. Find prisopdateringer på AZN.L

AstraZeneca er en global biofarmaceutisk virksomhed, der beskæftiger sig med forskning, udvikling og fremstilling af innovative lægemidler. I det sidste årti er AstraZeneca blevet rangeret som en af de 20 bedste farmaceutiske virksomheder i verden.

AstraZeneca aktien har været meget fluctuerende de seneste år, da mange flokkedes til denne aktie da de annoncerede at de udviklede en Covid 19 vaccine. De tilbyder dog mange andre produkter end covid 19 vaccines som også kun stod for ca. 8% af deres omsætning i 2020. Det betyder altså at 92% af deres resterende omsætning er fra andre medicinale produkter og de har derfor en markant større inflydelse på deres forretning.

AstraZeneca har været en god investering de sidste 5 år også inden pandemien og vil derfor også skulle være en langsigtet investering med troen på deres fortsatte udvikling af nye produkter og løsninger. De betaler derudover udbytte til deres investorer, som også en en interessant mulighed for investorer der mangler en god udbytte aktie til deres portefølje.

Alfa Laval Aktie

#6 – Alfa Laval Aktier

Alfa Laval AB blev grundlagt i 1883 og har hovedkontor i Lund, Sverige. Virksomheden engagerer sig i varmeoverførsel, separation og væskebehandling og har mere end 2500 patenter inden for disse områder. Selskabet har kunder i omkring 100 lande og 42 store produktionsenheder i Europa, Asien, USA og Latinamerika. Alfa Lavals produkter anvendes i forskellige industrier, herunder fødevarer, kemikalier, lægemidler, energi, teknik, minedrift og meget mere. I sit første kvartalsresultat i 2018 rapporterede selskabet en ordreindgang på over SEK 10 milliarder.

Alfa Laval aktien har leveret et fantastisk afkast i 2021 på hele 85,86% og samtidigt udbetalt et kvartalt udbytte på 1,42%. Dette er en fantastisk value aktie at tilføje til din portefølje og en der har været i min personlige portefølje de sidste 2 år. Jeg planlægger dog at sælge en andel af min investering for at tage noget profit og diversificere dette ud i andre investeringer på min Aktiesparekonto i år.

 Nordea bank aktier

#7 – Nordea bank aktier

Nordea bank er et aktieselskab, som blev grundlagt i 1983. Det er den største finansielle koncern i Nordeuropa og har aktiviteter i 18 lande og en markedsværdi på 330 mia. DKK. Virksomheden tilbyder finansielle produkter, såsom bank, kreditkort, investeringer og forsikring til forbrugere og virksomheder.

Det kan være du selv er kunde i Nordea den dag i dag og måske har du oprettet et aktiedepot hos dem eller en aktiesparekonto. Det kunne være du skulle overveje dine andre muligheder i det tilfælde da kurtagen og andre gebyrer for handel med aktier hos Nordea er ret høje sammenlignet med eToro (gratis) og Saxo Bank.

Nordea som investeringscase er derimod en fantastisk investering med et afkast på 54,87% i 2021 og et lille udbytte på 0,63% hvert kvartal. Investorer i Nordea aktien kan derfor være meget tilfredse med fremgangen de har oplevet i år. Sammenlignet med afkastet på Danske Bank aktien i år (10,74%) er dette et meget flot resultat leveret af Nordea.

Sandvik Aktie

#8 – Sandvik Aktier

Sandvik AB blev grundlagt i 1862 og har hovedkontor i Stockholm, Sverige. Det er et ingeniørfirma fokuseret på værktøj, materialeteknologi, minedrift og konstruktion. Selskabets vigtigste forretningsområder er bearbejdningsløsninger, minedrift og klippeteknologi og materialeteknologi. I april 2018 udgav Sandvik sine finansielle resultater i første kvartal af 2018 og rapporterede, at ordreindgang og indtægter er forbedret organisk fra år til år med henholdsvis 7 % og 14 %.

Sandvik er derfor en solid value stock eller value aktie der også leverede et afkast på 20,89% i 2021 og med den fortsatte trend at gå tilbage i value aktier kunne Sandvik igen opleve et flot afkast i 2022. Det er derfor en solid investering til dig der gerne vil have en relativ sikker og stabil value aktie til din portefølje.

Kindred Group Aktie

#9 – Kindred Group Aktier

Kindred Group aktien er også tidligere kendt som Unibet Group og derfor muligvis en bookmaker du selv har haft kontakt med på den ene eller anden måde i din hverdag. De ejer i alt 9 brands indenfor gambling industrien herunder Maria Casino, 32Red og Bingo.com.

Aktien har oplevet en kæmpe stigning i 2021 på over 100%, men har for nyligt faldet drastisk og ligger nu på et årligt afkast på 59,16%. Kindred Group er i fortsat vækst og har leveret et flot regnskab hvert eneste år, da deres profitmargen er ekstremt høj. Det giver dem en masse kapital til at fortsat vækste deres brands og starte nye casinoer verden rundt med fokus i Norden.

Hexagon Aktie

#10 – Hexagon Aktier

Hexagon AB (B-aktier: HEXA-B.ST) er en global leverandør af teknologi til design, måling og visualisering. Hovedforretningsområdet, Measuring Technologies, omfatter tre anvendelsesområder: Geosystems, Metrology and Technology, som leverer systemer til design, måling og positionering af objekter samt databehandling og -præsentation. Hexagon AB blev grundlagt i 1975 og har hovedkontor i Stockholm, Sverige. Virksomhedens B-aktier handles på STO under aktiekoden HEXA-B.ST.

Svensk vindkraft aktier

Eolus Vind er den største svenske vindkraft aktie du kan investere i og tilføje til dit aktiedepot de har en markedsværdi på 3 mia. DKK sammenlignet med Vestas på 232 mia. DKK er dette en ekstremt lille spiller. Det kunne derfor være en interresant investering til dig der gerne vil tage lidt ekstra risiko og investere i den næste store svenske vindkraft gigant mens de stadig er relativt små. Du kan tilføje Eoulos vind aktien til din aktiesparekonto på b.la. Saxo Bank

Svenske aktier skat 

Sverige tager normalt 30 % af pengene som skat, når du udbetaler udbytte. Men Danmark har en dobbeltbeskatningsoverenskomst med Sverige, så du skal kun betale 15 pct. De sidste 10 %, ville du så søge om refusion.

Du skal udfylde en online formular kaldet SKV 3740. Du kan finde den på de svenske skattemyndigheders hjemmeside.

Leave a Reply